|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pierwszy raz
Witam,
piszę ja, bo w końcu postanowiłem się sam dowiedzieć, bo tutaj pełno kobiet jest i one mogą mi powiedzieć co i jak. Otóż próbowałem już trzeci raz kochać się z moją kobietą, lecz niestety nic z tego. Przy próbie wejścia skarżyła się na straszny ból. Po ostatniej próbie mimo tego, że przerwaliśmy nadal ją coś w środku bolało... i bolało też następnego dnia(dziś). Nie wiem sam już co mam robić, dziewczyna mi się załamuje Boi się, że będzie gorzej...Proszę o pomoc. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy raz
przyczyn moze byc wiele. moze jest za malo zrelaksowana? jezeli to jest taki straszny bol i jak ja boli nastepnego dnia to powinna koniecznie isc z tym do lekarza. nic na sile
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Jak się popieści to się zmieści, jak to mawia wiele Wizażanek.
Ale jak drugiego dnia boli, to to już trochę dziwne...
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
A może za sucho i jest poobcierana, i temu teraz ciągle boli?
Następnym razem zadbajcie o fajną, rozluźnioną atmosferę, dobre nawilżenie i długą grę wstępną. Będzie ok
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Boli ją z nerwów.
Ona nie jest gotowa i chciała spróbować dla ciebie, a nie dla siebie. Myślę, że dziewczyna powinna iść do ginekologa, porozmawiać o swoich obawach (zwykle to jest strach przed ciążą). Lekarz powie jej jak sobie radzić ze skurczami mięśni wejścia do pochwy.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie, czy ona oby na pewno tego chce... Wydaje mi się, że lekarz byłby najlepszym rozwiązaniem. Być może jest to też związane z okresem. Jeśli ma bardzo poważne bóle co miesiąc to z błoną jest coś nie tak. Bywają i takie sytuacje. Jeśli jeszcze nigdy u ginekologa nie byla to będzie jej ciężko rozmawiać o tym z kimś obcym. Ale może jest odważna
(jeśli jednak nie jest odważna, ale za to Ty jesteś to spróbuj iść z nią. Ja byłam u ginekologa pierwszy raz właśnie z moim chłopakiem )
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Nic na siłę zadbaj o to by dziewczyna nie myślała o tym co ją czeka. wiele kobiet boi sie bólu i do uniemożliwia szybkie przerwanie błony. Skazują się wtedy na dużo większe cierpienie i ból
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Jest kilka odpowiedzi...
![]() 1. jest dziewicą, więc to by uzasadniało ból na drugi dzień, czyli kwestie błony dziewiczej.. 2. Za krótka gra wstępna. Bo dziewczyna musi czuć się rozluźniona.. Popieść ją troszku dłużej, poczuje twoją bliskość, bardziej o nią zadbaj na pewno jej sie to spodoba.. 3. Kwestia suchości.. Może po prostu nie jest na tyle wilgotna, żeby odbyło się bez bólu i otarć.. Jakiś żel nawilżający w tym pomoże.. Powodzenia
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Otóż o to czy ona jest gotowa, to chyba raczej tak, bo ja jestem z tych, co wolą poczekać, nie śpieszyć się na nic, bo po co robić jakąś rutynę czy coś. Jestem z nią ponad rok już. Sama wyszła z taką propozycją, więc postanowiliśmy spróbować...
Właśnie proponowałem jej pójście do ginekologa, ale problem jest w tym, że ona się boi, że będzie miała zabieg nacięcia błony czy coś podobnego, bo wizyta w szpitalu czy coś nie wchodzi w grę. Ja też podejrzewałem nerwy, ale właśnie ostatnim razem była bardzo wyluzowana, zero stresu. A tu taki niemiły problem mieliśmy. Myślę, że gra wstępna była ok.... tak mi się wydaje. Następnym razem pomyślę w razie czego o jakimś żelu, czy czymś, ale będzie mi ją teraz ciężko przekonać, bo bardzo obawia się bólu... Płakała mi bardzo... ![]() Z tego co jeszcze wiem, to kiedyś miała problemy z hormonami(5-6 lat temu), no i od czasu jak się z nią spotykam to narzeka na bolesne miesiączkowanie, które trwa dość długo. |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm a paluszki w akcji były? Czy od razu do rzeczy przeszliście. Myślę, że żel nawilżający pomoże.
A chcieć to ona może i chce,ale strach przed np. bólem może sprawiać, ze tak się skupia na tym momencie, ze się zaciska. A w jakiej pozycji próbowaliście? W klasycznej? Może spróbujcie na jeźdźca - wtedy to ona będzie kontrolować wejście członka do pochwy. |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli jesteś odpowiedzialnym chłopakiem to masz ją wziąć za rękę i zaprowadzić do lekarza.
Osoba podejmująca współżycie powinna się zbadać przed. Chociażby po to, by sprawdzić czy nie ma zmian chorobowych, które współżycie może nasilić. Nikt nie będzie jej przerywał chirurgicznie błony po pierwszej wizycie. Ona musi się przemóc dla jej własnego dobra. I na dodatek ma problemy z okresem.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2010-08-07 o 19:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

Boi się, że będzie gorzej...

Ale jak drugiego dnia boli, to to już trochę dziwne...