|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak zdrowo przybrać na wadze
Hej dziewczyny,
przy wzroście 170 cm ważę zaledwie 50 kg. Chciałabym trochę przytyć (ok. 4-5 kg), ale zależy mi, żeby przytyć w mięśniach. Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. Wg kalkulatorów wagi, aby przytyć powinnam zjadać ok. 2300 kcal dziennie, co wydaje mi się nieosiągalne. Napiszę wam co jem w przybliżeniu dziennie i proszę doradźcie co powinnam zmienić. Śniadanie: jogurt naturalny z bananem i pestkami dyni lub 2 parówki lub serek wiejski i banan lub 2 jajka Obiad: filet z kurczaka lub jakaś ryba + ryż lub ziemniaki + surówka Deser: Naleśniki z serem lub słodycze (ciasto, ciastka) lub banan Kolacja: kasza bulgur z hummusem, do tego często jakaś bułka lub sałatka z kurczakiem lub opakowanie twarogu z bułką lub wafle ryżowe z łososiem Od niedawna 2-3 razy w tygodniu chodzę na pump. Wiem, że moja dieta jest fatalna. Wydaje mi się, że jem za mało. Nie mam jednak zbytnio pomysłu co do niej dodać. Wiele rzeczy mi nie smakuje. Nie lubię też gotować, więc skomplikowane posiłki odpadają. Wiem, że sama dieta nie wystarczy, ale jest bardzo istotna, dlatego proszę o podpowiedzi. Bardzo wam dziękuję z góry za wszelkie sugestie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zdrowo przybrać na wadze
Cytat:
BP jest niezły, nie powoduje wyraźnego zwiększenia obwodów miesni, ale je zagęści i jednak na samym początku jakis progres w obwodach powinien być. Ale musisz sie przyłożyć, chodzic regularnie te 3 razy w tygodniu (2 to za mało) i nie odpuszczać sobie, nie bać się, stopniowo zwiększac obciążenia. Obserwuj poziom zakwasów, jak zaczną maleć do prawie niewyczuwalnych, to dokładsz na daną partię. Jka już ciało się przystosuje i zakwasy w ogóle przestaną się pojawiać, obserwujesz poziom zmęczenia na kilka godzin po treningu i na tej podstawie zwiększobciązenia. Ale to sama się nauczysz, jak bedziesz się obserwować. Jak juz skierowałam Cie na MCJ, to tylko napiszę, ze mnie sie udało w jakieś 3 lata, nabić około 5 kg masy i jest to masa głównie miesniowa. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Niestety, ale mięsnie też muszą się z czegoś zrobić. Jak jesteś bardzo szczupła to ćwiczenia na mięśnie niewiele pomogą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.