![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
skromny, znaczący tatuaż
Witajcie!
Chce zrobić sobie tatuaż, na samym dole brzucha ![]() Jednak zastanawiam się teraz jeszcze nad zwykłym napisem, jakąś krótką sentencją, a konkretnie :never give up". Co o tym sądzicie? Która opcja byłaby lepsza? A może macie pomysł na jakąś lepszą, też motywującą sentencję? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: skromny, znaczący tatuaż
ja zrobiłabym sam znak nieskończoności
![]()
![]() |
#3 |
Inkwizytor
|
Mi się znak nieskończoności kojarzy nieodłącznie z serialem "Revenge"
![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Dla mnie oba brzmia tandetnie, sorry :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
skromny, znaczący tatuaż.
to znaczący wybrany przez nas? ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
nie zrobiłabym sobie ani jednego, ani drugiego. dwa obrzydliwie wyświechtane motywy.
za kilka lat takie tatuaże będą równie obciachowe, co tribale nad tyłkiem teraz ![]()
![]() |
#8 | |
Raróg
|
Moim zdaniem, tylko nie obraz sie prosze, nie dojrzalas do tego tatuazu. Sama powinnas wiedziec, co przez cale zycie chcesz miec na ciele, a nie pytac o to innych, a potem byc moze zalowac, ze zasugerowalas sie opinia, a jednak wolalabys inny.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie sugeruj się tym, że to modne i blogerki mają te super napisiki na nadgarstkach i obojczykach. Serio usuwanie jest drogie i boli. To tandetny pomysł, ale oczywiście jeśli tak ci się podoba to sobie zrobisz, twój wybór. Nie wiem tylko po co pytanie w takiej kwestii na forum. To twoje ciało, ty będziesz z tym łazić i oglądać.
Mnie się nie podoba ani jeden pomysł ani drugi, jest bezsensu i już lepiej nic sobie nie robić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Proponuję swastykę albo sierp i młot. Oba są bardzo znaczące
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
to rzadkie, z tej okazji, że dwie osoby w rodzinie mojej robią tatuaże znam sporo kobiet, które miały np tatuaż na brzuchu czy udach i po ciąży wszystko wróciło do normy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja widziałam take dość mocno zniekształcone. Zwłaszcza u kumpla zrobiła się kupa po tym jak przytył dużo kg i zamiast napisu ma coś na brzuchu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Nie ma to jak umieścić 'never give up' nad cipką. "Hope" też daje radę, jeśli zarastasz pajęczyną.
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie mogę!! ![]() Ale popieram Cię w 100%. Po kilku, kilkudziesięciu latach taki tatuaż zacznie być po prostu śmieszny i żałosny. Trzeba to przemyśleć, to ma Ci służyć do końca życia. Myślę, że my Ci tu nie pomożemy podjąć decyzji. Od siebie dorzucę, że jeśli chcesz mieć jeszcze dzieci to miejsce na tatuaż wybrałaś kiepskie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli już, pewnie wybrałabym inne miejsce. Taki symbol/napis na brzuchu kojarzyłby mi się może z utratą ciąży? ... Wtedy wolałabym już zrobić ten tatuaż w okolicach serca, na żebrach.
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po ciazy zostala jej zdechal skorka od banana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() pomyśl, albo ... wręcz przeciwnie, odpuść jeśli przyjdzie Ci do głowy jakiś pomysł, nie będziesz się pytać innych i ta myśl Cię nie opuści naprawdę długo, to będzie ten właśnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
a wg ciebie gdzie ciaza sie umieszacza jak sie w nia zachodzi? na plecach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem gdziekolwiek być to trzepnęła, to hasła są tak oklepane, że pomysł ze złego robi się beznadziejny.
![]() |
#24 |
.
|
Osobiscie mnie sie taki wzor nie podoba. A kwestia najwazniejsza- tobie ma sie podobac a nie wizazankom...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#25 | |
bez kija nie podchodz
|
Co do ciazy, pytalam zaufanego tatuazyste i jesli sie dba o skore podczas ciazy to nie ma mowy o rociagnieciu tatuażu, no, ale nie wiem jak to wyglada w praktyce.
Ale tak czy tak oby dwa przyklady są dla mnie oklepane i mega tandetne. Btw czemu zakladasz taki watek? Opinie wizazanek mają diametralnie zmienić Twoj pomysl ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma opcji zeby skora sie nie rozciagnela wiec i tatuaz sie deformuje. moze wrocic po ciazy do poprzedniego wygladu, pewnie, ale nie ma pewnosci nigdy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tatuaż jest czymś bardzo znaczącym samym w sobie. Może prezentować doświadczenia z życia, poglądy.. Jakkolwiek banalnie to brzmi - może zrób sobie na początek hennę... Ponoś ją ten bity miesiąc (który i tak w mojej opinii jest za krótki) i popatrz przez pryzmat tego, czy cieszyłabyś się, gdybyś nie mogła już go zmyć. Ja sobie w ten sposób wybiłam z głowy tatuaż parę lat temu i się z tego niezmiernie cieszę, bo teraz bym żałowała... P.S. Oczywiście sporo osób ma tatuaż i go uwielbia, szczyci się nim i nosi całe życie, po prostu ja nie dorosłam do tego -wtedy- a teraz już mnie to nie kręci i na pewno nie dałabym sobie zrobić grafiki, która mnie wtedy niesamowicie nęciła. P.S. 2 Znak nieskończoności i "Never give up" moim zdaniem są oklepane i... pospolite, jednak co kto lubi... ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zazdraszczam za to znajomej, która po ciąży ma piękne, gładkie ciałko bez rozstępów czy czegokolwiek innego. Aj te geny! ---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- Cytat:
Jak masz brzuszek to on, żeby rosnąć, ciągnie skórę po bokach...i wszystko praktycznie od boków pleców do pępka ma prawo pokryć się rozstępami, czy rozciągnąć... Na jutubie kiedyś był film... Chyba real body after pregnancy... Jak będziesz zainteresowana, możesz sama poszukać lub podrzucić postaram się pomóc...
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-10-02 o 00:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A serio - jeden i drugi są dość tandetne i skoro pytasz obcych osób na forum o to, to raczej nie przemyślałaś jeszcze kwestii tej ozdoby. Zaczekaj z realizacją pomysłu z rok. Jeśli w dalszym ciągu pomysł będzie się podobał, to zrób jak uważasz. Znam to z autopsji, bo w wieku 18-19 lat nosiłam się z zamiarem wykonania tatuażu, który dziś wyglądałby dla mnie jak popularne zwierzątko zodiakalne, które można zobaczyć na każdym deptaku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fakt nie jesteśmy w stanie tego przewidzięć ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- z resztą serio mocno się zastanów ja miałam przez rok ochotę na pewną sentencję, no projekty wszystko już było ustawione. Ale stwierdziłam, że nie. I bardzo się teraz z tego cieszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.