|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
POmoc dla Bogatyni
Pomoc dla powodzian w Bogatyni.
Jak wszystkim wiadomo Bogatyni ucierpiała podczas ostatniego weekendu kiedy to moje miasto zniszczyła powódź. Zwracam się do Was o pomoc dla poszkodowanych powodzian, którzy potrzebują wszystkiego. Być może wiele z Nas ma zbędne, nieużywane, zapomniane rzeczy, które bardzo pomogą potrzebującym. Bogatyńskie potrzeby to: wózek widłowy, wózki ręczne, koce, pościele, środki czystości, plandeki, mocne folie, worki, rękawice gumowe, chusteczki jednorazowe, mleko, mleko dla dzieci, środki do dezynfekcji, odzież, odzież nocna, ręczniki, łopaty, naczynia jednorazowe, pieluchy jednorazowe dla dzieci, papier toaletowy, piły mechaniczne, miski, świeczki, latarki, baterie, bandaże, plastry, gumowce.
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: POmoc dla Bogatyni
Dołączam się do apelu o pomoc.
Ludzie którzy stracili domy nie mają dosłownie nic, więc najmniejsza pomoc, dar będzie cenna, każdy znajdzie coś dla siebie, a ten kto da choć jedną rzecz będzie miał dobry uczynek na koncie. Ludzie z zalanych domów i z tych co ich domy woda zabrała całkowicie nie mają dosłownie nic - często jak stali tak się ratowali żeby przeżyć. Nie maja domów, pościeli, pieniędzy, dokumentów, wiader, szczotek do sprzątania, ubrań, butów, kaloszy, nie wspominając o tak banalnych sprawach jak pamiątki I komunii dzieci, zdjęcia, kompletna pustka......Także jak zbierane są u was dary to wrzucajcie co która może, najdrobniejsza rzecz będzie darem dla tych ludzi zalanych kompletnie. Nie bójcie się dorzucić do darów, każdy może znaleźć się w takiej sytuacji, my też tydzień temu myśleliśmy że to się u nas nie może wydarzyć, a jednak............ http://www.e-bogatynia.pl/index.php?...819&Itemid=490 nasze miasto częściowo wygląda tak : http://picasaweb.google.pl/jaroslaw....wodzi08082010#
Gosia Edytowane przez Megi428 Czas edycji: 2010-08-13 o 23:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: POmoc dla Bogatyni
A ja jako, że mieszkam w zalanej miejscowości w pobliżu Bogatyni, chciałabym podziękować za wszelką pomoc jaka nadeszła do tej pory.
Chcę jeszcze dodać, że osoby, które mieszkają blisko Bogatyni mogą zaoferować swoją pomoc (różnego rodzaju sprzęty, meble, ubrania) na www.zinfo.pl Jeszcze raz dziękuję ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.