![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
idealny rozmiar stanika
Witam
![]() ![]() ![]() ![]()
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: idealny rozmiar stanika
hehehe...ja zawsze kupuje na oko
![]() ![]() przewaznie widze miseczke i mówie....to ten ![]() ![]() nawet nie przymierzam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
heh...trza przymierać
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
no ale jak sprawdzic czy lezy idealnie i spelnia swoje funkcje?
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
isiaczek ranyy w zyciu bym stanika bez przymiarki nie kupila
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja zawsze mam takie szczescie ze trafiam w rozmiar na chybil trafil
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mierzy sie obwód pod biustem i w biuście(czytałam gdzieś porade, żeby ten obwód w biuście mierzyć w cienkim staniku wtedy wynik jest bliższy prawdy)
Ten pod biustem to rozmiar.Odejmując od rozmiaru biustu ten pod biustem otrzymujemy wynik, który sprawdzamy w tabelce(można znelźć w necie) W zyciu bym nie kupiła stanika bez mierzenia.Mam spory biust...i spore wymagania ![]() Stanik musi być wygodny, dobrze trzymac biust w jednym miejscu no i nic sie nie może wylewać.A wygląd tegoż stanika to juz sprawa drugoplanowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
na stronie triumpha mozna obliczyc rozmiar stanika i majtek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
WIecie co?
Ostatnio gdzieś wyczytałam, że powinno kupować się stanik z miseczką o 1 oczko większą niż nam się wydaje.. Tylko taka nie deformuje piersi, wręcz przeciwnie- po jakimś czasie ładnie je kształtuje... ![]() Ile w tym prawdy nie wiem, ja w szafie mam różne rozmiary, bo każdy fason inaczej leży.. ![]()
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zgadzam się z Tobą!! też o tym słyszałam , ze należy kupić stanik z miseczka o 1 większą, bo to podobno zdrowe dla piersi, a jak się ma staniczek z taka miseczka jaką kupujemy to cycunie sie "gniotą" w miseczkach i sie deformują ![]() ja zawsze musze staniczki przymierzac, nie wyobrazam sobie kupic tak na oko....chociaz nie teraz to okłamałam was hehe....raz, ale to tylko raz mi się udało.... kazda firma ma swoja numeracje i mi trudno trafić na odpowiedni staniczek...mam zawsze z tym problem... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jak przychodzi czas na kupno stanika, to zaczyna sie powazny problem
![]() Mój problem polega często na tym, że kiedy już sobie cos upatrze to pod piersiami stanik dobrze przylega do mnie i wtedy jak na złość zauważam, że miseczki sa za małe, a gdy wezme rozmiar wiekszy to miseczki sa idealnie dopasowane a pod piersiami czuje luz hrrr. ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja mam zawsze problemy z kupnem odpowiedniego rozmiaru.
Oczywiście zawsze mierzę, ale nawet wtedy okazuje się np. że podczas chodzenia (czego w przymierzalni nie sprawdzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dokładnie to samo wrrr.... pozdr.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
skasowano
Edytowane przez Sandi_xD Czas edycji: 2008-04-23 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam dziwny problem dopiero
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Gdzieś czytałam rade, żeby zawyżyc rozmiar miseczki a zaniżyć rozmiar pod biustem.Pomyślałam, że to bzdura.
Zazwyczaj nosze stanik 80-85 D.Mam w domu 85 DD i jest za duży. Ale upolowałam ostatnio dwa śliczne staniki o rozmiarach 75 E i 75 DD i pasują idealnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
z ta miseczka cos jest-wg rozmiarowki tez mam D ale E leza o wiele ladniej! tylko pdo biustem nizszej rozmiarowki chyba bym nie znalazla - 65 :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A u mnie to zależy od sklepu i - nie oszukujmy się - od ceny. W pierwszym lepszym sklepie stanik za jakieś 30-35 zł koniecznie muszę przymierzyć, bo są bardzo różne, a rozmiar 75B jest jakiś maławy, czasem 80C pasuje. Za to jak chcę porządny stanik kupić, to te droższe praktycznie wszystkie pasują 75B jak ulał.
I jak tu wierzyć rozmiarówkom? ![]() Bez mierzenia się nie da ![]()
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
ja w końcu postanowiłam się zmierzyć i wg tabelki wyszedł mi rozmiar ledwo łapiący się w 70C( i jak dotad najwiekszy jaki mierzyłam to 70C i lezy idealnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
ja kupuję tak:
pytam o moj rozmiar i babka mi pokazuje ja na oko patrze i jak mi sie wydaje za duży albo za maly to prosze większy/mniejszy i ide z dwoma do przymierzalni ![]() w przymierzalni ubieram i robie różne wygibasy czy sie nie wrzyna itd ![]() ![]() i ptrze jak sie układa (bo nie zawsze ladnie wyglada-same wiecie-efelt 'spiczastych cyców' ![]() ![]() wiele razy kupowalam stanik innego rozmiaru niz ten co mam, bo rozmiar rozmiarowi nie równy ![]()
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
![]()
Wiem, że odkopuję wątek sprzed X czasu, ale chyba warto
![]() -------- Te 40% to niedoszacowanie, to jest ponoć aż 80% kobiet ![]() Ale łatwo znaleźć się wśród tych 20%, wystarczy poczytać: O mierzeniu się i dobieraniu staników : http://besame.blox.pl/2007/02/Stanik...radnikowo.html http://bellissima.com.pl/strona.php?site=przymierzalnia http://stanikomania.blox.pl/html kompendium: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...489571&v=2&s=0 I w ogóle całe to forum to skarbnica wiedzy, nie tylko dla biuściastych ![]() I jeszcze po angielsku : http://www.herroom.com/all-about-bra...ng,201,30.html Sama przy wymiarach 77-78/91-92 się "nawróciłam" z 75B (a nawet miałam - o zgrozo - staniki 80A ![]() ![]() Edytowane przez kadarkaa Czas edycji: 2007-06-01 o 02:37 Powód: Nieaktywny link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak znaleźć ideał
O matko! Z tymi stanikami zawsze jest problem hehehe. Większość kobiet go ma, no ale cóż taka nasza natura. Dzięki za linki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak znaleźć ideał
A gdzie można kupić stanik 75G????? podkreślm , ze zaleźy mi na ładnym kobiecym staniku. dlaczego staniki w małych rozmiarach są zawsze ładne, kolorowe, z koronkami itp. A te wieksze
![]() A już najbardziej mnie wkurza jak proszę o pokazanie staników 75 F a pani sprzedawczyni daje mi 85d i mówi, ze to to samo. A mi potem lata wszystko dookoła i si.ę obkręca |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Problemem jest , że Polscy Produceni nie myślą o szczuplych kobietach , które potrzebują obwodow 60 i 65.
W efekcie dziewczyna która jest szczupła i powinna nosić np. obwód 65 kupuje 70 bo mniejszych w sklepie nie ma ![]() I nie dość , że sobie spłaszcza piersi to jeszcze je deformuje. Dlatego bardzo ważne jest kupowanie dobrych obwodow. Np. jesli mamy 68 cm pod biustem to nie powinnismy kupowac obwodow 70 tylko 65 albo nawet 60. Musimy pamietac , ze miarka ktora sie mierzymy jest sztywna , a obwod w staniku rozciągliwy. Mój rozmiar to np. 60B/C do tej pory się spłaszczałam w 70A ![]() Dobrze , że mnie ktoś oświecił , bo bym sobie dalej deformowała biust i się spłaszczała. P.S 65D i E są zdaje sie na www.e-lady.pl w dziale Dla Biuściastych tylko są bardzo drogie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
ja też mam problem ze stanikami... ja to bym musiała mieć gdzieś z 75AA wg obliczeń a gdzie do cholery znajdę taki rozmiar?! tak więc kupuję 70B najczęściej bo wtedy miseczki pasują.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
jeszcze nigdy nie udało mi się znaleźć stanika, którego fiszbiny nie wpijałyby mi się.Niestety chyba trzeba się będzie udać do gorseciarki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.