23 letnia dziewica planuje swój pierwszy raz ! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-15, 21:10   #1
novikaaa
Przyczajenie

23 letnia dziewica planuje swój pierwszy raz !

Witam, to mój pierwszy post na tym forum.
Mam problem i liczę na życzliwą koleżenska radę
Otóż niedawno skończyłam 23 lata, mam chłopaka (26 lat) z którym jesteśmy razem pół roku. Jestem dziewicą i z nim właśnie chciałabym to dziewictwo stracic.
Mamy zaplanowane wspólne wakacje – tydzień nad morzem , magicznie, romantycznie itd. Tylko mam problem związany z „matką naturą” . Będę nad tym morzem od poniedziałku do niedzieli. I niestety obliczyłam sobie że w poniedziałek dostane okres. Chciałabym to zrobić czwartek czyli w 4 dniu okresu. Długość moich cykli wynosi 30-31 dni. Koleżanka obliczyła mi że nie powinny to być dni płodne, sama też liczyłam niby wyszło tak samo, ale chciałabym mieć 100% pewności.
Nie zazywam żadnych tabletek antykoncepcyjnych ze względów zdrowotnych. Chcemy zabezpieczyć się prezerwatywą.

Bardzo się boję ciąży, wstyd się przyzna c ale boję się że prezerwatywa pęknie zsunie się itd. ale z drugie j strony jestm przekonana że chcę to zrobićz nim, w tym czasie i jestem tego pewna.

Proszę o rady i jakieś wskazówki do do tego pierwszego razu i do mojej sytuacji. Będę bardzo wdzięczna

Pozdrawiam

novikaaa

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2010-10-08 o 00:13
novikaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 21:18   #2
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: 23 letnia dziewica planuje swój pierwszy raz !

Użyjcie prezerwatywy (on jest prawiczkiem?) i globulki dla pewnosci.
Jakbyś używała pigułek byłoby łatwiej, mogłabyś przesunąć krwawienie.
Poza tym jest wątek zbiorczy.
A tak btw to nie planuje że w czwartek nad morzem o godzinie 20 zdejmę spodnie bo to chyba najgłupsze co można robić. Planować.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 21:24   #3
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja miałam właśnie tak zaplanowany 1 raz i było bosko
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 21:35   #4
novikaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez muszynianka;2070586 2
Użyjcie prezerwatywy (on jest prawiczkiem?) i globulki dla pewnosci.
Jakbyś używała pigułek byłoby łatwiej, mogłabyś przesunąć krwawienie.
Poza tym jest wątek zbiorczy.
A tak btw to nie planuje że w czwartek nad morzem o godzinie 20 zdejmę spodnie bo to chyba najgłupsze co można robić. Planować.
on ma już doświadczenie w tej kwestii

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2010-10-08 o 00:14
Stary 2010-07-15, 21:36   #5
201803080934
Konto usunięte

tak jak napisała muszynianka - gumki i globulki. niech przynajmniej to was nie stresuje
Cytat:
Mamy zaplanowane wspólne wakacje – tydzień nad morzem , magicznie, romantycznie itd.
szczerze życzę ci żebyś się nie rozczarowała, tak ładnie sobie to wszystko obmyśliłaś.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 21:47   #6
Artemidasa
Raczkowanie

A ja na Twoim miejscu bym poczekała jeszcze... tym bardziej, że będziesz miała okres. To nie jest zbyt komfortowa sytuacja, ani dla Ciebie ani dla Twego lubego (tak mniemam).

Nie chcę abyś pomyślała, że Cię krytykuję - wyrażam swoje zdanie.
Artemidasa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 21:50   #7
novikaaa
Przyczajenie

co do tego okresu to 2 pierwsze dni mam obfite a później niewiele prawie nic więc co do komfortu to myślę że będzie ok. Tak jak ktoś trafnie wspomniał wyżej - chyba za bardzo to planuje i się przejmuję a to samo wyjdzie. Najbardziej obawiam się o zabezpieczenie - jakos nie mam zaufania do prezerwatyw ale z drugiej strony nie założę na siebie tej nocy całej gamy dostepnych środków antykoncepcyjnych

Edytowane przez Lexie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 21:50   #8
paula78
Zakorzenienie

Jesteś pewna ,że chcesz to zrobić podczas okresu ?
Gumka koniecznie.
I również uważam ,że planowanie może byc rozczarowaniem.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 21:55   #9
muszynianka
Zakorzenienie

No to dokup globulki. Skoro tylko plamisz w ostatnich dniach to czemu nie. Czemu nie zrobicie tego w sobotę już po okresie?
Stary 2010-07-15, 21:59   #10
novikaaa
Przyczajenie

bo to bliżej dni płodnych. ja tak sobie napisałam czwartek, ale to może być też później. zmiana klimatu też organizm różnie reaguje i krwawienie może być większe

Edytowane przez Lexie
Stary 2010-07-15, 22:01   #11
dominiczkab
Rozeznanie

oj dziewczyno... ale ty sie do tego zabierasz.
no ale ok. plan to plan, musi wypalic...
powodzenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 22:01   #12
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

ja bym pierwszego razu nie chciala prezzywac w czasie okresu ee eeee
a jesli chodzi o zabezpieczenie to gumki i globuli skoro nie tabletki
Stary 2010-07-15, 22:11   #13
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novikaaa Pokaż wiadomość
bo to bliżej dni płodnych. ja tak sobie napisałam czwartek, ale to może być też później. zmiana klimatu też organizm różnie reaguje i krwawienie może być większe
Ale ty nie możesz sobie wyliczyć dni płodnych kalendarzykiem, błagam. Musiałabyś kilka miesięcy mierzyć temperaturę zapisywać, obserwować śluz i wtedy analizować wykresy
Stary 2010-07-15, 22:37   #14
klempaa
Zakorzenienie

o kurde

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Ale ty nie możesz sobie wyliczyć dni płodnych kalendarzykiem, błagam. Musiałabyś kilka miesięcy mierzyć temperaturę zapisywać, obserwować śluz i wtedy analizować wykresy
Dokładnie tak. Zmiana klimatu, stres, infekcja, cokolwiek i dni płodne przesunięte.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 23:01   #15
Patryskaa91
Raczkowanie

Okres zawsze może się spóźnić i oby tak było przynajmniej jeden dzień Powodzenia
Patryskaa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-16, 05:16   #16
novikaaa
Przyczajenie

...
Cytat:
Napisane przez Patryskaa91;2070836 6
Okres zawsze może się spóźnić i oby tak było przynajmniej jeden dzień Powodzenia
Dziękuję też na to liczę

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2010-10-08 o 00:15
Stary 2010-07-16, 08:47   #17
agaaga0
Raczkowanie

słyszałam zeby przesunac okres o jeden dzien to nie taki problem. Poczytaj w necie. Podobno duzo witaminy C działa. Powodzenia! Trzymam Kciuki ;* I najwazniejsze jest ROZLUZNIENIE Jesli wiesz ze bedziesz sie stresowac ( i wtedy naturalne nawilzenie bedzie słabsze) to zakupcie od razu jakis żel np. taki niebieski z durexa. Ułatwi poslizg i nie powinno bolec.
agaaga0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-16, 09:09   #18
Emilkaa
Zadomowienie

Powodzenia Jesli jestes pewna,że to chcesz zrobić teraz to do roboty Dziewczyny podały dobre zabezpieczenie,choć ja bez tabletek bym nie chciała no ale skoro względy zdrowotne to może plastry? Trzymam kciuki
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-16, 13:55   #19
Kerka
Zadomowienie

polecam prezerwatywy i globulki dla pewnosci ( moze zaaplikuj sobie wczesniej jedna w domu 'na probe' ocenisz wtedy czy nie piecze , zeby potem nie bylo nieprzyjemnej niespodzianki w czasie stosunku )
co do dni plodnych nie da sie ich 'obliczyc'! to przestarzala metoda sprzed 100 lat , warto poczytac w internecie o npr (np metoda roetzera ) pozwala to na skuteczne poznanie dni plodnych

zycze powodzenia
Kerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-16, 16:51   #20
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
co do tego okresu to 2 pierwsze dni mam obfite a później niewiele prawie nic więc co do komfortu to myślę że będzie ok. Tak jak ktoś trafnie wspomniał wyżej - chyba za bardzo to planuje i się przejmuję a to samo wyjdzie. Najbardziej obawiam się o zabezpieczenie - jakos nie mam zaufania do prezerwatyw ale z drugiej strony nie założę na siebie tej nocy całej gamy dostepnych środków antykoncepcyjnych
Bardzo dobrze o Tobie swiadczy ze myslisz o zabezpieczeniu. Ale co do samego "pierwszego razu" - nie lepiej aby stalo sie spontanicznie? Tzn ok, niech bedzie podczas tego wyjazdu, ale kto powiedzial, ze musi byc koniecznie w nocy? :p

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-16, 17:47   #21
201803290936
Konto usunięte

Zaplanuj starannie zabezpieczenie przed ciążą i nawilżenie, ale dużo więcej nie planuj, bo i tak najczęściej jest nieco inaczej, niż sobie to człowiek wyobraża. Wiadomo - zadbaj o swoje dobre samopoczucie, pewność siebie - pomaluj paznokcie, zrób sobie maseczkę, czy jak tam dbasz o siebie.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-16, 20:40   #22
Patryskaa91
Raczkowanie

Później napisz tu co i jak wyszło Ja też liczyłam,że mój się spóźni, a on nawet wcześniej się pojawił. Najgorsze,że jutro ważna impreza i będę się męczyła;/
Pozdrawiam
Patryskaa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-16, 23:15   #23
nicole697
Zadomowienie

Grunt to miec plan

Powodzenia.
nicole697 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-18, 21:02   #24
Martuska215
Raczkowanie

W sumie dobrze, że planujesz wszystko, ale wg. mnie brakuje spontaniczności.... Masz zamiar w przyszłości kochać się jedynie w dni "na oko " ocenione na bezpłodne?
Gdy nie brałam tabletek , stosowaliśmy z Tż -tem prezerwatywy ( polecam DUREX EXTRA SAFE) + tzw. niedochodzenie w środku, tak dla pewności
Trzymam kciuki
Martuska215 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-18, 21:56   #25
watashi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze o Tobie swiadczy ze myslisz o zabezpieczeniu. Ale co do samego "pierwszego razu" - nie lepiej aby stalo sie spontanicznie? Tzn ok, niech bedzie podczas tego wyjazdu, ale kto powiedzial, ze musi byc koniecznie w nocy? :p
Ee tam spontanicznie;p Ja miałam zaplanowane wszystko (łącznie z przybliżoną godziną bo wcześniej zaplanowałam coś innego i pomyślałam o której mniej więcej wrócimy do pokoju xD), też na wyjeździe )i też miałam niestety okres;p) Jak dla mnie dobrze bo niektórzy wyobrażają sobie swój pierwszy raz, przywiązują do niego większą i chcą żeby było hm... wyjątkowo a nie tylko po prostu fajnie

Co do obliczeń i samego okresu - nie myśl o tym bo nawet tak niewielka zmiana klimatu może wpłynąć na cały Twój cykl. Wiadomo że się stresujesz ale zaufaj prezerwatywie Będzie dobrze

watashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-12, 16:16   #26
novikaaa
Przyczajenie

witam ... jestem po wakacjach i nadal jestem dziewica... ogólnie wakacje było cudowne..tylko w tej kwestii czuję maleńki niedosyt. było romantycznie, delikatnie bielizna świece itd. 3 noce próby pod rząd i niestety nic... paraliżuje nie strach przed bólem i krwią . psychicznie tego chcialam fizycznie paraliżował mnie strach. Chłopak starał się powiedział że będziemy próbować dalej ale też pewnie przejął. Powiedzcie dziewczyny jak to u was było z krwią i bólem ? Czy udało wam sie za pierwszym razem ? pozdrawiam novikaaa

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2010-10-08 o 00:16
Stary 2010-08-12, 16:27   #27
Liama
Zadomowienie

Cytat:
witam ... jestem po wakacjach i nadal jestem dziewica... ogólnie wakacje było cudowne..tylko w tej kwestii czuję maleńki niedosyt. było romantycznie, delikatnie bielizna świece itd. 3 noce próby pod rząd i niestety nic... paraliżuje nie strach przed bólem i krwią . psychicznie tego chcialam fizycznie paraliżował mnie strach. Chłopak starał się powiedział że będziemy próbować dalej ale też pewnie przejął. Powiedzcie dziewczyny jak to u was było z krwią i bólem ? Czy udało wam sie za pierwszym razem ? pozdrawiam novikaaa
Nie martw się, ja się stresowałam, ale nie było ani bólu ani krwi...pełen luzik Najwazniejsze to dać się ponieść, nie myślec o niczym i rozluźnić
Zapraszam
Liama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-12, 16:57   #28
novikaaa
Przyczajenie

liczyłam na to że nam się uda na tym wyjeździe ;( czuję się taka beznadziejna. mam kompleksy nie śpię po nocach płaczę za nim i tęsknię, oglądam zdjęcia 19 - latek na fotce uważam że jestem brzydka gruba i nieatrakcyjna. mimo że on zapewnia mnie że mnie kocha boje się że mu się znudze, że mnie zostawi, jestem zazdrosna o jego byle o ktorych chciałam żeby mi opowiedział ;( mam taką dolinę

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2010-10-08 o 00:16
Stary 2010-08-12, 17:20   #29
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Hmm z tego co pamietam, to mnie akurat bolalo, ale krwi to nie bylo duzo - symbolicznie, wazne aby w takim momencie partner byl konkretny w dzialaniu, ex taki byl i pomimo bólu wspominam bardzo dobrze

hmm piszesz, ze masz 23 lata po pierwsze nie stresuj sie! probowac, probowac i jeszcze raz probowac
jednak tez jest wiadomosc taka, (oczywiscie nie ma nic zlego w pozniejszym straceniu dziewictwa), iz moze byc trudniej, wiadomosc z pewnego zrodla, rozmawialam z moja P ktora gin "po"rowniez poinformowal, iz tak juz jest, ale oczywiscie nic nie jest regola!
miala tez niefajna przygode, poniewaz strasznie sie przetrszayla, gdyz miala intensywne krwawienia - ale tez troszke -ba, mega - sobie poszaleli ale przy tym bylo znieczulenie % i dlatego
nie boj sie! kazdy jest inny, najwazniejsze aby zrobic to z osoba ktora kochamy, zadnego stresu! nie planuj, nie rozmyslaj, oddaj sie chwili, niech partner bardzo dobrze zadba o gre wstepna, swieczki, kapiel (po kapieli kobieta jest rozluzniona i bardziej ukrwiona przez co intensywniej odbiera bodzce/ masaz, pocalunki - co tylko lubicie

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

emm a dlaczego uwazasz sie za nieatrakcyjna? i po co pytalas sie o byle? zawsze mozna zapytac ile ich bylo i ewntualnie z iloma poszedl do lozka, ale bez zbednych szczegolow i bez dolowania sie! hey! glowa do gory, skoro zalezy mu na Tobie, mowie to oraz chce aby pierwszy raz byl ok, w czym problem?
Stary 2010-08-12, 17:21   #30
Magdalena Kowalska
Przyczajenie

Hej

Nie ma się czego bać Ja miałam swój pierwszy raz nie tak dawno - w wieku 25 lat, parę miesięcy temu. Bałam się tak jak i Ty, ale bałam się bardziej bólu niż ciąży.

Polecam się ROZLUŹNIĆ (wiem łatwo się mówi), wypić sobie lampkę winka, wziąć wspólną kąpiel, umyć się nawzajem (Ty jego on Ciebie), zapalić świece, włączyć cichutką muzycznę i zaufać w 200% facetowi (skoro chcesz to zrobić z nim to pewnie jest tym jedynym), powiedzieć jakie masz obawy, żeby był delikatny a sama przestajesz o tym myślec i oddajesz się rozkoszy

U mnie podziałało i było rewelacyjnie, wiadomo nie od razu wyszło ale za którymś razem tej samej nocy wszystko wypaliło było miło i przyjemnie. Także główka do góry i może nie planuj wszystkiego tak czasem wychodzi lepiej spontanicznie, chodzi mi o dzień godzinę itp

Jak masz jakieś pytania, pisz śmiało Nawet najdziwniejsze wg Ciebie
Magdalena Kowalska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości