|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jak umalować oczy?
Hej piękne,
jestem chyba absolutnym antytalenciem w kwestii malowania oczu :/ PO pierwsze na co dzień wolę się w wersji delikatnej, czytaj sam tusz, ale czasem mam ochotę dodać do tego chociazby czarną kreskę, ale nawet jak uda mi sie ją jakoś w miarę porządnie narysować (eyelinerem), bo kredka to w ogóle nie wychodzi, to mam wrażenie, ze oko wygląda strasznie nieświeżo i od razu zmywam, nie wspomnę juz o dodaniu do tego cieni do powiek :/ Umiejętność wykonania to jedno, a drugie, to to, ze mam wrażenie, że wszystkie wyglądaja beznadziejnie. Jaki makijaż sugerujecie do moich oczu? (zdjęcie - w domu wstawie lepsze) Podobają mi się takie tajemnicze, trochę kocie i kuszące makijaże, ale mam wrażenie, ze do mojej urody w ogóle nie pasują:/
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak umalować oczy?
Masz bradzo ładne oczy, do któtych pasuje większośc kolorów.
Ja osobiście widze Cię w filotach,złocie albo w ciemno niebieskich odcieniach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
przede wszystkim zainwestuj w rozświetlający korektor - pod oczy i w okolice wewnętrznych kącików, to rozświetli spojrzenie, ogólnie oczy będą wyglądać ładnie
![]() a co do makijażu to ja akurat bym ci odradziła niebieski (za zimny) i skupiła się na cieplejszych kolorach: doskonale ci pasują beże, brązy, złoto, do tego jak wyżej fiolet (ale nie taki czysty, raczej zgaszone, albo pod śliwke), no i zdecydowanie widzę cie w zieleniach - tez raczej zgaszonych (zwłaszcza ciemne), oliwkowych ![]() a co do samego makijażu, to jak najbardziej pasują ci takie 'kocie', tajemnicze ![]() poza tym słyszałam legendy o istnieniu forum "moje makijaże", podobno coś takiego istnieje ![]() ![]()
Edytowane przez fiasco Czas edycji: 2010-08-12 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
dzięki kochane, fiolety uwielbiam, wiec chyba spróbuję
![]() ![]() a co do tego korektora, możecie polecić jakis dobry?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.