Uwaga na oszustów! Deneo.pl - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-02, 10:46   #1
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

Uwaga na oszustów! Deneo.pl

Nie wiedziałam gdzie umieścić ten wątek, ale gdzieś musiałam. Sama dałam się oszukać i postanowiłam ostrzec inne wizażanki planujące internetowe zakupy.
Cóż, mój błąd był taki, że nie poszukałam informacji o firmie zanim zamówiłam towar. Gdybym to zrobiła, zapewne nigdy bym u nich nic nie kupiła. Ale jedynie oni mieli wystawioną książkę na której mi naprawdę bardzo zależało więc zamówiłam, byleby szybciej...
Dopiero gdy drugi tydzień nie mogłam się doczekać na zwrot pieniędzy (nie mieli towaru - błąd systemu "program wystawiający aukcję wystawił ją przez pomyłkę"- jak się okazuje, nie pierwszy raz) postanowiłam poszukać co nieco o owej firmie deneo:

http://forum.gazeta.pl/forum/w,583,1...egro_.html?v=2

Jak widać nie ja pierwsza zostałam oszukana, a poziom obsługi klienta leży i kwiczy.
Niestety nie zamawiałam u nich przez allegro (nie wiedziałam, że tam też handlują), ale przez ich prywatną stronę deneo.pl, więc nie mogę nawet zgłosić sprawy do allegro by mi zwrócili pieniądze.
Minął już ponad miesiąc odkąd odkryli brak towaru i nie dostałam od nich nawet maila. Jeden telefon wyłączony na stałe, drugiego nie odbierają. Jednym słowem całkowity brak kontaktu.
201804271242 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-02, 11:16   #2
DontSaySorry
Zakorzenienie

Dot.: Uwaga na oszustów! Deneo.pl

a nie mogłabyś się przejechać osobiście do siedziby firmy?
Stary 2011-08-02, 11:28   #3
manio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
a nie mogłabyś się przejechać osobiście do siedziby firmy?

chciałam to zaproponować autorce.
Ale to może nie byc takie proste (choćby samo jej odnalezienie)
manio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-02, 12:01   #4
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

Szczerze mówiąc wysłałam narzeczonego bo był przejazdem, ale nie mógł znaleźć. Może gdyby mu się nie spieszyło i mógł poświęcić temu więcej czasu to by znalazł...
Na razie, niestety, jest mi tam całkiem nie po drodze A dla 40 zł nie będę się wykosztowywać na przejazd
Stary 2011-08-02, 13:22   #5
DontSaySorry
Zakorzenienie

a moze zadzwon do urzedu ochrony praw konsumenta, moze tam Ci cos poradza. 40 zl piechota nie chodzi,ja bym nie odpuscila. Zbiora sobie takie firmy 100 klientow, od kazdego jakas kwota i biznes sie kreci. Nie pozwolilabym, zeby za moje ciezko zarobione pieniadze ktos sie utrzymywal-40 zl to kilka zmarnowanych godzin w pracy.
Stary 2011-08-02, 18:08   #6
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Kiedyś podobna sprawa spotkała Tżta na gratce- koleś oferował telefony w duzo niższej cenie. Tż jakby coś czuł i postanowiliśmy podjechać pod wskazany adres, co się okazało? Nie było w ogóle takiego adresu... pytaliśmy nieopodal panią w pizzerii o adres, to odpowiedziała, że nie jesteśmy pierwszymi osobami, które szukają tego miejsca... i z tego co doczytaliśmy po powrocie w internecie to mogę smiało powiedzieć, że dużo ludzi z całej Polski oszukał, oczywiście w gre wchodziła tylko i wyłącznie przedpłata za sprzęt
Nie miałam wcześniej doświadczeń z portalem gratka, ale od tego czasu nawet nie interesuja mnie ogłoszenia (jakiekolwiek) na tej stronie.

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-02, 20:31   #7
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
a moze zadzwon do urzedu ochrony praw konsumenta, moze tam Ci cos poradza. 40 zl piechota nie chodzi,ja bym nie odpuscila. Zbiora sobie takie firmy 100 klientow, od kazdego jakas kwota i biznes sie kreci. Nie pozwolilabym, zeby za moje ciezko zarobione pieniadze ktos sie utrzymywal-40 zl to kilka zmarnowanych godzin w pracy.
Zgadzam się. Na początku pogroź im rzecznikiem praw konsumenta. Sądzić się z nimi może latami, taka praca. I sprzedawca raczej o tym wie i woli już oddać te 40 zł niż przez tak długi czas się użerać w sądzie.
A nawet jeśli nie odda, ja osobiście bym miała satysfakcję z tego, że trochę im uprzykrzyłam "życie".:P

Pewnie wielu oszukanych sobie odpuszcza i później tacy naciągacze się czują bezkarni.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-02, 21:02   #8
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

Odpuścić, im tak łatwo nie odpuszczę Podzwonię jeszcze (może jednak ktoś odbierze?) i rzeczywiście wyślę maila z informacją, że w takim, a takim czasie zgłoszę sprawę do urzędu ochrony spraw konsumenta, jeśli nie oddadzą należności.
Dziękuję bardzo za wsparcie bo się już zdążyłam zdenerwować i zwątpić...
Stary 2011-08-03, 09:31   #9
kruczydło
Raczkowanie

Hej
Ja też niedawno kupowałam kilka rzeczy od deneo.pl przez allegro. Wcześniej sprawdziłam ich komentarze (nie są zachwycające) i poszukałam informacji w internecie (również znalazłam wątki o oszukanych klientach). Ale że potrzebowałam tego, co oferowali i tylko oni to mieli na allegro, postanowiłam spróbować.
Zabezpieczyłam się jednak tym, że w mailu po wygranej aukcji napisałam, że dopóki nie odpiszą mi, że mają towar na stanie, nie wyślę im pieniędzy. Na odpowiedź czekałam chyba 2 tygodnie, po tym czasie zaczęłam do nich dzwonić (odbierają telefony bez problemu, ale tylko w podanych godzinach, to były chyba tylko 2 godziny dziennie), po drugim telefonie dostałam odpowiedź, wysłałam pieniądze, i dostałam paczkę. Wszystko zakończyło się jak powinno, tylko trwało "nieco" dłużej.
kruczydło jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 16:53   #10
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

Cytat:
Napisane przez kruczydło Pokaż wiadomość
(...)Na odpowiedź czekałam chyba 2 tygodnie, po tym czasie zaczęłam do nich dzwonić (odbierają telefony bez problemu, ale tylko w podanych godzinach, to były chyba tylko 2 godziny dziennie),(...)
Mogłabyś mi podać te cudowne 2 godziny? Może dzięki temu wreszcie się do nich dodzwonię?
Z góry dziękuję
Stary 2011-08-03, 18:19   #11
kruczydło
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Indescriptible Pokaż wiadomość
Mogłabyś mi podać te cudowne 2 godziny? Może dzięki temu wreszcie się do nich dodzwonię?
Z góry dziękuję
Chciałam sprawdzić to dla Ciebie na ich stronie "o mnie" na allegro, ale... zawiesili im konto! Musieli nieźle przeskrobać.
W takim wypadku nie podam Ci konkretnych godzin, ale dzwoniłam do nich ok. 14tej, na pewno przed 15tą.
O 14tej powinni odebrać.
Powodzenia!
kruczydło jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-19, 15:32   #12
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

Chciałam tylko wspomnieć, że po postraszeniu firmy rzecznikiem praw konsumenta, Deneo łaskawie postanowiło mi oddać należną kwotę -oczywiście nie tak od razu, ale jednak.
Swoją drogą, nie udało mi się do nich dodzwonić mimo licznych prób

A na przyszłość mam nauczkę, by bez względu na pośpiech i dostępność upragnionej rzeczy, sprawdzić stronę internetową na której chcę zrobić zakupy
Stary 2011-11-05, 09:41   #13
sylwiakoszykowa
Rozeznanie

dzięki za ostrzeżenia

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości