|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kremy wybielajace
czy orientuje sie ktos jakie sa najskuteczniejsze kremy wybielajace piegi i przebarwienia lub czy jakies inne sposoby? poszukuje takze podkladu dobrze kryjacego do cery mieszanej z gory dziekuje za odpis
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: kremy wybielajace
Najpierw podkład: polecam Unifiance La Roche Posay - tylko trzeba umiejętnie go nakładać - b. cieniutką warstwą; w wiekszej ilości (tj. takiej, jak normalnie nakładany podkład - działa jak korektor i w ten sposób go można dodatkowo wykorzystać).
Środki wybielające - to chyba zależy, na piegi czy na przebarwienia - jedyny, który dotychczas dał u mnnie jakiekolwiek (na razie jeszcze słabiutkie) efekty, to serum Lieraca Correcteur Anti-Taches (ok. 100 zł za 30 ml) - ale używam dopiero 6-ty tydzień (producent zaleca 3 miesiące). Mozesz się zainteresować produktami Neostraty (zawierają kwasy AHA i PHA oraz środki wybielające) - podobno są skuteczne, ja nie mam jeszcze opinii z własnego doświadczenia. Natomiast nie sprawdziły mi się kremy wybielające Oriflame'a, Pharmaceris, Pulanna. Przygotuj się na ok. 6 miesięcy cierpliwości i nie zapominaj o ochronie przed UVA (bloker) - bez tego skutki będą raczej marne. pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
kiedyś po poparzeniu słonecznym dermatolog polecił mi krem wybielający - DRULA
niestety przebarwienia zniknęły tylko częściowo...a plamki z czasem bledną... jednak nie poklecam tego środka, jako idealnie usuwającego przebarwienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mam raczej złe wiadomości. Jeśli chcesz przebarwienia usunąć tylko przy pomocy kremów, to jest to trudne i długotrwałe. Piegów usunąć w ten sposób się nie da. Najskuteczniejszy z kremów obecnie dostępnych w Polsce to Drula Forte (Drula Special nie działa), Unitone firmy ISIS jest zbyt słaby, jego bardzo dobry odpowiednik Unitone 4 można kupić najbliżej na Słowacji, doskonały polski preparat (lek na receptę) Monobenzone jest nieobecny na rynku (podobno firma wstrzymała produkcję)istnieje odpowiednik Depigman do kupienia za zachodnią granicą. Kuracja i tak musi być bardziej złożona, sam preparat odbarwiający nie wystarczy. Pewnie czytałaś o przejściach z przebarwieniami "myszki doświadczalnej", ale to tak nie powinno wyglądać. Terapia jest dość skuteczna, z pewnością nie tak kosztowna i choć do przyjemnych nie należy nie powinna wyłączać z normalnej aktywności życiowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mam raczej złe wiadomości. Jeśli chcesz przebarwienia usunąć tylko przy pomocy kremów, to jest to trudne i długotrwałe. Piegów usunąć w ten sposób się nie da. Najskuteczniejszy z kremów obecnie dostępnych w Polsce to Drula Forte (Drula Special nie działa), Unitone firmy ISIS jest zbyt słaby, jego bardzo dobry odpowiednik Unitone 4 można kupić najbliżej na Słowacji, doskonały polski preparat (lek na receptę) Monobenzone jest nieobecny na rynku (podobno firma wstrzymała produkcję)istnieje odpowiednik Depigman do kupienia za zachodnią granicą. Kuracja i tak musi być bardziej złożona, sam preparat odbarwiający nie wystarczy. Pewnie czytałaś o przejściach z przebarwieniami "myszki doświadczalnej", ale to tak nie powinno wyglądać. Terapia jest dość skuteczna, z pewnością nie tak kosztowna i choć do przyjemnych nie należy nie powinna wyłączać z normalnej aktywności życiowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja mam taki sam problem jak Aśka tylko mnie bardziej interesuje usunięcie piegów niż przebarwień. Nie próbowałam jeszcze żadnych środków dostępnych w aktekach , a zalezy mi na tym aby jak najszybciej pozbyc sie piegów(w grę wchodzi duży obcszar ciała). Moze Któraś z panzna kosmetyki ktore naprawde dobrze usuwają piegi i są stosunkowo niedrogie? A może polecaja panie jakieś sprawdzone domowe spodoby? PS:Czy jest mozliwość laserowego usunięcia piegów jesli tak to ile kosztuje? Bardzo prosze o porade ponieważ piegi stały sie dla mnie niemal OBSESJĄ. Z góry dziękuje za odpowiedzi . Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
----------
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Jejku, jak wiele osób dotyka problem przebarwień? A super skutecznego produktu jak widać nie ma!! Mam tylko jedno pytanie czy po tych 3 miesiącach używania Lieraca przebarwienia powrócą? Czy efekt jest "dożywotni"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Używam Lieraca juz 5 miesięcy, a od 4 w połączeniu z glyco-A; też mnie interesowało, na ile efekt jest trwały, więc po 3 miesiącach przestałam smarować plamę, która miałam na nadgarstku.
I NIE ciemnieje z powrotem. Wg mnie ten preparat jest genialny, bo oprócz kwasu kojowego zawiera wyciągi z cytryny i grejpfruta, które mają wielostronnie korzystne działanie pielęgnacyjne. Jest komfortowy w użyciu, w odróżnieniu od Neostraty, która paskudnie ściąga skórę. Efekt cały czas się pogłębia. Obecnie już mało kto wierzy, że miałam problem z przebarwieniami - tylko fachowcy je widzą - naprawdę się rozjaśniły; do tego stopnia, ze moge sobie pozwolić na rezygnację z podkładu. Ale oczywiście cały czas chronię skórę blokerem - bez tego przebarwienia powrócą.
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Witam mam pytanko co do ochrony.Mam troche piegów i nie chciałbym aby przez te piękne słoneczko zrobiło mi się dwarazy więcej tych kropeczek.Mam cere mieszaną.Jakiego powinnam używać blokera???Jeśli łaska to pomóżcie mi w doboże tego kremiku prosze o dokładną nazwę i cene odrazu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
a ja polecM KREM WYBIELAJACY PRZEBARWIENIA OD ATW widzialam jak wybielila sie cera mojej olezanki i na dodatek dziala pielegncyjnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
tez mam problem z przebarwieniami, czy kremy takie jak glyco A uzywa sie na baze z kremu nawilzajacego czy raczej na czysta skore, i czy mozecie polecic jakis dobry tani bloker
dzieki!! maga napisał(a): > Używam Lieraca juz 5 miesięcy, a od 4 w połączeniu z glyco-A; też mnie interesowało, na ile efekt jest trwały, więc po 3 miesiącach przestałam smarować plamę, która miałam na nadgarstku. > I NIE ciemnieje z powrotem. Wg mnie ten preparat jest genialny, bo oprócz kwasu kojowego zawiera wyciągi z cytryny i grejpfruta, które mają wielostronnie korzystne działanie pielęgnacyjne. Jest komfortowy w użyciu, w odróżnieniu od Neostraty, która paskudnie ściąga skórę. > Efekt cały czas się pogłębia. > Obecnie już mało kto wierzy, że miałam problem z przebarwieniami - tylko fachowcy je widzą - naprawdę się rozjaśniły; do tego stopnia, ze moge sobie pozwolić na rezygnację z podkładu. Ale oczywiście cały czas chronię skórę blokerem - bez tego przebarwienia powrócą. maga napisał(a): > Używam Lieraca juz 5 miesięcy, a od 4 w połączeniu z glyco-A; też mnie interesowało, na ile efekt jest trwały, więc po 3 miesiącach przestałam smarować plamę, która miałam na nadgarstku. > I NIE ciemnieje z powrotem. Wg mnie ten preparat jest genialny, bo oprócz kwasu kojowego zawiera wyciągi z cytryny i grejpfruta, które mają wielostronnie korzystne działanie pielęgnacyjne. Jest komfortowy w użyciu, w odróżnieniu od Neostraty, która paskudnie ściąga skórę. > Efekt cały czas się pogłębia. > Obecnie już mało kto wierzy, że miałam problem z przebarwieniami - tylko fachowcy je widzą - naprawdę się rozjaśniły; do tego stopnia, ze moge sobie pozwolić na rezygnację z podkładu. Ale oczywiście cały czas chronię skórę blokerem - bez tego przebarwienia powrócą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Krem wybielający stosujesz na oczyszczoną skórę, dopiero po wchłonięciu nakładasz - w miarę wymagań Twojej skóry - inne preparaty pielęgnacyjne, na końcu bloker.
Wybór blokera to bardzo indywidualna sprawa - musisz poczytać recenzje w KWC (chyba przy wszystkich zgłoszneiach są ceny i pojemność, jeśli dobrze kojarzę); zapoznać się z profilem cery recenzentek - i wyciągnąc wnioski dla siebie. Oczywiście interesujesz się tylko preparatami >= SPF 60. Powodzenia !
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Dot.: kremy wybielajace
Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- polecam tylko monobenzone, bez recepty mozna zamówic prez internet kosztuje nie wiele,naprawde warto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dot.: kremy wybielajace
Kremy wybielające mogą być bardzo skuteczne, ale też niebezpieczne!
http://www.yaacool-uroda.pl/index.php?article=1060 Grozi zatrucie, które może być bardzo uciążliwe. Dlatego trochę się boję. Czy miałyście doświadczenia tego typu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.