kremy wybielajace - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2002-11-12, 14:46   #1
sdi
Przyczajenie

kremy wybielajace

czy orientuje sie ktos jakie sa najskuteczniejsze kremy wybielajace piegi i przebarwienia lub czy jakies inne sposoby? poszukuje takze podkladu dobrze kryjacego do cery mieszanej z gory dziekuje za odpis
sdi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-11-12, 17:21   #2
guest
Zakorzenienie

Re: kremy wybielajace

Najpierw podkład: polecam Unifiance La Roche Posay - tylko trzeba umiejętnie go nakładać - b. cieniutką warstwą; w wiekszej ilości (tj. takiej, jak normalnie nakładany podkład - działa jak korektor i w ten sposób go można dodatkowo wykorzystać).
Środki wybielające - to chyba zależy, na piegi czy na przebarwienia - jedyny, który dotychczas dał u mnnie jakiekolwiek (na razie jeszcze słabiutkie) efekty, to serum Lieraca Correcteur Anti-Taches (ok. 100 zł za 30 ml) - ale używam dopiero 6-ty tydzień (producent zaleca 3 miesiące). Mozesz się zainteresować produktami Neostraty (zawierają kwasy AHA i PHA oraz środki wybielające) - podobno są skuteczne, ja nie mam jeszcze opinii z własnego doświadczenia. Natomiast nie sprawdziły mi się kremy wybielające Oriflame'a, Pharmaceris, Pulanna.
Przygotuj się na ok. 6 miesięcy cierpliwości i nie zapominaj o ochronie przed UVA (bloker) - bez tego skutki będą raczej marne.
pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img]
guest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-11-17, 14:02   #3
guest
Zakorzenienie

kiedyś po poparzeniu słonecznym dermatolog polecił mi krem wybielający - DRULA
niestety przebarwienia zniknęły tylko częściowo...a plamki z czasem bledną...

jednak nie poklecam tego środka, jako idealnie usuwającego przebarwienia
Stary 2002-11-18, 18:02   #4
guest
Zakorzenienie

Mam raczej złe wiadomości. Jeśli chcesz przebarwienia usunąć tylko przy pomocy kremów, to jest to trudne i długotrwałe. Piegów usunąć w ten sposób się nie da. Najskuteczniejszy z kremów obecnie dostępnych w Polsce to Drula Forte (Drula Special nie działa), Unitone firmy ISIS jest zbyt słaby, jego bardzo dobry odpowiednik Unitone 4 można kupić najbliżej na Słowacji, doskonały polski preparat (lek na receptę) Monobenzone jest nieobecny na rynku (podobno firma wstrzymała produkcję)istnieje odpowiednik Depigman do kupienia za zachodnią granicą. Kuracja i tak musi być bardziej złożona, sam preparat odbarwiający nie wystarczy. Pewnie czytałaś o przejściach z przebarwieniami "myszki doświadczalnej", ale to tak nie powinno wyglądać. Terapia jest dość skuteczna, z pewnością nie tak kosztowna i choć do przyjemnych nie należy nie powinna wyłączać z normalnej aktywności życiowej.
Stary 2002-11-18, 18:02   #5
guest
Zakorzenienie

Mam raczej złe wiadomości. Jeśli chcesz przebarwienia usunąć tylko przy pomocy kremów, to jest to trudne i długotrwałe. Piegów usunąć w ten sposób się nie da. Najskuteczniejszy z kremów obecnie dostępnych w Polsce to Drula Forte (Drula Special nie działa), Unitone firmy ISIS jest zbyt słaby, jego bardzo dobry odpowiednik Unitone 4 można kupić najbliżej na Słowacji, doskonały polski preparat (lek na receptę) Monobenzone jest nieobecny na rynku (podobno firma wstrzymała produkcję)istnieje odpowiednik Depigman do kupienia za zachodnią granicą. Kuracja i tak musi być bardziej złożona, sam preparat odbarwiający nie wystarczy. Pewnie czytałaś o przejściach z przebarwieniami "myszki doświadczalnej", ale to tak nie powinno wyglądać. Terapia jest dość skuteczna, z pewnością nie tak kosztowna i choć do przyjemnych nie należy nie powinna wyłączać z normalnej aktywności życiowej.
Stary 2002-11-18, 18:29   #6
sarah
Przyczajenie

Ja mam taki sam problem jak Aśka tylko mnie bardziej interesuje usunięcie piegów niż przebarwień. Nie próbowałam jeszcze żadnych środków dostępnych w aktekach , a zalezy mi na tym aby jak najszybciej pozbyc sie piegów(w grę wchodzi duży obcszar ciała). Moze Któraś z panzna kosmetyki ktore naprawde dobrze usuwają piegi i są stosunkowo niedrogie? A może polecaja panie jakieś sprawdzone domowe spodoby? PS:Czy jest mozliwość laserowego usunięcia piegów jesli tak to ile kosztuje? Bardzo prosze o porade ponieważ piegi stały sie dla mnie niemal OBSESJĄ. Z góry dziękuje za odpowiedzi . Pozdrawiam.
sarah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-11-18, 18:37   #7
kb
Raczkowanie

----------
kb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2003-04-06, 20:10   #8
iwika
Przyczajenie

Jejku, jak wiele osób dotyka problem przebarwień? A super skutecznego produktu jak widać nie ma!! Mam tylko jedno pytanie czy po tych 3 miesiącach używania Lieraca przebarwienia powrócą? Czy efekt jest "dożywotni"?
iwika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-04-06, 20:23   #9
systematica
Wtajemniczenie

Używam Lieraca juz 5 miesięcy, a od 4 w połączeniu z glyco-A; też mnie interesowało, na ile efekt jest trwały, więc po 3 miesiącach przestałam smarować plamę, która miałam na nadgarstku.
I NIE ciemnieje z powrotem. Wg mnie ten preparat jest genialny, bo oprócz kwasu kojowego zawiera wyciągi z cytryny i grejpfruta, które mają wielostronnie korzystne działanie pielęgnacyjne. Jest komfortowy w użyciu, w odróżnieniu od Neostraty, która paskudnie ściąga skórę.
Efekt cały czas się pogłębia.
Obecnie już mało kto wierzy, że miałam problem z przebarwieniami - tylko fachowcy je widzą - naprawdę się rozjaśniły; do tego stopnia, ze moge sobie pozwolić na rezygnację z podkładu. Ale oczywiście cały czas chronię skórę blokerem - bez tego przebarwienia powrócą.
Stary 2004-05-01, 18:49   #10
morwinka
Przyczajenie

Witam mam pytanko co do ochrony.Mam troche piegów i nie chciałbym aby przez te piękne słoneczko zrobiło mi się dwarazy więcej tych kropeczek.Mam cere mieszaną.Jakiego powinnam używać blokera???Jeśli łaska to pomóżcie mi w doboże tego kremiku prosze o dokładną nazwę i cene odrazu.Tylko prosze o w miarę szybką odpowiedź bo juz słoneczko prześwituje przez chmurki a ja nie chce odwracać od niego gółwki!!
morwinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-01, 19:28   #11
201608040942
Konto usunięte

a ja polecM KREM WYBIELAJACY PRZEBARWIENIA OD ATW widzialam jak wybielila sie cera mojej olezanki i na dodatek dziala pielegncyjnie
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-06-29, 10:26   #12
magnesik
Przyczajenie

tez mam problem z przebarwieniami, czy kremy takie jak glyco A uzywa sie na baze z kremu nawilzajacego czy raczej na czysta skore, i czy mozecie polecic jakis dobry tani bloker
dzieki!!
maga napisał(a):
> Używam Lieraca juz 5 miesięcy, a od 4 w połączeniu z glyco-A; też mnie interesowało, na ile efekt jest trwały, więc po 3 miesiącach przestałam smarować plamę, która miałam na nadgarstku.
> I NIE ciemnieje z powrotem. Wg mnie ten preparat jest genialny, bo oprócz kwasu kojowego zawiera wyciągi z cytryny i grejpfruta, które mają wielostronnie korzystne działanie pielęgnacyjne. Jest komfortowy w użyciu, w odróżnieniu od Neostraty, która paskudnie ściąga skórę.
> Efekt cały czas się pogłębia.
> Obecnie już mało kto wierzy, że miałam problem z przebarwieniami - tylko fachowcy je widzą - naprawdę się rozjaśniły; do tego stopnia, ze moge sobie pozwolić na rezygnację z podkładu. Ale oczywiście cały czas chronię skórę blokerem - bez tego przebarwienia powrócą.

maga napisał(a):
> Używam Lieraca juz 5 miesięcy, a od 4 w połączeniu z glyco-A; też mnie interesowało, na ile efekt jest trwały, więc po 3 miesiącach przestałam smarować plamę, która miałam na nadgarstku.
> I NIE ciemnieje z powrotem. Wg mnie ten preparat jest genialny, bo oprócz kwasu kojowego zawiera wyciągi z cytryny i grejpfruta, które mają wielostronnie korzystne działanie pielęgnacyjne. Jest komfortowy w użyciu, w odróżnieniu od Neostraty, która paskudnie ściąga skórę.
> Efekt cały czas się pogłębia.
> Obecnie już mało kto wierzy, że miałam problem z przebarwieniami - tylko fachowcy je widzą - naprawdę się rozjaśniły; do tego stopnia, ze moge sobie pozwolić na rezygnację z podkładu. Ale oczywiście cały czas chronię skórę blokerem - bez tego przebarwienia powrócą.
magnesik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-29, 18:33   #13
systematica
Wtajemniczenie

Krem wybielający stosujesz na oczyszczoną skórę, dopiero po wchłonięciu nakładasz - w miarę wymagań Twojej skóry - inne preparaty pielęgnacyjne, na końcu bloker.
Wybór blokera to bardzo indywidualna sprawa - musisz poczytać recenzje w KWC (chyba przy wszystkich zgłoszneiach są ceny i pojemność, jeśli dobrze kojarzę); zapoznać się z profilem cery recenzentek - i wyciągnąc wnioski dla siebie. Oczywiście interesujesz się tylko preparatami >= SPF 60.
Powodzenia !
Stary 2010-06-21, 14:54   #14
ksymenao53
Przyczajenie

Dot.: kremy wybielajace

Cytat:
Napisane przez sdi Pokaż wiadomość
czy orientuje sie ktos jakie sa najskuteczniejsze kremy wybielajace piegi i przebarwienia lub czy jakies inne sposoby? poszukuje takze podkladu dobrze kryjacego do cery mieszanej z gory dziekuje za odpis
bardzo dobra jest maść monobenzone,kosztuje nie wiele,ale skutecznie usuwa plamy,piegi i prebarwienia polecam.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ksymenao53 Pokaż wiadomość
bardzo dobra jest maść monobenzone,kosztuje nie wiele,ale skutecznie usuwa plamy,piegi i prebarwienia polecam.
polecam tylko monobenzone, bez recepty mozna zamówic prez internet kosztuje nie wiele,naprawde warto.
ksymenao53 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 19:19   #15
paradoksik
Przyczajenie

Dot.: kremy wybielajace

Kremy wybielające mogą być bardzo skuteczne, ale też niebezpieczne!

http://www.yaacool-uroda.pl/index.php?article=1060

Grozi zatrucie, które może być bardzo uciążliwe. Dlatego trochę się boję.

Czy miałyście doświadczenia tego typu?
paradoksik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości