|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Kierunek z matematyką? FiR? Warszawa, jaka uczelnia?
Witam
![]() Mam ogromny dylemat dotyczący studiów. Mam 22 lata, studiowałam na Wat, ale po roku zrezygnowałam. Tym razem chcę dobrze wybrać, dlatego każda opinia jest dla mnie ważna ![]() Tak więc moim "hobby" od zawsze była matematyka. Bardzo ją lubiłam w liceum, na studiach zaliczyłam 2 semestry bez większych problemów, udzielałam korepetycji przez 2 lata. Stwierdziłam, że ciekawym dla mnie kierunkiem będzie Finanse i Rachunkowość. Jednak z tego co wyczytałam wcale nie ma tam tak wiele matematyki, a raczej "wkuwanie na pamięć", czego nie cierpię. Do tego mieszkam blisko Warszawy, więc jedynym wyborem jest UW(WZ) lub SGGW. Na SGH się nie dostanę, myślałam również o Koźmińskim i Łazarskim, jednak prywatna uczelnia to nie to samo, prawda? Dodam jeszcze, że w grę wchodzą tylko studia ZAOCZNE. Myślałam również o UEk Poznań/Kraków/Wrocław(około 300/400km). Zastanawiałam się również nad matematyką, ale boję się jej. Wiem, że ten kierunek jest bardzo ciężki i często wiąże się z siedzeniem tydzień nad jednym twierdzeniem, co nie było moją mocną stroną. Do tego dochodzi wybór uczelni. UAM to 400 km, a UKSW chyba nie jest za dobrą uczelnią. Tak więc może doradzicie mi jakiś zupełnie inny kierunek gdzie będę miała dużo matematyki? Analityka gospodarcza? Ekonomia? A może powinnam trzymać się pierwszego wyboru (FiR)? Jeśli tak to jaką uczelnię proponujecie? Proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kierunek z matematyką? FiR?
Też na początku marzyłam o matematyce, i też zaocznej. Teraz w dobie niżu nie ma nigdzie matmy zaocznej. W ofertach uczelni to jedynie Poznań. Słyszałam, że w Poznaniu matma nie jest taka straszna. Można skończyć z powodzeniem.
FiR ma matematyki mało. Jedynie el. matematyki wyższej, statystyka oraz matematyka finansowa. Poza tym dużo finansów, ekonomii i liczenia na rachunkowości (arytmetyka). To, co bym doradziła, to: 1. Poznań - matma zaoczna 2. Warszawa - FiR zaoczne Trochę matmy jest też na informatyce, tylko nie wiem, czy Cię interesuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
marzyłaś o matematyce a co jednak wybrałaś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
![]()
.
Edytowane przez nikaa941 Czas edycji: 2016-06-24 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wybrałam jednak język niemiecki, bo gramatyka tego języka jest przepełniona logiką i matematyką. Serio
![]() A obecnie kończę szkołę policealną - technika rachunkowości i myślę nad pójściem na Mgr uzup. na FiR. Nawet miałam okazję studiować matematykę dziennie na Politechnice Łódzkiej, ale wtedy miałam depresję i nie mogłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kierunek z matematyką? FiR? Warszawa, jaka uczelnia?
Ja podobnie, też zawsze uwielbiałam matmę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.