|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() O czym rozmawiać?
Pomimo że nie mam 12 a 18 lat ciągle nie umiem rozmawiać normalnie z chłopakiem na którym mi zależy. Nie mam problemów z rozmową z innymi facetami. Łatwiej sie z nimi dogadać niż z kobietami!
Ale... Jeśli przychodzi mi do rozmowy z NIM po prostu nie umiem. To nie jest tak ze sie stresuje czy coś. Po porostu nie umiem. PRZYKŁAD: Stoimy sami na korytarzu, nikt nie przeszkadza, idealna okazja. On do mnie mówi, że sie pożarł z rodzicami to ja zamiast niewiem, wykazać zainteresowanie czy coś po prostu przytaknęłam i rozmowa się urwała. Niewiem, nie umiem po prostu. I tak sie zdarza dość czesto a ja tylko marnuje okazje. Na GG się zawsze łatwo rozmawia...ale w życiu? Podobnie kiedyś na imprezie: podszedł do mnie, uśmiechnął się i powiedział tak uroczo "porozmawiaj ze mną..." a ja stałam i się na niego patrzyłam nie wiedząc co mam powiedzieć. I żadnej rozmowy nie było ![]() Wiem, brzmie na prawde jak zdesperowana 12-latka, ale to dla mnie ważne, zeby nie zepsuć kontaktu, który zbudowałam. CHCE nauczyć sie z nim rozmawiać by móc sie zbliżyć... Jakieś pomysly co powinnam zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: O czym rozmawiać?
Jeżeli nie wiesz co powiedzieć, to staraj się chociaż zadawać pytania, żeby rozmowa się ciągnęła. Dlaczego np. nie zapytałaś "a co się stało? o co się pożarliście?"; możesz też przecież nawiązać do swoich rodziców "ja ostatnio pokłóciłam się z nimi o totalną głupotę.. bla bla". Bazuj też na tym, co przytrafiło się Tobie; zadawaj pytania - to jest miłe, bo wtedy czuć, że jesteś zainteresowana.
Na imprezie możesz porozmawiać o muzyce, czy mu odpowiada, czego słucha, gdzie lubi się bawić i czy chodzi do jakichś pubów/klubów; jeżeli macie wspólnych znajomych to zagadaj o śmieszną sytuacje, która ostatnio się komuś przytrafiła. Po prosty bądź naturalna, następnym razem Ty podejdź do niego na przerwie i powiedz "teraz ja pożarłam się z rodzicami.." - jestem pewna, że podłapie temat. I pamiętaj, że uśmiech działa cuda, ale język też potrzebny ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a dla mnie to znak ze albo
to niewłaściwy chlopak dla ciebie, skoro juz na starcie nie macie o czym gadac albo stres tak cie zżera ze mam gonitwę myśli, co by tu powiedzieć, z ktorej nic nie wynika. o drugim cos wiem, bo tez tak mam, nawet w kontaktach z niektorymi czlonkami rodziny. nie cierpie rozmow na sile, np o pogodzie, wiec zazwyczaj milcze....
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Autorko, zaproponuję ci coś może głupiego, ale skutecznego - na spokojnie w domu obmyśl sobie 5 uniwersalnych, ale konkretnych tematów do rozmowy. Tzn. coś w stylu "Przeczytałam ostatnio ciekawą książkę, jej tytuł to XXX, opowiada o XXX" albo "Bardzo spodobała mi się piosenka Rihanny" albo "Co sądzisz o tym wypadku autokaru w Szwajcarii, dla mnie to jest przerażające" itd.
Po prostu usiądź w domu i poświęc chwilę, żeby to sobie dokładnie rozpisać, zapamiętać, dokładnie obmyślic temat, żebyś miała dużo do powiedzenia: jeśli o ksiażce, to tytuł, treść, autor, kiedy ją przeczytałaś, jakie wrażenie na tobie zrobiła itd. analogicznie każdy temat. No i potem w takich chwilach ciszy po prostu na siłę zmuś się,żeby jeden z tych tematów poruszyć. Początkowo będzie ci się to wydawało bardzo sztuczne, ale z czasem przywykniesz i rozmowa sama pójdzie. Jest to sposób, o którym wiem z doświadczenia, że działa, jeśli tylko człowiek naprawdę chce. Chociaż nie każdemu się udaje. Ale co szkodzi spróbowac? ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2012-03-19 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.