|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Udane zakpuy
Jak macie sposób na swoje zakupy? Kupujecie w danym momencie to co Wam się spodoba czy oszczędzacie jakiś czas i wtedy wyruszacie na większe łowy?
![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Udane zakpuy
U mnie to różnie bywa
![]() Czasami kupuje coś spontanicznie, a czasami oszczędzam i ruszam na łowy (zazwyczaj podczas wyprzedaży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedy jade co centrum handlowego to z konkretną listą czego szukam. przeważnie na każdą porę roku mam wypisane prywatne "must have" i systematycznie kupuję rzeczy z listy. pieniądze odkładam. tym sposobem najczęściej już w lecie mam wszystko na jesień, jesienią mam wszystko na zimę, a zimą już dawno mam wszystko na wiosnę. xD ![]() aktualnie nie brakuje mi na jesień ani jednego must have'a, no może kolejnej pary butów ale to muszę wyczatować coś oryginalnego ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Staram się mieć mało ubrań (czyli 7 bluzek, 7 par spodni itd.) i po prostu dokupuję na bieżąco jakiś ciuszek, jeśli jeden ze starszych jest już znoszony. Czasami tylko czekam do przecen, jeśli zostało do nich mało czasu. Przed zakupami staję przed szafą i określam w miarę dokładnie, czego konkretnie mi trzeba (np. jasną, przylegającą do ciała bluzeczkę) i w ten sposób nie spędzam zbyt wiele czasu na zakupach. Oszczędzać nie bardzo umiem i nie mam ochoty się uczyć (co wcale nie znaczy, że dużo wydaję!).
Najtrudniejsze do kupienia są, oczywiście, buty... ale to już inna historia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
lumpeksy - jw. kupuje co mi się spodoba, i tak tanio
![]() na zakupy w sieciówkach zazwyczaj zbieram kasę przez sieć kupuje spontanicznie
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ktoś mądry powiedział kiedyś o ubraniach: jak jest w sklepie coś, co Ci się podoba, a nie jest akurat Ci potrzebne, to kupuj, bo jak będzie potrzebne, to w sklepie już tego nie będzie
![]() Stosuję tą zasadę, ale w lumpkach ![]() W normalnych sklepach kupuję głównie buty i spodnie, tylko wtedy, kiedy potrzebuję.
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Moje sposoby:
- Kupuję to co jest mi bezwzględnie potrzebne oraz rzeczy, bez których mogłabym się obejść, ale wiem, że na pewno będę w nich chodzić. - Unikam kupowania czegoś, co po prostu mi się podoba jeśli wiem, że jest mi zupełnie niepotrzebne (np. następna para czarnych szpilek, kiedy już jedne mam). - Wywalam rzeczy stare, zniszczone, niewygodne, niemodne itp. Nie przejawiam sentymentu do ubrań. W ten sposób nowa rzecz nie zginie w wypchanej śmieciami szafie. - Nie odwiedzam lumpeksów. Nie mam do tego cierpliwości. Noszę bardzo małe rozmiary i znalezienie czegoś pasującego na mnie graniczy z cudem. - 90% rzeczy kupuję na wyprzedazach w najbliższej galerii handlowej, w sieciówkach. To dla mnie najlepsze rozwiązanie, nie lubię specjalnie zakupów, a tak wszystko mam w jednym miejscu. - Dużo uwagi poświęcam jakości ubrania. - sporadycznie wydam więcej kasy na rzecz jakiejś dobrej, sprawdzonej firmy. Może będzie służyć przez lata. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.