|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Internetowe biura podróży
Nigdy wcześniej z takowego biura nie korzystałam i zastanawiam się jak to jest, czy takie biura nie narzucają sobie jakichś dodatkowych opłat, opłaca się kupować w biurach internetowych? W sumie to chyba dużo wygodniejsza sprawa, kupowanie wycieczek przez net
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Internetowe biura podróży
Nie jest drożej! Ceny są takie same jak u touroperatora. Ja z lenistwa w sumie kupuję wycieczki tylko przez net, zajmuje to niewiele czasu i wszystko załatwiam z domu. Jak dla mnie to idealne rozwiązanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ostatnio też o tym czytałem i aż mi się nie chciało wierzyć. A skąd w takim razie mają kasę biura internetowe jak nie jest u nich drożej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Też jestem ciekawa na jakiej zasadzie to działa.
A tak przy okazji, może macie jakieś miejsca, gdzie nie ma tłumów turystów i można miło odpocząć. Chciałabym, wyjechać gdzieś nad morze i nie mogę się zdecydować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Powiem więcej... fakt, że pośrednicy internetowi mają takie same ceny jak w biurach (a czasami nawet niższe) nie znaczy, że mają mniejsze dochody! Wystarczy np. wziąć pod uwagę kwestię wynajmu lokalu...
A jeśli chodzi o dochody to sprzedają oferty innych biur podróży, mają podpisane z nimi umowy i za każdą udaną transakcję otrzymują odpowiednią prowizję - tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jest tak jak mówisz. Nic dodać, nic ująć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wiadomo, tylko że ja wcześniej nie korzystałam z takich biur, stąd moje pytanie o nie. Jeśli macie jakieś sprawdzone, to piszcie. Będę wdzięczna za wszelkie porady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ja jakiś czas temu korzystałam z Travelasystent.pl i leciałem do Hiszpanii na 2 tygodnie. Polecam Madryt i Barcelonę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja się jeszcze nie mogę zdecydować czy jechać gdzieś w Polskę, czy za granicę. Ach te dylematy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja zdecydowanie polecam i jestem za zagranicą. Po Polsce jak dla mnie to można jeździć na weekend. Na dłuższy okres nie ma sensu ze względu na koszta, które są bardzo zbliżone do podróży w niektóre rejony Europy. I w dodatku masz zagwarantowaną pogodę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ceny wszedzie powinny byc identyczne.. a jak wyglada zarobek? jezeli organizator sprzeda przez posrednika to dzieli sie z nim prowizja- proste
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Hehe.. Dylematu już nie mam. Pogoda go rozwiązała. Za oknem wieje i leje, zimno, wręcz październikowo. Jakoś nie wyobrażam sobie teraz siedzenia nad polskim morzem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Pogoda rzeczywiście zrobiła się fatalna... więc lepiej zamawiać urlop gdzieś w ciepłych krajach. Co do zamawiania przez internet, to spora wygoda i nie ma się co oszukiwać. Atrakcyjne kierunki można znaleźć między innymi na itaka.pl a do tego sporo promocji mają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja jednak wolę takie biura jak wspomniany wyżej Travelasystent, na którym można przeglądać oferty wielu touroperatorów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ja polecałabym tylko sprawdzone serwisy takie jak: travelplanet, esky, wakacje czy strony touroperatorów jak wspomniana powyżej Itaka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No chyba, że dane biuro znajduje się X kilometrów od miejsca zamieszkania ;-) Czasem nie ma innej mozliwości, niż internet. Mi bardzo ułatwił życie i planowanie wakacji ! Pierwszy raz bardzo się bałam, że coś bedzie nie tak, ale teraz to już wszystko załatwiam z moim sprawdzonym portalem. Mąż nalega i zawsze zbieram oferty od kilku różnych (m.in wyżej wymieniownych + easygo.pl), porównuję, ale i tak wychodzi na to, że wyjeżdżamy z Millos.pl - to portal, który wywodzi się z biura "stacjonarnego", a od dwóch lat ma także swój portal z ofertą kilku touroperatorów. Zatem mam gwarancję, że nie są to jakieś świeżynki na rynku. To co dla mnie ważne, to "przejrzystość" strony i łatwe surfowanie po niej w poszukiwaniu najfajniejszych ofert. Oraz potem szybka odpowiedz i opiniowanie. Polecam ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
No właśnie. Nie wszyscy mają pod nosem biuro podróży, albo czasu brak by się do takiego wybrać, więc biura internetowe to świetne rozwiązanie moim zdaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Majke, jeśli jeszcze nie zdecydowałaś się gdzie jechać to ja polecam Hiszpanie i Portugalię. Byłam w Hiszpanii wielokrotnie i mogłabym tam wciąż wracać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
![]()
Wybieram tylko sprawdzone internetowe biura podróży, rzeczywiście jest taniej ale trzeba uważać bo czasem za te taniej dostajemy dużo mniej niż oczekujemy... Korzystałam z kilku biur, na jednym się zawiodłam, ale nie będę robić kryptoreklamy. Teraz jadę do Portugalii z moim ulubionym studenckim biurem podróży, zainteresowanych zapraszam na priv.
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- aha i trzeba umiec odróżnic biuro podróży od agenta w internecie...
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Mras, właśnie rozważałam wyjazd do Hiszpanii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja tylko przez net kupuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.