|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Domki dla bezdomnych kotow.
Witam
![]() Przeszukalam forum, ale nie znalazlam podobnego tematu. Jestem milosniczka kotow, ale juz jednego w domu posiadam i wiecej przygarnac raczej nie moge. Chcialabym pomoc zierzakom i przeczytalam w necie ze mozna robic domki dla bezdomnych kotow. Tylko niestety nie znalazlam za duzo informacji na te temat... Znalazlam jedynie instrukcje jak zeobi taki domek, chociaz w glowie ulozylam sobie inna wizje co do wykonania domku ![]() Ale zastanawiam sie, gdzie takie domki moglabym dac? W mojej okolicy nie widze bezdomnych kotow. niedaleko mnie sa ogrodki dzialkowe, ale czy moge po porstu polozyc gdzies tam domek? bo boje sie ze sie napracuje przy robieniu go, a ktos go po porstu wyrzuci? Cyz musialabym posiadac jakies pozwolenie od kogos kto zajmuje sie tymi ogrodkami? Tez myslalam o postawieniu takiego domka, gdzie na opobliskim osiedlu, bo tam czasami widzialam jakies kotki ![]() Pozrawiam i prosze o jakies rady ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Domki dla bezdomnych kotow.
Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi, pisząc "domki"? Chcesz sama zrobić takie drewniane większe chatki i ustawiać w okolicy dla kotów?
U moich rodziców na osiedlu spółdzielnia kupiła kilka takich dużych drewnianych domków i poustawiali w miejscach, w których lokatorzy mieli problem z kotami w piwnicach. Tylko,że w naszym genialnym kraju jak ludziom chce się problem rozwiazać, to zaczynają się burzyć, że tym bardziej więcej kotów pojawi się na osiedlu. No ale domki i tak postawiono. Myślę, że musiałabyś mieć zgodę spółdzielni/zgm-u na postawienie takich domków, niewiem natomiast co ze zgodą mieszkańców.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
tak, chodzi mi o takie normalne domki zrobione samodzielnie. Wyczytalam w necie ze gdzies w Warszawie poustawiali takie domki ( ale 1 domek to koszt 500zl) i wlasnie emiskzancy sprzeciliwiali sie temu...
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
postawienie samego domku to nie problem, sztuka polega na tym, żeby go postawić tak, żeby nikomu nie przeszkadzał i nikt go nie zniszczył. Wiem że w Warszawie na jednym osiedlu odgrodzono dla kotów takie małe 'osiedle' z tych domków, gmina dała na to pieniądze i jest fajnie- choć wiadomo, że zawsze komuś będzie to przeszkadzać. Spróbuj napisać na forum miau, tam jest dużo osób, które się zajmują pomocą różnym kotom i w różny sposób, może cię nakierują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Możesz też poszukać w okolicy tzw. kociar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.