Chce zostać w domu na noc! Jak przekonać rodziców? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-14, 16:07   #1
Basia6679
Raczkowanie

GG do Basia6679

Chce zostać w domu na noc! Jak przekonać rodziców?

No to tak mój tata chodzi do takiej jakby weekendowej szkoł i w sobote i niedziele wlaśnie tam jedzie. Moja mam chce mnie i mojego brata zabrac do babci na wies, ale ja nie chce jechac chce zostac w domu na sobote i zaprosilabym 2 lub 3 kolezanki na noc i zrobilybysmy sobie własną strefe kibica na mecz polska-czechy. Mama mówi, że jestem za młoda i nie mam 18 lat i że dzieci nie zostawia się samych w domy bla bla bla blka ja jej przyrzekałam że nic nie zrobimy! Ale ona dalej swoje jestem tzw. szkolną prymuską mam średnią powyżej 5 i ogólnie jestem grzeczna jak ją przekonać proszęęę!!! Mam 13 lat 6 klasa..
Basia6679 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 16:10   #2
201607111050
Konto usunięte

Dot.: Chce zostać w domu na noc! Jak przekonać rodziców?

Cytat:
Napisane przez Basia6679 Pokaż wiadomość
No to tak mój tata chodzi do takiej jakby weekendowej szkoł i w sobote i niedziele wlaśnie tam jedzie. Moja mam chce mnie i mojego brata zabrac do babci na wies, ale ja nie chce jechac chce zostac w domu na sobote i zaprosilabym 2 lub 3 kolezanki na noc i zrobilybysmy sobie własną strefe kibica na mecz polska-czechy. Mama mówi, że jestem za młoda i nie mam 18 lat i że dzieci nie zostawia się samych w domy bla bla bla blka ja jej przyrzekałam że nic nie zrobimy! Ale ona dalej swoje jestem tzw. szkolną prymuską mam średnią powyżej 5 i ogólnie jestem grzeczna jak ją przekonać proszęęę!!! Mam 13 lat 6 klasa..
Masz 13 lat... Jedź na wieś i baw się dobrze.
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 16:16   #3
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia6679 Pokaż wiadomość

Co ma bycie prymuską do zostania samej na weekend w domu?
Ja też bym 13 latki samej nie zostawiła na weekend, więc nie potrafię Ci powiedzieć jak mamę przekonać.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 16:27   #4
skazana_na_bluesa
.

masz dopiero 13 lat, wiec mamie sie wcale nie dziwie. gdybys miala 3 wiecej problemu by pewnie nie bylo.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 16:30   #5
lizawietta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
masz dopiero 13 lat, wiec mamie sie wcale nie dziwie. gdybys miala 3 wiecej problemu by pewnie nie bylo.

albo byłby jeszcze większy

shred level1 level2 level3
Mel B :
posladki
ramiona
lizawietta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 16:40   #6
201604191507
Konto usunięte

najlepiej zostań w domu i wrzuć na wizaż jakąś pracę domową, może ktoś odrobi ją za Ciebie
201604191507 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 16:43   #7
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

ja w tym wieku nawet pociągiem sama jeździłam, nigdy nie zrozumiem rodziców trzymających dzieci na krótkiej smyczy...

no ale jak przekonać to nie pomogę
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-14, 16:46   #8
LatamSobie
Raczkowanie

3 lata wiecej to niestety mama by podejrzewala ze chlopaka zaprosi a nie kolezanki Jedyne wyjscie to znajdz kolezanke ktora mama zna i zostan u niej w domu pod okiem jej rodzicow na ten weekend i przeniescie "imprezke" do niej.Mama bedzie spokojna, ze ktos dorosly jest i Ty bedziesz zadowolona.
LatamSobie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 18:09   #9
201607231707
Konto usunięte

Cytat:

Gdyby miała trzy więcej mama bałaby sie o wielką imprezę albo przyprowadzenie chłopaka do domu

Ja zostałam parę razy sama w domu na jedną - dwie noce, kiedy miałam 13 lat, czy to z kimś z rodzeństwa czy sama. Ale moja mama mi zawsze ufała, bo ja nigdy tego jej zaufania nie zawiodłam. No i musiałam obiecac, że ładnie posprzątam przed ich powrotem

Może zrób tak jak radzi LatamSobie, mama na pewno będzie spokojniejsza wiedząc, że jesteś pod dobrą opieką
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 18:25   #10
Rena
Zakorzenienie

chyba faktycznie opcja, ze pojdziecie do kolezanki, u ktorej beda rodzice wydaje sie rozsadniejsza.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 19:41   #11
Narrhien
Zakorzenienie

Hm, ja w tym wieku na noc sama nie zostawałam. Nie dlatego, że mama mi nie ufała, tylko zwyczajnie są sytuacje, w których trzynastoletnie dziecko nie będzie wiedziało, co zrobić. Którejś z was może stać się krzywda - to może być przypadek przy codziennych czynnościach, nie wiem, któraś zbije szklankę i wbije sobie głęboko szkło czy coś podobnego, możecie nieuważnie wpuścić kogoś obcego do domu (przyjdzie ktoś podający się za pracownika administracji czy kogokolwiek innego ), możecie niechcący zachowywać się zbyt głośno i upierdliwy sąsiad zadzwoni po straż miejską...

Takie rzeczy się zdarzają. Jak również wiele innych, których nie da się przewidzieć Oczywiście, mogą się zdarzyć zarówno trzynastolatce jak i szesnastolatce, ale jednak trzynastolatka to jeszcze dziecko.

Są rodzice, którzy dziecko w tym wieku same na noc zostawią, a są rodzice, dla których to będzie za wcześnie. Mama na pewno nie robi tego z powodu braku zaufania, ale dlatego, że boi się o ciebie i wolałaby spędzić weekend bez nerwów, bez zastanawiania się, czy u ciebie wszystko w porządku.

Dziewczyny tutaj podały fajną opcję - idź na noc do jakiejś koleżanki, gdzie będziesz pod nadzorem jej rodziców i nie złość się na mamę, ona nie chce źle dla ciebie.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 20:32   #12
201604181004
Konto usunięte

Myślę że jako rodzic prędzej zostawiłabym ciebie samą na noc niż z koleżankami... Biorąc do siebie do domu trzynastolatki jest się za nie odpowiedzialnym, coś się wam stanie to twoi rodzice sobie nigdy tego nie wybaczą.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-16, 09:00   #13
LatamSobie
Raczkowanie

Zgadzam sie z tym, ze to raczej nie chodzi o brak zaufania, tylko o strach, i sorki, mam nadzieje ze sie nie obrazisz, ale jest wiele rzeczy ktore moga sie wydarzyc w domu, jak nie wiem, cos z gazem itd, sama sobie nie poradzisz a ze sama bylam kiedys 13-latka to wiem ze zanim do kogos zadzwonisz, to sie probuje samemu zdzialac, czesto z odwrotnym skutkiem.
Wiec najlepiej wybierz taka kolezanke z wiekszym domem, zebynie wpadac na rodzicow co chwile...i baw sie dobrze
Stary 2012-06-16, 10:39   #14
cava
Zakorzenienie

13 lat.
I wszystko jasne.
Rodzic nie ma prawa, zostawić Cię samej, bez opieki.
A co dopiero w obecności innych dzieci w tym wieku.
To by było zwykłe zaniedbanie, i gdyby coś się stało, np. sąsiad by doszedł do wniosku że za głośno kibicujecie i podkablował policji, to trafiacie na izbę dziecka a Twoi rodzice mają taki bigos że aż strach.
Jest jeszcze kwestia rodziców Twoich koleżanek, którzy godząc sie na nocowanie ich dziecka w domu znajomych, na 100% oczekują że będzie je pilnować osoba dorosła - Twòj rodzic.
I osobiście sama bym zrobiła chryję, jakby się okazało że nie było nikogo dorosłego w domu z dziećmi.

Tu nie chodzi o zaufanie, czy krótką smycz, tylko o wywiązywanie sie z obowiązków rodzicielskich.

Pewnie że własne dziecko powoli spuszcza się ze smyczy, pozwala samemu kilkulatkowi chodzić do sklepu, szkoły, zostawia samego na krótko w domu. Kilkunastolatkowi młodszemu pozwala jeździć autobusem, czy pociągiem, ale bierze się za to pełną odpowiedzialność, obarczoną w razie wypadku karą za niedopilnowanie.

A jak wziąć odpowiedzialność za czyjeś dzieci i zostawić je same w domu?!
To by była zwykła głupota.
I ciekawe co na to rodzice tamtych dziewczynek?

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-16, 10:48   #15
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Gdyby miała trzy więcej mama bałaby sie o wielką imprezę albo przyprowadzenie chłopaka do domu
bez przesadyzmu. nie kazda 16-latka ma faceta czy robi biby pod nieobecnosc rodzicow.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-24, 13:52   #16
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
bez przesadyzmu. nie kazda 16-latka ma faceta czy robi biby pod nieobecnosc rodzicow.
Wiem, wiem, przeciez sama mam niewiele więcej lat
Tak mi się po prostu skojarzyło z amerykańskimi filmami/serialami, gdzie pod nieobecność rodziców ZAWSZE jest wielka biba
Stary 2012-06-24, 14:09   #17
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Ja tam uważam, że jak nastolatki mają jakieś szalone pomysły to i tak je zrealizują- wcale do tego niepotrzebna jest noc u koleżanki.

A jak przekonać- sama nie wiem, nawet już nie pamiętam jak się o różne rzeczy kłóciło, ale znając życie nie przejdzie- bo rodzice nie będą chcieli wziąć odpowiedzialności za koleżanki, albo rodzice koleżanek się nie zgodzą.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 14:32   #18
deszczowypies
Zakorzenienie

a tak w ogóle od ilu lat można mieć konto na wizażu?

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 20:47   #19
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
a tak w ogóle od ilu lat można mieć konto na wizażu?
Pewnie zależy w jakim wieku kto uczy sie pisac i czytać
No i dobrze. Jeszcze dyskryminacji wiekowej (jest w ogóle takie slowo?) nam brakuje.
Stary 2012-06-24, 21:06   #20
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
13 lat.
I wszystko jasne.
Rodzic nie ma prawa, zostawić Cię samej, bez opieki.
A co dopiero w obecności innych dzieci w tym wieku.
To by było zwykłe zaniedbanie, i gdyby coś się stało, np. sąsiad by doszedł do wniosku że za głośno kibicujecie i podkablował policji, to trafiacie na izbę dziecka a Twoi rodzice mają taki bigos że aż strach.
Jest jeszcze kwestia rodziców Twoich koleżanek, którzy godząc sie na nocowanie ich dziecka w domu znajomych, na 100% oczekują że będzie je pilnować osoba dorosła - Twòj rodzic.
I osobiście sama bym zrobiła chryję, jakby się okazało że nie było nikogo dorosłego w domu z dziećmi.

Tu nie chodzi o zaufanie, czy krótką smycz, tylko o wywiązywanie sie z obowiązków rodzicielskich.

Pewnie że własne dziecko powoli spuszcza się ze smyczy, pozwala samemu kilkulatkowi chodzić do sklepu, szkoły, zostawia samego na krótko w domu. Kilkunastolatkowi młodszemu pozwala jeździć autobusem, czy pociągiem, ale bierze się za to pełną odpowiedzialność, obarczoną w razie wypadku karą za niedopilnowanie.

A jak wziąć odpowiedzialność za czyjeś dzieci i zostawić je same w domu?!
To by była zwykła głupota.
I ciekawe co na to rodzice tamtych dziewczynek?
Zgadzam się w stu procentach

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 08:02   #21
LatamSobie
Raczkowanie

[QUOTE=kobietasukcesu;3489 8852]Ja tam uważam, że jak nastolatki mają jakieś szalone pomysły to i tak je zrealizują- wcale do tego niepotrzebna jest noc u koleżanki.
Haha no niestety nastolatki maja rozne dziwne pomysly, wszytskie to wiemy zapewne z doswiadczenia, iwiemy tez ze noc u kolezanki nie jest im potrzebna
Tylko ze rodzice nie powinni im tego ulatwiac bo wtedy nie beda znac zadnych granic i rozsadku.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości