|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Podkład do suchej, świecącej się cery
Moja cera jest sucha, a pomimo to, po nałożeniu podkładu koszmarnie świeci się na nosie i policzkach. Nie mam pojęcia czego mogłabym używać... Po przypudrowaniu wystarczy chwila i już jest błysk...
Szukać matujących czy nawilżających? W musie czy w kremie? Na jaką firmę postawić? Dziewczyny, ratunku ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Podkład do suchej, świecącej się cery
przede wszystkim nawilżaj skórę - jeżeli skóra jest wysuszona, jest to znak dla gruczołów żeby wydzielały więcej sebum - taki proces obronny. więc zrezygnuj ze wszystkiego, co może wysuszać: toniki i kremy z alkoholem, wystawianie się na słońce bez filtra itp; nawet był ostatnio na wizażu artykuł o świeceniu się skóry i matowieniu. Czyli na noc koniecznie nawilżaj, a w ciagu dnia matujący podkład (wyszukiwarka!) i matujący, sypki puder. trudno tak od razu zarzucić jakiś podkład, którego masz używać, bo wybór jest ogromny; ja osobiście nie lubię tych w musie, z reguły słąbo kryją i z matem też nie najlepiej, polecam za to Revlon Colorstay.
ten artykuł: https://wizaz.pl/Pielegnacja/Trendy/Szach-mat
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A ten Revlon do suchej czy tłustej skóry?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
co za brednie piszesz ! Jednym lekiem wszystkich chorób nie wyleczysz.
Tak ciężki kosmetyk nie dla suchej (i delikatnej) skóry. Revlon Colorstay to świetny podkład. Doskonale kryje, utrzymuje się długo i jest masa innych plusów. Jednak warto wspomnieć o minusach. Przede wszystkim: JEST CIĘŻKI. Gęsty, potrzeba umiejętności w nakladaniu. Czuć na twarzy powłokę (która na szczęście nie zostawia plam). Jeśli nie masz problemów z przebarwieniami czy nadmiernymi niedokonałościami wbierz coś lżejszego. Ja go używam tylko na większe wyjścia. Kiedyś używalam częściej i miałam wrażenie, że trochę zapychał pory.
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
jak z małej niezgodności zdań możesz wywnioskować, dobór podkładu to bardzo indywidualna sprawa
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj w Douglasie i wiem na pewno, że Revlon Colorstay odpada. Po pierwsze nie wyobrażam sobie zabawy z wylewaniem go z buteleczki, a po drugie mam wrażenie, że jakby hmm się lepi. Chyba jestem skłonna kupić prędzej Max factor Lasting performance albo Miracle touch (w tym drugim zakochana jestem w aplikacji i jedwabistej konsystencji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisz, czy masz jakieś niedoskonałości, albo ile ich jest i czego oczekujesz od podkładu a coś zaproponuję. ![]() @fiasco: nie masz wrażenia, że CS delikatnie ciemnieje na twarzy?
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Chciałabym, żeby mój podkład ukrył choć częściowo moje siwe cienie pod oczami (!)oraz trochę zaczerwienione policzki i nosek. Jeżeli nie będzie podkreślał rozszerzonych porów na policzkach to będę w siódmym niebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
zależy, na co go nałożę i czym go przypudruję (u mnie niestety bez pudru sie nie obejdzie) - na niektórych kremach ciemnieje o dobre dwa tony, na niektórych nie
![]() z tych dobrze matujących podkładów używałam jeszcze płynny z Mary Kay, ogólnie naprawdę niezły, długo sie trzyma i z matem jest nieźle, ale podkreśla suche skórki ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Zakochana w matujących właściwościach mąki ziemniaczanej, doszłam do wniosku, że teraz bardziej zależy mi na kryciu cieni pod oczami niż na matowieniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.