| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-08-16, 19:52 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-06 Lokalizacja: Białystok 
				 | Podkład do suchej, świecącej się cery

Moja cera jest sucha, a pomimo to, po nałożeniu podkładu koszmarnie świeci się na nosie i policzkach. Nie mam pojęcia czego mogłabym używać... Po przypudrowaniu wystarczy chwila i już jest błysk...  Szukać matujących czy nawilżających? W musie czy w kremie? Na jaką firmę postawić? Dziewczyny, ratunku ;-) | 
|     |   | 
|  2010-08-16, 20:54 | #2 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: Kielce/Łódź 
				 | 

Dot.: Podkład do suchej, świecącej się cery

przede wszystkim nawilżaj skórę - jeżeli skóra jest wysuszona, jest to znak dla gruczołów żeby wydzielały więcej sebum - taki proces obronny. więc zrezygnuj ze wszystkiego, co może wysuszać: toniki i kremy z alkoholem, wystawianie się na słońce bez filtra itp; nawet był ostatnio na wizażu artykuł o świeceniu się skóry i matowieniu. Czyli na noc koniecznie nawilżaj, a w ciagu dnia matujący podkład (wyszukiwarka!) i matujący, sypki puder. trudno tak od razu zarzucić jakiś podkład, którego masz używać, bo wybór jest ogromny; ja osobiście nie lubię tych w musie, z reguły słąbo kryją i z matem też nie najlepiej, polecam za to Revlon Colorstay. ten artykuł: https://wizaz.pl/Pielegnacja/Trendy/Szach-mat 
				__________________ Don't worry. I don't have low self-esteem. It's a mistake. I have low esteem for everyone else. | 
|     |   | 
|  2010-08-16, 22:54 | #3 | 
				 | 

A ten Revlon do suchej czy tłustej skóry?    | 
|     |   | 
|  2010-08-17, 10:48 | #4 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

co za brednie piszesz ! Jednym lekiem wszystkich chorób nie wyleczysz. Tak ciężki kosmetyk nie dla suchej (i delikatnej) skóry. Revlon Colorstay to świetny podkład. Doskonale kryje, utrzymuje się długo i jest masa innych plusów. Jednak warto wspomnieć o minusach. Przede wszystkim: JEST CIĘŻKI. Gęsty, potrzeba umiejętności w nakladaniu. Czuć na twarzy powłokę (która na szczęście nie zostawia plam). Jeśli nie masz problemów z przebarwieniami czy nadmiernymi niedokonałościami wbierz coś lżejszego. Ja go używam tylko na większe wyjścia. Kiedyś używalam częściej i miałam wrażenie, że trochę zapychał pory. 
				__________________ Wszystko, co się opłaca posiadać, opłaca się również, aby na to czekać. - Marilin Monroe | 
|     |   | 
|  2010-08-17, 11:22 | #5 | 
				 | 

jak z małej niezgodności zdań możesz wywnioskować, dobór podkładu to bardzo indywidualna sprawa   fakt, Revlon jest dość ciężki (są wersje dla cery tłustej i suchej), ale sensownie kryje; jeśli jednak nie masz tak jak choćby ja trochę do ukrycia  nie warto męczyć skóry podkładem pokroju Revlona. Jak napisałam, podkład to bardziej skomplikowana sprawa, bo może podpasować ci pierwszy z brzegu w Rossmanie... a może nie. 
				__________________ Don't worry. I don't have low self-esteem. It's a mistake. I have low esteem for everyone else. | 
|     |   | 
|  2010-08-17, 17:02 | #6 | 
				 | 

Byłam dzisiaj w Douglasie i wiem na pewno, że Revlon Colorstay odpada. Po pierwsze nie wyobrażam sobie zabawy z wylewaniem go z buteleczki, a po drugie mam wrażenie, że jakby hmm się lepi. Chyba jestem skłonna kupić prędzej Max factor Lasting performance albo Miracle touch (w tym drugim zakochana jestem w aplikacji i jedwabistej konsystencji   ) | 
|     |   | 
|  2010-08-18, 09:01 | #7 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

Cytat: 
 Napisz, czy masz jakieś niedoskonałości, albo ile ich jest i czego oczekujesz od podkładu a coś zaproponuję.  @fiasco: nie masz wrażenia, że CS delikatnie ciemnieje na twarzy? 
				__________________ Wszystko, co się opłaca posiadać, opłaca się również, aby na to czekać. - Marilin Monroe | |
|     |   | 
|  2010-08-18, 11:12 | #8 | 
				 | 

Chciałabym, żeby mój podkład ukrył choć częściowo moje siwe cienie pod oczami (!)oraz trochę zaczerwienione policzki i nosek. Jeżeli nie będzie podkreślał rozszerzonych porów na policzkach to będę w siódmym niebie   . Chodzi przede wszystkim o wyrównanie kolorku, ale bez krycia niestety nic z tego. | 
|     |   | 
|  2010-08-18, 12:40 | #9 | 
				 | 

zależy, na co go nałożę i czym go przypudruję (u mnie niestety bez pudru sie nie obejdzie) - na niektórych kremach ciemnieje o dobre dwa tony, na niektórych nie  z tych dobrze matujących podkładów używałam jeszcze płynny z Mary Kay, ogólnie naprawdę niezły, długo sie trzyma i z matem jest nieźle, ale podkreśla suche skórki  ja akurat poza tym nie trafiłam z kolorem. 
|     |   | 
|  2010-08-22, 19:45 | #10 | 
				 | 

Zakochana w matujących właściwościach mąki ziemniaczanej, doszłam do wniosku, że teraz bardziej zależy mi na kryciu cieni pod oczami niż na matowieniu    | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.