|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Czy w ogóle jest sens kupować profesionalne szampony i odzywki do wlosów???
Przetestowałam juz L`oreala profesionalnego do wlosów suchych(szampon+ maska) oraz do farbowanych, jak również Wellę. Loreal był lepszy, ale żadne z niego cudo...Ponieważ mam długie, suche, cienkie włosy, a za 4 dni urodziny
![]() ![]() Tylko co? Czy ktoś moze mi polecić coś, co działa jak bomba? (Tylko nie Kerastase, opinie na Wizażu są takie , że jedna znosi drugą!) I czy w ogóle jest sens uzywać profesionalnych produktów, jesli moje dotychczasowe obserwacje wskazują, że niewiele różni je od pólek hipermarketowych?(a może zle trafiałam?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Czy w ogóle jest sens kupować profesionalne szampony i odzywki do wlosów???
Osobiście uważam, że sens jest - nie dalej jak wczoraj o tym rozmawiałyśmy
![]() http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1111861452 Wiele zależy od gatunku i rodzaju włosów. Jak ktoś ma piękne, mocne i zdrowe - to nie musi sie zbytnio wysilać (zawsze taką osobą jest dla mnie Sarenka - zamieściła dużo swoich zdjeć na wizażu i zawsze jestem pod wrażeniem jej włosów - a sama Sarenka przyznała się wtedy do używania fioletowego Sunsilka!). Dla mnie rewelacja jest właśnie Kerastase. Ale nie najsłynniejsza seria z cementem tylko linia Nutritive i olejek Aqua Oleum ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Smoczyco, płonę rumieńcem
![]() ![]() Ja też uważam, że wiele zależy od włosa. Ja jako posiadaczka włosów bezproblemowych, gęstych i grubych - nie mogę używać "za bogatych" odżywek/balsamów, bo moje włosy stają się po nich klapnięte [błyszczą się ładnie, ale przylegają do głowy i nic się z nimi nie da zrobić]. Natomiast z ust koleżanek słyszę [i widzę patrząc na ich czupryny] że profesjonalne kosmetyki potrafią czynić cuda z cienkimi czy zniszczonymi włosami [nawet niekoniecznie stosowane permanentnie, ale jako kuracja - raz na jakiś czas].
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Tak naprawdę to ja bym chciała, abyście polecily mi jakis porządny szampon, bo mam jeszcze intense repair maskęL`oreala i jakos się z nią pomeczę jeszcze z 2 miesiace- strasznie dlugo mi schodzi ![]() Ale szamponu brak. I nie wiem . Nie chcę Kerastase, bo sie troche boję. Myslę albo o Bonacure Schwarzkopfa, albo o Goldwellu Kerasilk, albo o Lifetex Welli, ale zanim ja to wybiorę ...to będzie czerwiec ![]() ![]() Jak już napisałam- wlosy do pasa, blond,podfarbowywane fe , suche, cienkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Sarenko
![]() ![]() ![]() Ściskam serdecznie ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio używam Timotei z ekstraktem z kwiatu wanilii i gorzkiego migdała [jakoś tak to się zwie
![]() ![]() ![]() ![]() Na mnie zawsze najlepiej działa Fructis, Gliss Kur.. a z 'nowinek' fioletowy Sun Silk ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Osobiście uważam, że tak. Te profesjonalne mają zdolność regeneracji, a te sklepowe poprawiaja wygląd od mycia do mycia, ale nie regenerują zniszczonych włosów. Sama poszukuję różnych dobrych odżywek ,z własnego doświadczenia mogę polecić Ci serię LC2 z Goldwella, mają chyba teraz coś właśnie dla włosów blond. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dokładnie to samo mi przychodzi do głowy, gdy jest poruszany temat problematycznych włosów - bezproblemowe, lśniące włosy Sarenki...
I tak jej wtedy zazdroszczę ![]() Sama marzę o lsniacych, mięsistych, a mam niestety puszące, suche na końcach. Sarenka rządzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ale to nie musi byc absolutnie do włosów blond
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja się prawie zdecydowałam na profesjonalny szamponik L`oreala (odzywkę też kupiłam ale w normalnym sklepie i teraz jestem trochę zła na siebie..tak przepłacać..ech
![]() tylko nie wiem który dokładnie będzie dla mnie najlepszy..może któraś z Was by mi coś doradziła? Zastanawiam się nad tymi trzema do włosów farbowanych: -VITAMINO COLOR - do włos. normalnych -POWER CARE COLOR -do włos. uwrażliwionych -VITAMINO COLOR FINE - do włosów cienkich Są w tej samej cenie..opisy mi niewiele mówią..i sama nie wiem co wybrać. Moje włosy są oczywiście kolorowe ![]() Nie chcę ich przeciążać..zalezy mi na ochronie koloru i dobrym nawilżaniu. Który byłby najlepszy? Aaa..ciekawie wygląda też ten Goldwell Color&Highlights..jest droższy ale może lepszy od L`oreala? Jak myślicie? p.s. a co powiecie o produktach MATRIX ? z tego co czytałam mają coś wspólnego z L`orealem? Czy Waszym zdaniem sa dobre? Lepsze niż Loreal?
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Gosiabie napisał(a):
> Sarenka rządzi ![]() Dziewczyny, ja dziś nie zasnę ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Podciągam wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze odpowiedzi dziewczyn i odpowiedzi w podobnych watkach , mowia same za siebie.. i raczej sa na tak...
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.