|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Budownicto na PG
Szukam informacji od samych studentów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Budownicto na PG
Witaj
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja teraz bede szla na 3 rok. Wlasnie jestem po praktykach. Kierownicy na mojej budowie mowili ze po studiach zarabiasz nie wiecej niz 1200 zl dopiero potem jak nabierzesz doswiadczenia i praktyki to mozesz sie piac wysoko. Oczywiscie po studiach zanim zostaniesz kierownikiem lub projektantem to musisz zrobic uprawnienia budowlane z 3 letnia praktyka: 2 lata na budowie i rok w biurze projektowym - jakos tak. Jesli chodzi o nauke to na drugim roku bylo full projektow i malo czasu na ich wykonanie, zarwane nocki itp ale jak ktos sie zabierze odpowiednio szybciej a nie w samej sesji to da rade bez problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
hm hm hm
![]() ![]() *z tego co się orientowałam to próg punktowy wynosił 66,28 i przypadało 3 i cos os. na miejsce wiec nieciekawie ze tak powiem ;p, a chodzi mi mianowicie o to na ile % trzeba zdać rozszerzoną matematyke zeby dostać się na ten kierunek...tak w woli informacji ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
jak ja szlam to trzeba bylo przy 3 podejsciu miec jakies 65% wczesniej prog byl duzo wyzszy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Rok temu weszłam prawie ostatnia z drugiej listy a z matury z matmy miałam 72 % więc wydaje mi się że aby być pewnym dostania się (a progi chyba z każdym rokiem coraz wyższe) maturę trzeba napisać na około 80%.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
*jaka panuje atmosfera *czy w pewnym momencie nie zadałaś sobie pytania: matko...co ja tu robie? *dużo odpadło u was osób po pierwszym roku?Bo z tego co słuchy niosą to podobno baaardzo duzo ludzi przyjmuja (nie tylko na budownictwo)a potem połowa odpada *czy da się utrzymać solidnie pracując? swoją drogą to na budownictwo chyba jest największy limit miejsc...480 bodajże? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
No tak matura podstawowa wogole nie wchodzi w gre. Ja mialam 82% z rozsz. i bylam ok 255 na liscie. Wtedy przypadaly 4 os na miejsce.
Wiele razy myslalam o tym zeby zmienic kierunek, ze to nie dla mnie. Poszlam tam bardziej dlatego ze nie wiedzialam na co innego pojsc. Ale zostalam dlatego ze calkiem dobrze sobie radze, nie mialam jeszcze zadnej poprawki wiec szkoda rezygnowac. Dopiero na 2-gim roku zaczelo mi sie podobac, przedmioty sa bardziej konkretne, nie ma juz matematyki czy fizyki. Troche osob odpadlo ale nie ma wcale takiego przesiewu, szczerze mowiac to ciezko jest wyleciec ze studiow, jedynie mozesz poprawiac rok ale nikt Cie raczej nie usunie z listy studentow. Wlasciwie to caly czas jest ok 500 studentow na roku bo na miejsce tych co odpadli wchodza spadochrony z roku wyzej wiec trudno powiedziec jaki jest przesiew. Na 2-gim roku zlikwidowali tylko jedna grupe z 15 grup. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
no fakt, fakt z podstawa matmy to nawet sie nie łudziłam szczerze ;p
A teraz mam pytanie jeszcze odnośnie przeliczania punktów ujednoliconych, mianowicie jezeli zdaje sie matme(80%) i fizę (70%) to biorą pod uwagę tylko matmę?Za fizykę nie ma pk? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Policzą Ci to z czego masz lepszy wynik, więc w tym przypadku matmę. Fizyka wtedy się nie liczy. Na razie ciężko mi powiedzieć bo tak naprawdę nie miałam żadnych przedmiotów typowo budowlanych więc okaże się na 2 roku czy to studia dla mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A co mozecie jeszcze ciekawego powiedzieć o tych studiach, jakieś ewentualne przemyślenia?Wlasne spostrzezenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Podbijam mój wątek
![]() Czym ciekawym możecie się podzielić odnośnie budownictwa na Pg, ewentualnie na Politechnice Poznańskiej?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2010-11-27 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A jak atmosferka na PP bo na PG z tego co słyszałam i czytalam jest super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.