|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Niewyobrażalny ból
Drogie wizażanki pomocy
![]() Wraz z moim chłopakiem postanowiliśmy się kochać. Ja byłam dziewicą, a on prawiczkiem. Więc w tych sprawach 0 doświadczenia. Byliśmy świadomi tego, że może mnie boleć. Pierwsza próba potworny ból, a członek nie umiał wejść do pochwy nie dalej niż na 1cm. Był opór. Za 4 razem udało się. Był potworny ból ale ok wszedł. Kochaliśmy się w pozycji na jeźdźca gdyż inaczej nie umiał we mnie wejść. Czytałam na forum, że po pierwszym razie powinno się odczekać do następnego stosunku 2 tygodnie żeby wszystko mogło się zagoić. Odczekaliśmy 20 dni bo później miałam miesiączkę. Gdy tylko się skończyła stwierdziliśmy, że teraz pójdzie lepiej gdyż nie ma już błony dziewiczej. Próbowaliśmy znowu pozycji na jeźdźca. Ale gdy wszedł zaledwie 1cm to odczuwałam potworny ból. Po może 5 min zrezygnowaliśmy gdyż stwierdziliśmy, że nie ma to najmniejszego sensu (nawilżenia już w tym momencie brak). Ech tak strasznie było mi głupio. Chciałam się z nim pokochać i to bardzo. Była gra wstępna, nawilżenie, wszystko ok. Ale tak jak już wyżej opisałam nie umiał wejść. Znowu był opór i straszny ból. I nawilżenie się skończyło. Pomóżcie mi bo naprawdę nie wiem co zrobić. Fakt pierwszy stosunek udał na się dopiero po 4 próbie. Ale żeby drugi się nie udał?? Co o tym myślicie?? I co zrobić żeby w końcu się udało?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niewyobrażalny ból
Cytat:
mozliwe, ze jestes uczulona na latex.. mozliwe, ze masz jakas infekcje, ktora trzeba najpierw wyleczyc. czy przy codziennych czynnosciach,zalatwianie sie itp nie odczuwasz bolu? uzywasz tamponow?
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -wizyta u ginekologa - być może coś sie dzieje w organizmie. poza tym i tak warto pójść, do kontroli oraz po antykoncepcję (pomoc w wyborze metody) - najprawdopodobniej ból spowodowany jest stresem. czy gra wstępna jest odpowiednio długa? czy czujesz się przy swoim partnerze bezpiecznie? czy chcesz współżyć, a może uległaś jego namowom? czy boisz się ciąży? czy zabezpieczasz sie? odpowiedz sobie na te pytania - jeśli dojdziesz do wniosku, że psychicznie jesteś przygotowana na zbliżenie i nie masz ku temu ŻADNYCH wątpliwości, to polecam romantyczny nastrój. świece, kąpiel, lampkę wina, masaż. dłuuugaśną grę wstępną. "do znudzenia" ![]() - jeśli żadne z powyższych nie pomoże (a raczej pomoże), to pokombinujcie z pozycjami. pomaga poduszka włożona pod pupę, pomaga też no-spa. powodzenia!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nigdy nie używałam tamponów, zawsze podpaski. U ginekologa byłam jakiś rok temu. Powiedział, że od zewnątrz wygląda wszystko ok i nie może mnie zbadać dlatego, że mam jeszcze błonę dziewiczą. ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Szukałam i niestety nic nie znalazłam o nieudanym drugim razie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Też tak miałam. Ból nie był jakiś nie dowytrzymania, ale bolało przez jakiś czas-szczególnie na początku przy pierwszych ruchach,początkowo nawet nie odczuwałam z sexu przyjemnosci. Poszłam do lekarza, okazało sie że mam nadżerke na którą przepisał mi leki. Leki się skończyły a delikatny ból na początku dalej odczuwałam mimo gry wstepnej. Zmieniło się to po jakimś czasie i teraz wszystko jest super, nic nie boli a i przyjemność coraz większa. Większa im większym uczuciem darze chłopaka i im mocniej czuje sie kochana przez niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
spokojnie.
![]() jestem zdrowa, bo jestm pod kontrola ginekologa, a za drugim razem bolalo mnie rownież, moze minimalnie mniej, ale jednak. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Myślę, że przyczyną bólu jest strach. Kiedy nie udaje się za entym razem poprostu jesteście zestresowani, a to odbija się na nawilżeniu i psychice. Może lampka wina dla rozluźnienia mogłaby pomóc albo dodatkowe nawilżenie.
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Stres/strach przed ciąża-podświadomość
![]() Ewentualnie masz tak grubą\rozciągliwą błonę dziewiczą ze sprawia takie trudności ![]() ![]() Ja sama miałam podobny problem z tym że męczyłam sie bardzo długo żeby to zrobić-ponad rok-ból/pieczenie itd. Gin Ci powie czy Twoja błona ewentualnie wymaga nacięcia czy jest ok, ale musisz się przemęczyć. Ps.skoro naturalne nawilżenie się kończy to kupcie żel nawilżający-tylko nei polecam-jak większość czerwonego Durexa bo strasznie wtedy piecze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
poczatki zawsze są trudne, więc nie ma sie co przejmować. Mnie kilka razy na poczatku tez bolalo, mimo ze jestem zdrowa. Z czasem ból był coraz mniejszy aż wkoncu calkowicie znikl.
Wiec cierpliwosci i caly czas probujcie a napewno bedzie coraz lepiej. I tak dla pewnosci mozesz sie zbadac u gina ![]() powodzenia ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
ile masz lat"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Jedyny, sensowny sposób, tak naprawdę to jest porządny relax, zupełny brak stresu- nie można się do tego zabierać, np mając głowę pełną wątpliwości, jakieś kłopoty
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja też miałam to samo...pierwszy raz wspominam bardzo boleśnie. Po 2 h męczarni miałam dość i wzięłam dwie tabletki przeciwbólowe i udało się pierwszy raz doprowadzić do końca- czyli przebić błonę. No i też fakt, że już wtedy troszkę się rozluźniłam. Pomimo tego, że współżyję ponad miesiąc dalej nie jest tak, jak powinno. Dalej piecze, czasami jeszcze boli. Na razie leczę się na stan zapalny, miałam zrobioną cytologię i czekam na wynik.
Więc radzę się wybrać do lekarza, ponieważ też możesz mieć problemy z infekcjami. A żeby wyeliminować suchość zastosujcie nawilżający żel intymny, najlepiej taki z apteki jak: Feminum czy Intimel. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
bol jest prawdopodobnie spowodowany Twoim spieciem i nerwami. albo masz tylnozgiecie macicy ale to juz musi gin stwierdzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Nie mam już błony - po 4 próbie gdy udał nam się ten pierwszy raz tzn. członek wszedł całkiem do pochwy i czułam jak błona się przebiła. Doszło do penetracji. Na początku bolało a później już mniej. Więc myślałam, że za drugim razem nie będzie już tego problemu tzn. zastanawiania się czy uda się aby członek wszedł do pochwy
![]() Co do wieku, wątpliwości itd. Kochamy się, mamy po 20 lat, decyzja ta była przemyślana i nie miałam wątpliwości typu czy chce to z nim zrobić czy nie. Rozmawialiśmy długo na ten temat, zaopatrzyliśmy się w prezerwatywy. Nie spodziewaliśmy się tego, że zanim dojdzie do penetracji będziemy musieli zrobić cztery próby ,a tym bardziej że do drugiego razu też nie dojdzie bo nie będzie umiał wejść we mnie przez opór i ból:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie, to (oprócz wizyty u ginekologa) zwiększenie częstotliwości stosunków może Ci pomóc.
Utrata dziewictwa bolała mnie okrutnie, pomimo dobrego nawilżenia i lekarz poradził mi abym częściej uprawiała seks i jeśli w najbliższym czasie ból nie będzie ustępował, to wtedy zrobimy wszystkie badania. Po ok.3-4 tygodniach regularnego seksu z poduszką pod pupą, nie miałam problemu by spróbować innych pozycji, ponieważ ból zniknął ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Miałam tak samo, za pierwszym, czwartym, a nawet dziesiątym razem. Ale przy każdym stosunku coraz mniejszy był ból.
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Skąd ja to znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Poproś chłopaka aby zrobił Ci tzw. "palcowke" wkladal ci palce do pochwy. Palce sa mniejsze i chudsze niż penis wiec nie bedziesz czuła bolu a troche rozciagnie ci sie pochwa i pozniej podczas stosunku bedzie OK. Wiem co mowie ponieważ sama przez to przechodzilam i po tej metodzie bylo naprawde super
![]()
![]() |
#19 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Tobie się może wydawać, że nie masz już błony, ale niekoniecznie musiałaś ją całkiem przerwać przy pierwszym razie
![]() Po swoim pierwszym razie poszłam do ginekologa ze względu na jakąś przyplątaną infekcję i okazało się, że jak mnie lekarka potraktowała wziernikiem - dopiero wtedy przerwała mi błonę do końca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Ja już nawet nie liczę ile razy próbowaliśmy. A tak chciałam, żeby pierwszy raz był cudowny… Do głowy mi nie przyszło, że tych pierwszych razów może być aż tyle
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.