|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Parowar - proszę o pomoc.
Witam. Pewien czas temu dostałam w prezencie parowar niemieckiej firmy. Niestety 'darczyńca' gdzieś zgubił instrukcję obsługi (de facto po niemiecku to ja nie bardzo...) i tu rodzą się moje pytania:
- czy przed użyciem parowaru nalewam na dno zimna czy ciepłą wodę? - muszę uzupełniać poziom wody podczas gotowania? - co z przyprawianiem np. ziemniaków? mam to zrobić po ugotowaniu czy mogę to zrobić przed? - ile przeciętnie gotują się standardowe potrawy takie jak właśnie ziemniaczki, drób, ryż, mielone, warzywa czy ryby? Z góry przepraszam jeśli ten wątek już się pojawił, ale w tym, który ja znalazłam, nie widziałam odpowiedzi na niektóre pytania. A od dziś muszę gotować babci, która dopiero co wróciła ze szpitala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Parowar - proszę o pomoc.
Mozna sprawdz na opakowaniu model i nazwe firmy i wrzuc ta nazwe do google wraz z haslem instrukcja. Czasem instrukcje daje sie znalesc w necie i to wlasnie po polsku. Nie kazdy parowar sie tak samo obsluguje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.