![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() jego urlop...
Pojechał sobie na 2 tygodnie do Turcji
![]() Jesteśmy razem od maja... nasz związek pomimo, że jest dość burzliwy, ale bardzo się kochamy... ![]() Wycieczkę zakupił tydzień temu lub dwa... niby "że chce odpocząć - od pracy, (bo chyba nie odemnie ![]() ...i co ja mam o nim myśleć ![]() ![]() ![]() masakra, jestem załamana i rycze ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jego urlop...
Jesteś z nim od maja i już go kochasz a on Ciebie
![]() Facet Cię olał, bo nie traktuje Cię poważnie. Zresztą, deklaracja miłości po takim czasie imho nie może być poważna. Pogadasz z nim jak wróci i zobaczysz co i jak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Fajny facet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie bądź takim bluszczem. Jesteście razem od maja, dla niego może to krótko. Poza tym przecież powiedział, że pojedziecie później gdzieś razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chyba raczej wiem co to miłość - a co nie. mam 21 lat a on 26.... i nie wierze wlasnie w jakies dziwne zwiazki w ktorych niby miłość "jest potem"...nie ma czegoś takiego, "potem" to wiesz co moze byc ![]() miłość nie przychodzi tylko z czasem.... ale też odrazu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Na chwilę obecną w tym układzie nie ma mowy o miłości (przynajmniej z jego str).
Mówić "kocham cię" potrafi nawet małe dziecko. On na razie nie czuje się ,że jest w "poważnym" i "statecznym "związku. Wyluzuj i TY. Może z czasem przerodzi się to w coś głębszego,ale na razie jest to płytka relacja, oparta na osobistym komforcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ufam mu, ale sie martwie...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesteście w bardzo krótkim związku, nie pisałaś nic o żadnych deklaracjach, nie rozmawiacie przecież o przyszłości na tym etapie... nie wiem na jakich zasadach jesteście razem i czy tylko "próbujecie" czy jesteście szaleńczo zakochani jak nastolatkowie ktorzy po 2 tygodniach "chodzenia" jadą razem do Horwacji xD w dzisiejszych czasach wiele jest par na zasadzie "ok będziemy razem, spróbujemy, lubimy się, pociągamy się"... być może Wy jesteście taką parą? Taką parą bez fajerwerków i motylków w brzuchu ?
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
CABIN CREW
|
Cytat:
zajmij się sobą bo widzę masz tendencje do "bluszczowania " , facet musi mieć też swoje życie, daj mu możliwość by za Tobą zatęsknił... idź na spacer, zadbaj o siebie , zajmij swoją pasją... a jak przyjedzie- Ty gdzieś wyjedź... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie nie ma mowy o miłości jak człowieka sie nie zna - a w 3 miesiące się nikogo nie da poznać jako partnera ba - trzy miesiące minęły a on już Cię "zawiódł".. tak to "miłość" a szczerze to strasznie dziwi mnie to, że Ci nawet nie zaproponowała, nie zapytał czy byś nie chciała jechać.. albo chociaż nie wytłumaczy, że np. jedzie z chłopakami bo się juz kiedyś umówił... faktycznei wychodzi na to, ze nie traktuje ciebie i tego związku zbyt poważnie skoro uważa, że o dwutygodniowym wyjaźnie nie warto razem podskutować mi się tam zawsze wydawało że na początku zwiazki takie dwa tygodnie za granicą to bardzo kusząca opcja.. no ale może się mylę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Twoim miejscu bym się wyluzowała z tym związkiem i pozwoliła mu się rozwinąć, może akurat kiedyś się pokochacie ale tak prawdziwie, czego Wam życzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja osobiście nie wyobrażam sobie takiej sytuacji
![]() Gdyby nawet było tak, że ja mogłabym jechać a TŻ nie, to wolałabym zostać, tak samo z drugiej strony. Poza tym dla mnie najlepszym wypadem byłby wypad właśnie z TŻtem, bo to właśnie we wspólnych wyjazdach jest dla mnie najwspanialsze - że możemy spędzić razem czas. Ale może Twój chłopak ma inny charakter i czasem lubi zostać sam? <choć i tak tego nie zrozumiem> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem to pojechał się zabawić z innymi.
![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo wlanie widac jak Cie wszedzie ze soba zabiera... ja tam nie bede mowic czy sie kochacie czy nie bo skad mam to wiedziec, wy tylko mozecie to czuc i wiedziec... moze to milosc, moze to zauroczenie i fascynacja... moze tylko Ty go kochasz, albo moze to Ty bardziej w tym zwiazku kochasz... jest wiele mozliwosci... ale rzeczywiscie cos tu jest nie halo skoro nawet nie zaproponowal Ci zebyscie razem wyjechali, dopiero po Twoich prosbach zeby nie jechal powiedzial ze gdzies sie razem wybierzecie jak on wroci... na moje oko nie traktuje Cie powaznie... ja przynajmniej nie spotkalam takiej pary, ktora bedac tak krotko ze soba, swiezo zakochani, z motylkami w brzuchu nie chcieli by spedziec wakacji we dwojke, wrecz to chyba jest marzeniem kazdego... no ale to tylko moje skromne zdanie...
Edytowane przez Caroline1920 Czas edycji: 2010-08-11 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
jak czytam autorke to mysle: o jezu jakbym byla jej facetem to tez bym zwiala zeby od niej odpoczac i wylaczyla telefon.
kobieto nie dajesz mu oddychac
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
On nie chce budować tego porozumienia, wyraźnie olewa Ciebie i to ,co masz do powiedzenia .Nie masz do niego zaufania , czemu się nie dziwię .Nie czujesz ,że jest to jednak zupełnie obcy Ci człowiek ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Caroline, ubiegłaś mnie ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I co do miłości.Zauroczenie/zakochanie/fascynacja przychodzą bardzo szybko .Wtedy właśnie za spędzenie czasu z drugą osobą oddalibyśmy wiele .Staramy się .Dmuchamy,chuchamy na to uczucie ,bo jest takie niepowtarzalne .Dopiero ,gdy ten etap przejdzie -u niektórych to 3 miesiące ,u niektórych kilka lat to można zastanowić się co dalej i jeśli zadecyduje się to kontynuować to można mówić o czymś poważnym .Ale to moja opinia i Ty nie musisz się z nią zgadzać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
[Cerveza też ładnie to określiła]
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Fakt jest taki, że jakby Cię kochał to by na ten urlop wybrał się z Tobą-a nie sam. Tak moim zdaniem robią ludzie, którzy sie kochają. Albo chociaż zapytac Ciebie czy pojedziesz lub cokolwiek a nie jechać i już. Facet Cię nie traktuje poważnie skoro wyłącza telefon.
Chociaż jak jesteś taka to moze faktycznie chciał odpocząć,a le od Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Wydaje mi się, że ty ten związek i tego pana znacznie przeceniasz.
On najwyraźniej nie traktuje cię na tyle poważnie, na ile ty uważasz. Jego "ucieczka", aby odpocząć na twoim miejscu dałaby mi kilka powodów do zastanowienia się: a) czy go nie osaczam swoich zachowaniem, wszędobylnością, brakiem oddechu; b) czy ten pan jest tym za kogo go uważam - może lubi zawierać nowe znajomości zagraniczne albo ma kogoś z kim pojechał do Turcji; c) czy jest fair wobec mnie, kiedy nie liczy się z moim zdaniem. Pomyśl o tym. Zastanów się czy zrobiłabyś coś podobnego osobie, którą kochasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
może właśnie przez to przyrośnięcie do siebie on chce teraz odbudować kawałek swojego świata i nie chce Cię do niego wpuścić .Każdy człowiek potrzebuje swojej przestrzeni .Gdyby on chciał ,abyś towarzyszyła mu zawsze i wszędzie to zainstalowałby sobie w pokoju kamerkę z podglądem .Faceci to takie stworzonka ,które przeważanie potrzebują więcej niezależności niż kobiety
![]() Puść go ,niech idzie gdzie chce .Jeśli Cię zdradzi ,oszuka ,rozmyśli to na Ci taki facet ? Facet trzymany w złotej klatce nie może być zaufanym partnerem .To takie pozory zaufania ,coś jak zaufanie trzymane na smyczy . Chyba lepiej być z kimś ,kto wystawiony na pokusy nie poddaje się nim ![]() chociaż trzymam się zdania ,że zrobił to w brzydki sposób .Może wystarczyło wytłumaczyć ,że nie chce być twoją papużką nierozłączką Edytowane przez Nigella damascena Czas edycji: 2010-08-11 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
poza tym...
no niestety, to Ty masz... Ty chcesz, Ty musisz, Ty bez niego nie wytrzymasz, Ty masz fioła...
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
przez ten wyjazd wasz związek został wystawiony na próbę .Zobaczysz jak twój chłopak zachowa się po przyjeździe .O ile nadal będziesz chciała z nim być .Jeśli nie zdecydujesz się na rozstanie to warto popracować nad porozumieniem między wami ,bo na razie jesteście jak dwóch różnych ludziów z różnych planet. Zero dogadywania się
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Zachował się jak ostatni patałach. Pozwoliłabym mu nawet stamtąd nie wrócić. Niech go pies trąca.
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Nie ma fioła tylko jest zakochana. Chociaż faktycznie mówią, że ostry stan zakochania graniczy z chorobą psychiczną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Zajmij się sobą, niezależnie od powodu, dla którego tak postąpił.
Może wróci stęskniony? Może musiał odpocząć od burz w Waszym związku? Szukać powodów można długo, szczególnie przez internet. Ja mogę Cię jedynie pocieszyć, że może to ten typ, który nie praktykuje szalonej miłości (np. już taką przeżył i się sparzył), a mieszkanie razem przez dwa tygodnie to niezłe przyśpieszenie w związku po 3 miesiącach - istnieją takie typy. Daj mu wypocząć. Jaki masz model szklanej kuli? ![]() ![]()
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
hahaha Spoko koleś.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.