Basenowe igraszki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-27, 10:21   #1
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Basenowe igraszki

http://facet.onet.pl/extra/rejs-po-b...3,artykul.html

Chodzicie w ogóle na baseny odkryte?
Ja przestałam już dawno, wyjątkiem jest może zimą park wodny, gdzie mogę sobie z budynku wypłynąć na zewnątrz
Ostatni raz na powietrzu był jakieś 3 lata temu, po wieloletniej przerwie, i... dziękuję, nie potrzebuję takiej rozrywki Tłumy pijących po kryjomu, skaczący nastolatkowie, nie patrzący wcale na innych, kradzieże...

PS. Z artykuły - świetna akcja z megafonem
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 10:50   #2
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Dot.: Basenowe igraszki

Akcja z megafonem mnie rozłożyła

Swoją drogą, to dobrze wiedzieć, że tak jest. Ja szczerze mówiąc chyba nigdy w życiu nie byłam na takim kąpielisku, więc mnie takie atrakcje ominęły
Stary 2010-08-27, 10:51   #3
Luba
Zakorzenienie

Ja chodzę często, bo mam super basen w mojej miejscowości, wszyscy tam chodzą, jest spokojnie, można poleżec pod drzewkiem, nie ma kradzieży, skoki do wody są tam, gdzie dozwolone, maluchy bawią się w brodziku z podgrzewaną wodą, jest knajpka gdzie mozna cos zjeść czy sie napić, ogólnie jest świetnie.
Pare razy byłam na basenie w Czechach i tez było nieźle, ale za dużo ludzi jednak.
A w Polsce nie, nie chodzę, byłam raz z moimi dziecmi, strasznie dużo ludzi, taki ścisk, że nie mozna popływać, młodzież krążyła wokól basenu i wrzucali się do wody, wrzask, pisk, uciekliśmy szybko.
Wydaje mi sie, że w Polsce jest za mało basenów po prostu.

A, jeszcze jedno. W Polsce jak nie masz figury modelki, to nie masz co iśc na basen, ludzie sa tu oceniani, czasem głośno (zdążyłam usłyszeć jak to była skrytykowana jakaś za gruba nastolatka, która ośmieliła się rozebrać na basenie ) Ludzie obejrzą i skomentuą wszytsko: celulit, za grube uda, za chude ramiona, nawet jak ktos jest za blady to tez może usłyszeć śmieszki za plecami.
I jak zabieram moich gości na nasz wsiowy basen, to każdy najpierw się broni a potem nie chce z basenu wyjść i każdy mówi: jak tu jest fajnie, nikt cie nie obczaja, nie komentuje, jak fajnie, jak spokojnie.
Moja mama stwierdziła, że osoby w jej wieku w Polsce nie chodzą na baseny, nie ubierają stroju, a tutaj ileż ludzi w jej wieku na basenie. Była zachwycona, że nikt sie nie krzywi na stare ciało i nikt na nikogo nie zwraca uwagi.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2010-08-27 o 11:04
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 12:04   #4
kennedy
Zakorzenienie

ja b lubie chodzic na odkryty basen. w tym roku zostal odnowiony wiec jest swietnie. woda czysciutka ratownicy i ochrona. jest czysto, sa lezaki parasole etc. nie widzialam wielu glupich zachowan- ochrona sie spisuje.

Najwiekszy problem jest taki ze polacy mysla ze skoro maja wlasne zdanie na czyjs temat to moga je smialo wyrazac... Starsznie mnie to irytuje. I czesto sa to osoby dorosle wcale nie jakies gimnazjum
" po co ona nosi bikini skoro ma takie blizny?"
"ale grubas" itd.
Jako ze jestem spokojna to nigdy nie odpowiedzialam ale to bardzo bolesne.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 12:17   #5
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Akcja z megafonem mnie rozłożyła

Swoją drogą, to dobrze wiedzieć, że tak jest. Ja szczerze mówiąc chyba nigdy w życiu nie byłam na takim kąpielisku, więc mnie takie atrakcje ominęły
i mnie ominęły z identycznego powodu

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
ja b lubie chodzic na odkryty basen. w tym roku zostal odnowiony wiec jest swietnie. woda czysciutka ratownicy i ochrona. jest czysto, sa lezaki parasole etc. nie widzialam wielu glupich zachowan- ochrona sie spisuje.

Najwiekszy problem jest taki ze polacy mysla ze skoro maja wlasne zdanie na czyjs temat to moga je smialo wyrazac... Starsznie mnie to irytuje. I czesto sa to osoby dorosle wcale nie jakies gimnazjum
" po co ona nosi bikini skoro ma takie blizny?"
"ale grubas" itd.
Jako ze jestem spokojna to nigdy nie odpowiedzialam ale to bardzo bolesne.
co za chamstwo totalne.... porażka jakaś
a mój TZ się dziwi że ja nie chce chadzac na publiczne kąpieliska, baseny etc...
nie ma to jak działka przy jeziorku z kawałkiem mini plaży i totalnym brakiem ludzisk w okolicy

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 12:22   #6
dzustam
Zakorzenienie

Odkryte baseny omijam szerokim łukiem

Ostatni raz byłam chyba z 15 lat temu, niezapomniane przeżycie może je opiszę: lato, piękna pogoda, dwa baseny, wyszłam z wody orzeźwiona, zjadłam kanapkę, nagle poderwał się wrzask. Cóż to za alarm - pomyślałam sobie?
W basenie pływały ekstrementy. Ludzie wybiegali z wody jak szaleni. Ratownik podszedł, wziął podbierak, wyciągnął znalezisko. Nie zdążył zniknąć na zakręcie - ludzie uśmiechnięci znowu powskakiwali do wody. Szok. Wyszłam i nigdy tam nie wróciłam.

A i kiedyś zgubiłam taki fajny otwieracz do oranżady i nie znalazłam odkryte baseny to samo zło

Edytowane przez dzustam
Czas edycji: 2010-08-27 o 12:24
dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 12:23   #7
Nieoficjalnie
Zakorzenienie

Lubię chodzić w lecie na basen odkryty. Nigdy nie spotkałam się z wyrazami chamstwa, braku uprzejmości, złodziejstwem, czy narkotykami na basenie, ba! Nawet nie zaważyłam nigdy, żeby ktoś pił piwo

Może ślepa jestem, albo nie widzę tego, czego nie chcę widzieć, czy też po prostu mieszkam w bardzo spokojnej i przyjaznej miejscowości
Stary 2010-08-27, 13:56   #8
kitkulka
Zakorzenienie

Nie lubię chodzić na takie odkryte kąpieliska. Zresztą nie potrzebują, bo mam blisko morze
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 14:02   #9
Nieoficjalnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Nie lubię chodzić na takie odkryte kąpieliska. Zresztą nie potrzebują, bo mam blisko morze
Takiej to dobrze
Stary 2010-08-27, 17:57   #10
Agnieszka987
Zakorzenienie

ja byłam na takim baseniew w czechach i byłofajniwe
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 18:37   #11
Wroclovianka
Zakorzenienie

Najwyraźniej byłam w zamierzchłych czasach, bo takim kąpieliska "Morskie Oko" nie pamiętam I jaki to basen jest? Toż to naturalny akwen wodny, staw, bajoro...

Trzeba się będzie chyba wybrać i zobaczyć to wszystko na własne oczy

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-28, 19:04   #12
Agnieszka987
Zakorzenienie

Jak byłam nad morzem to !dorośli faceci! bezczelnie komentowali kobiety i dziewczyny....np.:
Od tej to zaraz poziom wody się podniesie....
Słyszałam to na własne uszy ta dziewczyna (nastolatka też to słyszała...
Chamstwo
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 21:03   #13
Kitka:)
CABIN CREW

ja byłam kiedyś w niemczech- i było normalnie, żadnych złych wspomnień nie mam
w Polsce nie byłam nigdy- tzn bywałam w mikołajkach w gołebiewskim, tam są baseny no i jest kilka "na powietrzu" z tym że tam to pełna kulturka była

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości