|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Peeling chemiczny tradzik
Hej
moim odwiecznym problemem jest tradzik (przez lat 6). Od 2 miesięcy stosuje antybiotyk Unidox, a zewnętrznie aknemycin plus na przemian z Benzacne. Efekty są słabe, tym bardziej, ze pozostały mi okropne czerwone przebarwienia na całej buzi, jestem w kropki... Dodatkowo zmiany zapalne ropne i grudki podskorne. Dermatolog zaproponowała mi min 3 zabiegi peelingiem chemicznym, po których do świat stan mojej cery ma ulec znacznej poprawie... I teraz nasuwa mi sie takie pytanie. Peeling chemiczny może i da radę z istniejącymi przebarwieniami (które są powierzchniowe), ale problem w tym, ze nadal wyskakuja mi nowe zmiany. Czy stosował ktoś peeling chemiczny (kwas glikolowy lub inny, powyżej 50%)? Jakie daje efekty i czy są one krótkotrwałe ? Jeden zabieg kosztuje w granicach 150zl, boje sie, ze wydam pieniądze w błoto...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Peeling chemiczny tradzik
Dolączam sie do pytania, też o tym myślałam...
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
Mam niewielkie zmiany potrądzikowe i chodziłam zeszłej jesieni na kwasy owocowe i efekt po kilku zabiegach jest na prawdę widoczny. Na duże zmiany moja kosmetyczka poleca Peeling ziołowy z Jadwigi. Fakt,że to jest bardzo ingerencyjny zabieg,ale podobno szalenie skuteczny. Ja tej jesieni także idę na kwasy owocowe ![]() Pozdrawiam i życzę powodzenia w walce o piękną cerę! |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Ja robiłam sobie kwas migdalowy 40% sama w domu, ale efekty nie były super... Dlatego myśle nad tym glikolowym w wyższym stężeniu, który wykona mi lekarz. Tylko ta cena, olaboga... ;p 450 zł za 3 zabiegi.
|
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
hej wszystkim cześć miska203
Ja stosowałam Atrederm bo nie mam kasy na drogie zabiegi i powiem Wam, że efekty naprawdę fajne. Tylko trzeba być przygotowanym na wysyp pryszczy ja takim miałam bardzooo na brodzie (i lepiej mieć też jakiś antybiotyk zewnętrzny) ale potem z kolejnym użyciem było coraz lepiej. Trzeba być przygotowanym także na bardzo duże złuszczanie naskórka i w ogóle... Ja go stosowałam jakieś 3 miesiące, w trakcie wyglądałam fatalnie ale potem całkiem fajnie. Oczywiście pryszcze wyskakują nadal (POC) ale wydaje mi się że nie takie jak wcześniej. A żeby nie zniweczyć efektów mam też Retin-A i dalej się czasem smaruję. Dla wtajemniczonych nie stosuję Diany więc ratuję się złuszczaniem https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=130856 poczytajcie zmagania dziewczyn. Edytowane przez Monika 8 4 Czas edycji: 2012-11-21 o 11:38 |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
ja stosowałam kwas kwas glikolowy oraz migdałowy. Ten drugi o wiele łagodniejszy, ale i efekty troszkę marniejsze - w moim przypadku ![]() chindarella, nie wiem jak duże są Twoje problemy, ale 3 zabiegi to w moim odczuciu mało, żeby skórę poruszyć do tego stopnia, aby przebarwienia zlikwidować. Ja chodziłam całą zimę, co dwa tygodnie umawiałam się z kosmetyczką i w takiej częstotliwości buzia faktycznie wyglądała o niebo lepiej. Dodatkowo zaskórniki znikały, a twarz była promienna i rozjaśniona - nie wiedziałam że mogę tak wyglądać. To co wyskakiwało szybko znikało nie pozostawiając śladu, a po pewnym czasie przestało wyskakiwać ![]() sam zabieg do moich ulubionych nie należał. Szczypie strasznie i ciężko tą chwile wytrzymać. Po 2 dniach zaczyna się łuszczenie, co również nie należy do przyjemnych. Wszędobylskie skórki ... ![]() Teraz znowu jest idealny czas na takie zabiegi, ale mimo tego jakoś się zebrać nie potrafię. Cena skutecznie mnie odstrasza, gdy przypomnę sobie ile mnie to kosztowało w zeszłym roku. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.

moim odwiecznym problemem jest tradzik (przez lat 6). Od 2 miesięcy stosuje antybiotyk Unidox, a zewnętrznie aknemycin plus na przemian z Benzacne. Efekty są słabe, tym bardziej, ze pozostały mi okropne czerwone przebarwienia na całej buzi, jestem w kropki... Dodatkowo zmiany zapalne ropne i grudki podskorne. Dermatolog zaproponowała mi min 3 zabiegi peelingiem chemicznym, po których do świat stan mojej cery ma ulec znacznej poprawie... I teraz nasuwa mi sie takie pytanie. Peeling chemiczny może i da radę z istniejącymi przebarwieniami (które są powierzchniowe), ale problem w tym, ze nadal wyskakuja mi nowe zmiany. Czy stosował ktoś peeling chemiczny (kwas glikolowy lub inny, powyżej 50%)? Jakie daje efekty i czy są one krótkotrwałe ? Jeden zabieg kosztuje w granicach 150zl, boje sie, ze wydam pieniądze w błoto...