|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ubezpieczenie - jak wybrać?
Mam straszny problem z wyborem ubezpieczenia mojego samochodu... a właściwie nie wiem kompletnie od czego zacząć... czyli jednym słowem - jak to zrobić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
... choć nie Westwood
|
Dot.: Ubezpieczenie - jak wybrać?
Wybierz kilka polecanych firm, przedzwoń do nich/ przejdź się albo po prostu wejdz na strone internetową i przelicz jaka składka Ci wychodzi. Potem wybierasz, które Ci odpowiada i idziesz, i ubezpieczasz auto
![]() ![]() Od siebie dodam, że na przykład kalkulator AXA jest tutaj: https://www.axadirect.pl/quote/index.aspx , jego wielkim plusem jest to, że sama sobie obliczasz, bo w większości firm wysyłasz dane, a oni się do Ciebie odzywają. W Axa podobno ceny są dość korzystne, ale cóż, jako, że nie korzystałam z ich usług, trudno powiedzieć. Ale obliczyć zawsze można ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
był wątek o ubezpieczeniach, i to nawet dla kobiet :P
poszukaj jakiejs firmy w której maj kilkanaście firm ubezpieczeniowych i tam powinni Ci obliczyć składki, a wybór będzie nalezał do Ciebie.
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w rezultacie zdecydowałam się na AXĘ ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
|
Ja korzystam z kalkulatora ubezpieczen. Wpisujesz tam swoje dane i system pokazuje Ci ile zaplacisz za ubezpieczenie u roznych towarzystw. Sprawdz np. ubezpieczenie.pl. No i pamietaj o podstawowych zasadch - OC mozesz wybrac jak najtansze, natomiast AC, czyli autocasco, lepiej wybrac pod katem tego w jakich sytuacjach Cie chroni. Wiec nie sugeruj sie tylko cena.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() nie taki diabeł straszny.. ja wybrałam się do centrum ubezpieczeń komunikacyjnych w moim mieście, podałam wszystkie dane, a Pani na miejscu podała mi kwoty jakie musiałabym zapłacić w większości ubezpieczalni.. jako, że jestem młodym kierowcą, bez żadnych zniżek, za to z samymi zwyżkami to kwoty szokowały.. jednak udało mi się znaleźć najtańszą opcję w Allianz.. ![]() zerwałyśmy umowę z poprzednim ubezpieczycielem, wypełniliśmy nowe dokumenty, podpisaliśmy umowę, zapłacilam i już ![]()
Ja To Ja.... jestem księżniczką.. ![]() ...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć Edytowane przez lemonka Czas edycji: 2010-06-03 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
po Twojej wypowiedzi weszłam na to ubezpieczenie.pl i musze powiedziec, że chyba skorzystam z ich oferty, bo jest bardzo konkurencyjna...napisze jak już kupię, czy wszystko będzie ok! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
sama przejrzałam stronę, ma wiele ciekawych, przydatnych informacji np. jak zmienić ubezpieczenie kalkulator przydatna sprawa, by nie naciąć się i nie przepłacić Edytowane przez pomarancza89 Czas edycji: 2010-06-20 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
ja wybrałam PZU jako ubezpieczyciela
który zawsze wypłaca i nie robi przekrętów. Dodatkowo można u nich kupować produkty przez internet i dostosować sobie ubezpieczenie do swoich potrzeb no i jak coś się stanie to jest formularz w necie http://www.pzu.pl/?nodeid=zgloszenie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
dzieki dziewczyny za pomoc i Wasze wypowiedzi
![]() ![]() Dzieki za pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
jak przebiegło? Znajomy mi powiedział, że najlepiej od razu przygotowac dowód zakupu, dowód rejestracyjny, druk ze starego ubezpieczenia. Ogólnie proszą tam o dane, których zapamietac nie sposób. Majac to wszystko pod ręką wypełnienie nie jest takie skomplikowane na ubezpieczenie.pl. W sumie zajęło mi jakies 15-20 min. Nie ma sie czego bac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() dobrze, że jest miejsce, w którym wszystko jest "pod ręką" jak przyjdzie moja kolej będę miała wszystko przygotowane dzięki za info ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Polska dobra firma z renomą powinna załatwić sprawę, poradź się znajomych jest na pewno taka firma której ufają i nie zniknie ona za 5 lat z rynku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
A jak długo to wszystko trwało? no i czy pieniążki trafiły szybko na konto bo to chyba dość ważne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Z tego co wystudiowałam i się dowiedzialam to w PZU można zgłosić szkodę za pośrednictewm internetu!!! Logujemy się przesylamy skany dokumentów i zdjęcia za pośrednictewm odpowiedniego formularza i po sprawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wystarczy skorzystać z Twoich wskazówek znaleźć odpowiednią stronę, najlepiej sprawdzoną jak ta co podałaś i do dzieła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.