Ubezpieczenie - jak wybrać? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 14:56   #1
fooosy
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Ubezpieczenie - jak wybrać?

Mam straszny problem z wyborem ubezpieczenia mojego samochodu... a właściwie nie wiem kompletnie od czego zacząć... czyli jednym słowem - jak to zrobić?
fooosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 16:39   #2
Vivienne
... choć nie Westwood

Dot.: Ubezpieczenie - jak wybrać?

Wybierz kilka polecanych firm, przedzwoń do nich/ przejdź się albo po prostu wejdz na strone internetową i przelicz jaka składka Ci wychodzi. Potem wybierasz, które Ci odpowiada i idziesz, i ubezpieczasz auto Ot, żadna filozofia...

Od siebie dodam, że na przykład kalkulator AXA jest tutaj: https://www.axadirect.pl/quote/index.aspx , jego wielkim plusem jest to, że sama sobie obliczasz, bo w większości firm wysyłasz dane, a oni się do Ciebie odzywają. W Axa podobno ceny są dość korzystne, ale cóż, jako, że nie korzystałam z ich usług, trudno powiedzieć. Ale obliczyć zawsze można

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 07:45   #3
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

www.polisowo.pl
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 11:16   #4
JakNarkotyk
Raczkowanie

był wątek o ubezpieczeniach, i to nawet dla kobiet :P

poszukaj jakiejs firmy w której maj kilkanaście firm ubezpieczeniowych i tam powinni Ci obliczyć składki, a wybór będzie nalezał do Ciebie.
Stary 2010-05-29, 17:00   #5
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Wybierz kilka polecanych firm, przedzwoń do nich/ przejdź się albo po prostu wejdz na strone internetową i przelicz jaka składka Ci wychodzi. Potem wybierasz, które Ci odpowiada i idziesz, i ubezpieczasz auto Ot, żadna filozofia...

Od siebie dodam, że na przykład kalkulator AXA jest tutaj: https://www.axadirect.pl/quote/index.aspx , jego wielkim plusem jest to, że sama sobie obliczasz, bo w większości firm wysyłasz dane, a oni się do Ciebie odzywają. W Axa podobno ceny są dość korzystne, ale cóż, jako, że nie korzystałam z ich usług, trudno powiedzieć. Ale obliczyć zawsze można
Dokładnie, najlepiej zadzwonić i popytać ja szukałam ubezpieczenia dla siebie( 3miesięce po zdaniu prawka, bez żadnych zniżek i możliwosci dopisania kogoś jako współwłaściciela, żeby płacić mniej itp) i różnica w różnych firmach między najtańszym a najdroższym ubezpieczeniem była ponad 600zł Ale to też dlatego, że w wielu firmach doliczają nadwyżki dla osób poniżej 25r. życia.

Ja w rezultacie zdecydowałam się na AXĘ
Stary 2010-06-03, 21:14   #6
Bielizniarka

Ja korzystam z kalkulatora ubezpieczen. Wpisujesz tam swoje dane i system pokazuje Ci ile zaplacisz za ubezpieczenie u roznych towarzystw. Sprawdz np. ubezpieczenie.pl. No i pamietaj o podstawowych zasadch - OC mozesz wybrac jak najtansze, natomiast AC, czyli autocasco, lepiej wybrac pod katem tego w jakich sytuacjach Cie chroni. Wiec nie sugeruj sie tylko cena.
Bielizniarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 21:24   #7
lemonka
Zakorzenienie

witam
nie taki diabeł straszny.. ja wybrałam się do centrum ubezpieczeń komunikacyjnych w moim mieście, podałam wszystkie dane, a Pani na miejscu podała mi kwoty jakie musiałabym zapłacić w większości ubezpieczalni..
jako, że jestem młodym kierowcą, bez żadnych zniżek, za to z samymi zwyżkami to kwoty szokowały.. jednak udało mi się znaleźć najtańszą opcję w Allianz..
zerwałyśmy umowę z poprzednim ubezpieczycielem, wypełniliśmy nowe dokumenty, podpisaliśmy umowę, zapłacilam i już

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć

Edytowane przez lemonka
Czas edycji: 2010-06-03 o 21:27
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-04, 14:11   #8
automobilka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Bielizniarka Pokaż wiadomość
Ja korzystam z kalkulatora ubezpieczen. Wpisujesz tam swoje dane i system pokazuje Ci ile zaplacisz za ubezpieczenie u roznych towarzystw. Sprawdz np. ubezpieczenie.pl. No i pamietaj o podstawowych zasadch - OC mozesz wybrac jak najtansze, natomiast AC, czyli autocasco, lepiej wybrac pod katem tego w jakich sytuacjach Cie chroni. Wiec nie sugeruj sie tylko cena.

po Twojej wypowiedzi weszłam na to ubezpieczenie.pl i musze powiedziec, że chyba skorzystam z ich oferty, bo jest bardzo konkurencyjna...napisze jak już kupię, czy wszystko będzie ok!
automobilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 11:47   #9
pomarancza89
BAN stały

Cytat:
Napisane przez automobilka Pokaż wiadomość
po Twojej wypowiedzi weszłam na to ubezpieczenie.pl i musze powiedziec, że chyba skorzystam z ich oferty, bo jest bardzo konkurencyjna...napisze jak już kupię, czy wszystko będzie ok!
napisz koniecznie
sama przejrzałam stronę, ma wiele ciekawych, przydatnych informacji np. jak zmienić ubezpieczenie

kalkulator przydatna sprawa, by nie naciąć się i nie przepłacić

Edytowane przez pomarancza89
Czas edycji: 2010-06-20 o 11:48
pomarancza89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 21:42   #10
pasztetova
Przyczajenie

ja wybrałam PZU jako ubezpieczyciela
który zawsze wypłaca i nie robi przekrętów.
Dodatkowo można u nich kupować produkty przez internet
i dostosować sobie ubezpieczenie do swoich potrzeb
no i jak coś się stanie to jest formularz w necie
http://www.pzu.pl/?nodeid=zgloszenie
pasztetova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 14:44   #11
fooosy

dzieki dziewczyny za pomoc i Wasze wypowiedzi no to się zdecydowałam. Weszłam na ubezpieczenie.pl tak jak mi poradziłyście. I faktycznie. Jakoś przebrnęłam przez te wszystkie dane i wypluło mi cene w kilku ubezpieczalniach. Kupiłam u nich i jestem bardzo zadowolona..
Dzieki za pomoc!
Stary 2010-06-24, 09:28   #12
pomarancza89
BAN stały

Cytat:
Napisane przez fooosy Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za pomoc i Wasze wypowiedzi no to się zdecydowałam. Weszłam na ubezpieczenie.pl tak jak mi poradziłyście. I faktycznie. Jakoś przebrnęłam przez te wszystkie dane i wypluło mi cene w kilku ubezpieczalniach. Kupiłam u nich i jestem bardzo zadowolona..
Dzieki za pomoc!
ile Ci zajęło wypełnienie wszystkich pól? ciężko było się zorientować w czymś czy wypełnianie przebiegło spokojnie?
Stary 2010-06-25, 10:00   #13
fooosy

jak przebiegło? Znajomy mi powiedział, że najlepiej od razu przygotowac dowód zakupu, dowód rejestracyjny, druk ze starego ubezpieczenia. Ogólnie proszą tam o dane, których zapamietac nie sposób. Majac to wszystko pod ręką wypełnienie nie jest takie skomplikowane na ubezpieczenie.pl. W sumie zajęło mi jakies 15-20 min. Nie ma sie czego bac
Stary 2010-06-25, 10:53   #14
pomarancza89
BAN stały

Cytat:
jak przebiegło? Znajomy mi powiedział, że najlepiej od razu przygotowac dowód zakupu, dowód rejestracyjny, druk ze starego ubezpieczenia. Ogólnie proszą tam o dane, których zapamietac nie sposób. Majac to wszystko pod ręką wypełnienie nie jest takie skomplikowane na ubezpieczenie.pl. W sumie zajęło mi jakies 15-20 min. Nie ma sie czego bac
to super
dobrze, że jest miejsce, w którym wszystko jest "pod ręką" jak przyjdzie moja kolej będę miała wszystko przygotowane
dzięki za info
Stary 2010-06-25, 19:36   #15
rembaczOne
Raczkowanie

Polska dobra firma z renomą powinna załatwić sprawę, poradź się znajomych jest na pewno taka firma której ufają i nie zniknie ona za 5 lat z rynku.
rembaczOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 12:25   #16
Ewelin22
Przyczajenie

A jak długo to wszystko trwało? no i czy pieniążki trafiły szybko na konto bo to chyba dość ważne
Ewelin22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-29, 23:05   #17
pasztetova
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ewelin22 Pokaż wiadomość
A jak długo to wszystko trwało? no i czy pieniążki trafiły szybko na konto bo to chyba dość ważne
chodzi o wykupienie ubezpieczenia czy zgłaszanie szkody?
Bo coś nie kapuję
pasztetova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 21:28   #18
Ewelin22
Przyczajenie

Z tego co wystudiowałam i się dowiedzialam to w PZU można zgłosić szkodę za pośrednictewm internetu!!! Logujemy się przesylamy skany dokumentów i zdjęcia za pośrednictewm odpowiedniego formularza i po sprawie
Ewelin22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 13:37   #19
megusia1995
Raczkowanie

Cytat:
widać, że kobiety z ubezpieczaniem też da sobie radę
wystarczy skorzystać z Twoich wskazówek znaleźć odpowiednią stronę, najlepiej sprawdzoną jak ta co podałaś i do dzieła
megusia1995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości