|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Prostownia i popalone koncowki??
Drogie panie mam pytanie moze spoykalyscie sie z tym samym problemem ale od czasu prostuje koncowki i mam strasznie popalone koncowki...niewiem co mam dalej robic nie moge przestac prostowac wlosy bo jak wstaje to mam strasznie 'pofalowane'
![]() ![]() ![]() prosze o rady i porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Prostownia i popalone koncowki??
Jedyna rada to często podcinać końcówki i smarować je jakimś dobrym serum na przesuszone końcówki,albo nawet kilkoma kroplami olejku rycynowego.
Prostując włosy trzeba się trochę wysilić żeby dobrze wyglądały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja mam to samo jesli chodzi i popalenie koncowek, mam niby dobra prostownice ga.me ale moim zdaniem to szajs jakich malo, uzywam dobrych odzywek, zadko podcinam, i tylko moje koncowki sa brzydkie, reszta wlosow trzyma sie dobrze
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Serum na koncowki, jakis jedwab albo wlasnie olejek
![]() ![]()
"Niektórzy uważają, że piłka nożna jest kwestią życia i śmierci. Jestem rozczarowany takim podejściem. Zapewniam, że jest czymś znacznie, znacznie ważniejszym." B.Shankly Blue heart forever - CFC ![]() Zapuszczam wloski ![]() o9.11.2013 --> CP 13.01.2014 --- 44,5 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja mam ga.ma tez ale to najlepsza prostiwnica jaka mialam i nigdy mi nic nie popalila wiec chyba od wlosow to zalezy ale jesli chodzi o ten problem to przede wszystkim odpowiednie zabezpieczenie wlosow przed temperatura..porzadne wysuszenie no i dobra prostownica ,jezeli to nie pomoze to nie widze innego wyjscia jak podcinanie wlosow lub ograniczenie prostowania.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja myślę żebyś także dużo tych odżywek nie używała, to też chemia, wystarczy lekkie mleczko " loreal'a hot " Świtnie wygładza włosy, ochrania przed szkodliwym działaniem prostownicy. Włosy są zregenerowane. Możesz kupić ten produkt w sieci salonów JeanLouisDavid
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
moja stylistka mowila ze lepiej prostowac wyzsza temperatura bo wtedy zamykaja sie luski wlosa i trzymaja wilgoc wiec sie nie wysuszaja az tak jak przy niskiej temp.
![]() ![]() z kolei jak dla mnie ten loreal hot to jest baaaardzo srednia ochrona:/ mialam go i ani lepiej nic nie dzialo sie z moimi wlosami tylko mi sie przetluszczaly ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Też to słyszałam, nawet w Tv w jakimś programie fryzjer mówił, że lepiej prostować wyższa temperatura, bo przeciągasz tylko 1-2 razy, przy niższej trzeba więcej by włosy były proste i mniej katuje się włosy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Re: Prostownia i popalone koncowki??
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Prostownia i popalone koncowki??
ja mam ten sam problem, używam środków chroniących przed wysoką temperaturą, ale na końcówki nie działają, dlatego często podcinam co 3-4tyg. Myślę że to dużo zależy od włosów, mam koleżankę która ma tanią prostownicę, nie używa nic ochronnego, a często prostuje i nie ma z tym problemów, poprostu ma inne włosy, moje są podatne na rozdwajanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Woda to też chemia, powietrze tak samo. Włosy prostowane potrzebują dodatkowej dawki nawilżenia i odżywienia, bez tego zaczynają się niszczyć, kruszyć i wysychać na wiór. Uwierz mi, że taka chemia jaka jest w większości odżywek nie zaszkodzi Ci w życiu ![]() Cytat:
Prostownica nie niszczy włosów? A gdybyś spróbowała przejechać nią po ręce, to co, nic się nie stanie?
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Prostownia i popalone koncowki??
[QUOTE=Narek;13501360
Prostownica nie niszczy włosów? A gdybyś spróbowała przejechać nią po ręce, to co, nic się nie stanie?[/QUOTE] Powiedzialam ze te zniszczone koncowki sa bardziej widoczne kiedy sa wyprostowane. A niszcza sie od wszystkiego. I pierwsze slysze zeby ktokolwiek celowo probowal przejechac prostownica po rece ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Prostownia i popalone koncowki??
Cytat:
![]() ![]() Porównanie dobre, jak każde inne. Ręka będzie poparzona, włosy spalone.
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Prostownia i popalone koncowki??
Cytat:
![]() Aha. I takie ironiczne teksty kierowane do osoby, która się naprawdę zna na pielęgnacji włosów i przebyła długą drogę do tego, by wywalczyć sobie zdrową i piękną czuprynę, uważam za zupełnie nie na miejscu. Z mojej sgtrony EOT. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Prostownia i popalone koncowki??
Ja uwazam ze jakkolwiek sie dba o wlosy to nie zapewnimy sobie idealnych zdrowych super ulozonych wlosow.
To wszystko zalezy jedynie od struktury wlosa od tego co odziedziczylismy w genach i jak te wlosy reaguja na zabiegi zwiazane z goracym powietrzem, czapka w zimie czy zwiazaniem gumka do wlosow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a twierdzenia ze prostownica nie niszczy wlosow to bajka jak dla mnie..czlowiek moze i jest naiwny ale nie az tak ![]() ![]() ja przerobilam 3 prostownice i ta co mam teraz jest najlepsza a prostuje wlosy juz...z6 lat niemalze codziennie no ale ja jestem uzalezniona od odzywek ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
ogolnie to mam wlosy w dobrej kondycji bo je czasami podcinam,ale niektore koncowki sa takie biale na kancach jakby wypalone i jak je podetne to dalej sa biale.moze sa spalone w calosci przez prostowanie
![]() Edytowane przez e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 Czas edycji: 2009-07-31 o 07:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
jez juz w polsce ..terapia keratynowa ..naturalna !!!! nie trzeba juz uzywac prostownicy i mamsz spokoj na 4 miesiace...po umyciu caly czas wlosy sa takie same....zobacz xxx produkt mi dali ..rewelacja
Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2009-07-31 o 11:33 Powód: spam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
The Pink Power Mołderajtor
|
I już po wspaniałym spamowaniu
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja też popełniłam bardzo głupi błąd, bo w tym roku szkolnym włosy prostowałam prawie codziennie. Mam włosy pocieniowane takie mniej wiecej do lopatek z natury krecone (takie nie wiadomo co
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
najprostszy sposób ograniczyć prostownicę! naprawdę da się żyć bez prostowania codziennie. mam kręcone włosy i zainwestowałam w kosmetyki podkreślające skręt i włosy prostuję raz na 2tygodnie i czuję że są nawilżone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
to tak latwo powiedziec-nie prostowac.ja juz wole miec proste i troche zniszczone niz chodzic z "szopa"na glowie.a wlosy podobaja mi sie rozpuszczone i z powodu szopy nie mam zamiaru chodzic z "kitka"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
evelinarav, po jakimś czasie od zaprzestania używania prostownicy włosy powinny dojść do siebie i wtedy nie będą wyglądały jak szopa
![]() ale najgorszy ten czas, aż dojdą do siebie ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
ja z pół roku nie używałam prostownicy ,stosowałam :
odżywki maseczki olejki jedwabie piłam : pokrzywe drożdze skrzyp wyprostowałam raz włosy i po następnym myciu były szorstkie, suche siano ![]() a użyłam mleczka ochronnego , po myciu jak zwykle odżywka .. no ja rozumiem wszystko ale po jednym razie ... < ![]() a teraz znowu akcja regeneracja;/
Edytowane przez Costynuuna Czas edycji: 2009-08-01 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Costynuuna-moze je zabardzo rozpiescilas??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Zabezpieczac koncowki jedwabiem, czesto podcinac. Pomyslec o odstawieniu prostownicy lub prostowaniu trwalym u fryzjera
![]()
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Miałam podobny problem, z tym że u mnie nie tyle chodziło o końcówki co o włosy po prawej części głowy, prostowałam włosy praktycznie codziennie, zauważyłam, że moje dość mocno ścieniowane włosy po prawej stronie są zwyczajnie popalone... Mi pomogła kuracja szamponem i odżywką John Frieda Full Repair, przed suszeniem spryskuje włosy sprayem syoss heat-protect ,staram się nie suszyć włosów "do końca" - daje im doschnąć,, po prostowaniu używam jedwabiu bądź wosku. Efekt - zdrowe włosy, bez popalonych końcówek, mimo codziennej stylizacji.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Nie polecam trwałego prostowania u fryzjera, moja mama skusiła się tylko stałe wyprostowanie grzywki na bok, to co się z tymi włosami działo nie da się opisać słowami..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.