Facefinity w kompakcie - odcien porcelain a ivory - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Makija¿ - pytania do wiza¿ystki

Notka

Makija¿ - pytania do wiza¿ystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wiza¿u, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makija¿u. Masz pytanie? Zadaj je wiza¿ystce.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2007-07-22, 15:41   #1
kociolek
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 719

Facefinity w kompakcie - odcien porcelain a ivory

witam serdecznie,
postanowilam na lato zakupic podklad facefinity MF i mam nielada problem z doborem kolor. jestem bladziochem i zazwyczaj kupuje najjasniejsze odcienie podkladow, z tym, ze musza one wpadac w zolta a nie rozowa tonacje. w zwiazku z tym mam do was pytanie - ktory odcien facefinity bedzie wg was lepiej nadawal sie do mojej karnacji - ivory czy porcelain?
zalezy mi na tym, zeby nie wygladac jak miss piggy (tego obawiam sie po odcieniu porcelain), z kolei slyszalam, ze ivory na twarzy wydaje sie pomaranczowy. licze na wasze porady
kociolek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-07-28, 16:07   #2
martini±tko
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 166
Dot.: Facefinity w kompakcie - odcien porcelain a ivory

Pod³±czam siê do pytania, mo¿e kto¶ jednak odpowie? Chcê kupiæ kompakt facefinity na allegro, niestety nie znalaz³am go w ¿adnej drogerii ¿eby chocia¿ zobaczyæ kolor. Raczej nie mam jakiej¶ niesamowicie jasnej twarzy, ale zazwyczaj u¿ywam najja¶niejszych kolorów podk³adów, a czêsto nie kupujê jakiego¶ bo najja¶niejszy jest za ciemny i za ¿ó³ty. Kupi³abym nr 1 (porcelain), bo wolê ju¿ ró¿owawe kolorki ni¿ ¿ó³te, ale jednak zastanawiam siê czy nie bêdzie za jasny...? Mo¿e ktos ma jakie¶ porównanie kolorystyczne z tym, czego u¿ywam - colorstay'a kolor buff i korektor maybelline ever fresh w kolorze light beige. Mam te¿ dermacol 217 i okaza³ siê o dziwo za jasny.
martini±tko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-05-28, 17:00   #3
azure
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 793
GG do azure

up

Chcia³abym wiedzieæ, który kolor w koñcu ma odcieñ ciep³y a który zimny. W/g odcieni na stronie producenta to porcelain wydaje siê jaki¶ taki ciep³y, bardziej ¿ó³ty od ivory, ale z wypowiedzi kole¿anek powy¿ej wychodzi ¿e to porcelain jest zimny, a ivory ciep³y. Ratunku, bo ja ju¿ nic nie wiem. Napalam siê na ten kompakt, a mam zimn± karnacjê. W drogerii testerów nie widzia³am, a w ciemno nie kupiê.
azure jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-09-02, 10:43   #4
beniz
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Witam,
Ja te¿ am problem z ocen± czy Ivory ma ¿ó³ty czy ró¿owy odcieñ..... czy kto¶ mo¿e wie??????
beniz jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Makija¿ - pytania do wiza¿ystki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.