|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Islandia
Cześć, to mój pierwszy post więc tym serdeczniej się witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Islandia
Dobrze radzisz sobie zimą, w czasie nocy polarnej? Potwierdzam, piękny kraj, chociaż spędziłam tam tylko kilkanaście dni.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Na Islandii nie ma jako takiej nocy polarnej, przez 3-4 godziny bywa wzlędnie jasno (w zależności od pogody). Przez ostatnie kilka miesięcy mieszkałam w miejscu, w którym praktycznie przez całą zimę nie było śniegu - za to koszmarnie wiało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Achhh.. Islandia, moje marzenie !
![]() A co skłoniło Cię do przeprowadzki na Islandię ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Co mnie skłoniło? Hmm... generalnie od bardzo dawna wiedziałam, że prędzej czy później wyląduję na północy (był to efekt przede wszystkim tego, że byłam we wszystkich skandynawskich państwach i wręcz "choruję" na ten kierunek świata
![]() A z Islandią, cóż. Pewnego dnia doszłam do wniosku, że mam dość przytłaczającej frustracji i tego, że nie czuję się dobrze w miejscu, w którym mieszkałam (ogromne polskie miasto). Zaczęłam szukać pracy i, o dziwo, bardzo szybko ją znalazłam. Wyprowadzka, zamykanie spraw w Polsce i przeprowadzka trwały łącznie 10 dni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Na początku napiszę, że zazdroszczę
![]() Bardzo chętnie obejrzałabym jakieś zdjęcia ![]() Za niecały rok planujemy z chłopakiem wyjazd na Islandię na bliżej nieokreślony czas, mam nadzieję, że się uda ![]()
jeden gest - a już orkanów pochód, jeden krok - a otoś tylko jest w każdy czas - duch czekający w prochu. Edytowane przez kleo14 Czas edycji: 2014-08-20 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Jeżeli masz ochotę na islandzkie zdjęcia to moje są tutaj: http://instagram.com/63north
Gdybyś miała pytania odnośnie Islandii to pisz śmiało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz przeczytalam odpowiedź. Dziękuję za zdjęcia
![]() Na początku marca podejmiemy decyzję co z wyjazdem, wtedy też zaczniemy szukać pracy, więc będę pytać ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.