|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ważne pomocy
Witam proszę aby nikt się nie smiał nigdy nie używałam peelingu do ciała... a planuje zacząć używać z joanny ale niestety nie wiem nawet jak on służy..
![]() ![]() ![]() ![]() Dziekuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ważne pomocy
ja akurat z Joanny nie uzywałam, ale w sumie nie wydaje sie byc inny od pozostałych. Głównym celem peelingu jest wygładzenie skóry poprzez starcie martwego, suchego naskórka; mocny peeling powinno sie wykonać np przed goleniem czy depilacją nóg, włoski nie będą wrastać i nogi będą ładniejsze
![]() Używanie peelingu to banalna sprawa, nakładasz na wilgotną skórę (nie za mokra, bo wtedy za bardzo rozpuścisz i nie będzie tego tarcia) i masujesz, masujesz, masujesz! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Na kosmetykach zawsze jest instrukcja użycia. Peeling zawiera drobinki które delikatnie złuszczają naskórek, skóra po takim zabiegu jest gładsza i lepiej wchłania balsam. Peeling nakładasz na dłoń/myjkę i masujesz ciało.
Do ciała możesz spróbować zamiast sklepowych kosmetyków, fusów kawy zmieszanych z żelem. Pamiętaj, że do twarzy używamy specjalnie przeznaczonych do tego preparatów, są delikatniejsze niż te do ciała. Istnieją również peelingi enzymatyczne, które bez drobinek delikatnie rozpuszczają naskórek (coś dla cer wrażliwych/naczynkowych). Przeniosłam wątek na kosmetyczkę, pamiętaj o zakładaniu watków na odpowiednim podforum.
Edytowane przez Ines-ka Czas edycji: 2010-08-29 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
ślicznie dziękuję za pomoc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
peeling to naprawde fajna rzecz
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.