|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() tajemnicze pasmo siana ... :/
hej mam takie pytanie, bo juz się naprawdę zaczynam wkurzać. Moje włosy nie są może jakimś wzorem zdrowia ale zastanawiam mnie to że włosy przy twarzy i te "pod spodem" są zdrowe, miękkie i błyszczące a te z tyłu, zwłaszcza po prawej stronie są straaaasznie zsianione.
I nie wiem o co chodzi, bo traktuje je tak jak całe włosy, zawsze nakładam odzywki, maseczki, dbam o nie a one cały czas się sianią ![]() To przez to że śpie na nich czy jak? bo naprawdę już nie wiem ![]() Byłam nawet pare dni temu u fryzjera, podcielam z 5 cm i myślalam ze to im coś pomoże, a one i tak znowu się zsianiły.. i jeszcze się plączą cały czas, nawet jak wyprostuje je to po chwili czuje jak tak jakby zaczynają "odstawać" od innych włosów:/ Naprawde już nie wiem o co chodzi ![]()
Edytowane przez _abigail_ Czas edycji: 2010-09-13 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: tajemnicze pasmo siana ... :/
Pewnie masz je przesuszone -bo suche włosy tak się właśnie zachowują. Możesz też mieć suche i zniszczone na długości.
Poszukaj masek nawilżających np. Rigenol albo revlon Equave , nie susz suszarką, potraktuj włosy olejem albo oliwą z oliwek. Najlepiej nawilża olej kokosowy. Włosy niszczy tak spinanie gumką (dlatego ja nie spinam), wplątywanie się w biżuterię ( mam tak czasem po nocy bo nosze cały czas srebrny łańcuszek) oraz od ocierania się o odzież (kołnierze, szale itp.) Dlatego warto dodatkowo chronić włosy- piankami, odżywkami bez spłukiwania, jedwabiem. Wtedy są elastyczniejsze i mniej się ścierają, mniej robi się ubytków od ich zginania itp. Ja też mam podobnie bo mam długie włosy a mam włosy cienkie i delikatne z natury i dlatego muszę używać masek, pianek. Bez nich miałabym siano na głowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A może po prostu Ci się puszą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Popieram, włosy są na bank przesuszone ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja to wogóle mam cyrk
![]() W jednym konkretnym miejscu zawsze, ale to zawsze mam takie małe sianko, znika po nałożeniu odżywki czy jakiegoś balsamu, ale często robi mi sie tam później kołtun i juz tego nie rozczesze. Zawsze w tym samym miejscu. Nieważne jak długie mam włosy. I to na pewno nie o zniszczenie chodzi bo nawet w momencie kiedy sciełam je na tyle że miałam naturalne włosy, gładkie, błyszczące, odżywione - to samo - sianko ![]() Nie wiem wogóle co to jest ![]() Myślałam że sobie przypaliłam kiedyś prostownicą, chociaż prostuje raz na ruski rok. No ale włosy spokojnie już całe odrosły a to nadal tam jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja też miałam miejscowe sianko ale tylko czasami, z tyłu głowy i najczęściej po spaniu od poduszki.
Na moje sianko pomogło: - Farbowanie włosów bo farba powleka włos i staje się troszkę grubszy i sztywniejszy. - Szampon delikatny np: do włosów suchych, pomimo tego że od skóry czasem się przetłuszczą czy zapocą to taki szampon odżywia je na całej długości w tym te zniszczone, sianowate fragmenty. - Różne odżywki, maski, jedwabie - na siano to jedwab najlepszy a można go nakładać miejscowo i nie tłuści się wtedy całych włosów. Polecam Lotion w sprayu Seboradin Regenerujący zawiera on: olej rycynowy który nabłyszcza włosy i czarną rzepę która je wzmacnia na całej długości a odkąd go używam mam niewiarygodnie błyszczące włosy i idealnie gładkie i się nie puszą, zlewam nim włosy nie żałując go sobie a wygląd włosów mi się bardzo poprawił i farba się po nim nie zmywa. Kupić go można w aptece za około 20 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Na przesuszone włosy olej rycynowy i nafta kosmetyczna.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nafta lub olej rycynowy może czasami jeszcze bardziej wysuszyć.
Tez mam takiej miejsce które zawsze najszybciej sie niczysz, chyba najlepiej jest wyjątkowo zwracać uwagę na daną partie włosów i dbać o nie bardziej nic o resztę, np nałozyć odzywke bez spłukiwania tylko na tą partię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nafta tak, jak się ją za długo trzyma na włosach. Ale olej jakim cudem może wysuszać?
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
przede wszystkim odstawic prostownice
![]() ![]() 1.zaczac olejowanie wlosow pewnie ci pomoze olej kokosowy mi pomaga olej ze slodkich migdalow... 2.nie targac wlosow recznikiem tylko uzywac koszulki bawelnianej do osuszania badz reczniczka z mikrofibry 3.przyjrzec sie swoim produktom do wlosow i zmienic je na bardziej delikatne na poczatek polecam szampon z hippa dziecinny ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.