![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Seks - jak często?
Z Tż jesteśmy 4 lata prawie od 3 współżyjemy. Na początku wiadomo byliśmy nienasyceni sobą. Za każdym razem jak nocował było zbliżenie nawet kilka razy w ciągu nocy. Z czasem wiadomo trochę rzadziej. Ale to co ostatnio się dzieje mnie niepokoi. Od jakichś 3 miesięcy jest coraz rzadziej. To mnie zaczyna niepokoić. Ostatnio kochaliśmy się 3 tygodnie temu. Chociaż były pieszczoty. Na punkcie moich piersi to ma wręcz fiola. Za każdym razem jak przyjeżdża to ma tak że musi objąć je rękami chociaż w ciuchach jestem. Mógłby cały czas się do nich tulić.
A wy jak często uprawiaćie seks, bo się zastanawiam czy z nami jest coś nie tak... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Seks - jak często?
Cytat:
![]() Może powinnaś porozmawiać z partnerem, że chciałabyś się częściej kochać, że tęsknisz za ciepłem jego ciała ? Rozmowa nie zaszkodzi. Może Tż jest ostatnio przemęczony i zapracowany, dlatego rzadziej uprawiacie sex ?
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Zawsze jak możemy :P Ale my jeszcze nienasyceni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
![]()
Przeciez to normalne, ze przychodzi taki czas, kiedy sie rzadziej uprawia seks, ale kiedys znowu to raczej mija i wszystko wraca do normy....tylko musisz moze wybierac nowe sposoby uwodzenia twojego partnera, np. nowa sexy bielizna itd...???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Są dni kiedy kochamy się 2x na dzień, a są dni ,że 2 tyg przerwy ...
Wiele czynników ma na to wpływ, brak czasu, praca, przemęczenie.. ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
ludzie to nie maszyny, wiele czynników może sprawić, że seks staje się rzadszy : przede wszystkim stres, natłok obowiązków
![]() ![]() dlatego trochę mnie dziwi że u ciebie aż 3 tygodnie ... Rozmowa i jeszcze raz rozmowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jak to...jak często? Zależy od wielu czynników... tak jak dziewczyny pisały wcześniej, od tego jak bardzo mamy zapracowany czas, stres itd.
A w gruncie rzeczy: "Bo w tym cały jest ambaras, żeby dwoje chciało naraz" ![]()
![]() |
#9 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przypominam, że o związek powinny dbać obie strony. A zwłaszcza powinna się nad sobą zastanowić ta, przez którą związek kuleje - w tym przypadku TZ autorki wątku. To głownie on ma obowiązek ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-06-06 o 10:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Nie przejmuj się ja w stałym związku miałam przerwę 6 msc
![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Nie martw się, ja w poprzednim związku potrafiłam się kochać z partnerem 4 razy na dzień, to trwało kilka miesięcy, później raz dziennie, następnie co dwa dni itp... skończyło się na 3 razy w tygodniu bądź dwa. Ale to były takie etapy, które trwały kilka miesięcy, później to wracało (w sensie częstszy seks) i w kółko. To zależy do wielu czynników.
![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
my po 2 latach kochamy sie 4 razy w tygodniu
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Hm... ja już nie pamiętam kiedy ;/ A fajnie było by sobie przypomnieć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
raz na jakiś czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie stanowczo za rzadko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Jak mam być szczera to ostatnio kachałam się ze swoim TŻ w listopadzie dodam że to był nasz pierwszy raz i nie wiem jak mam go znowu do teg nakłonić... Ciągle gdy chce np. uprawiać petting stwierdza, że ma nadwyrężoną pachwinę...
Nie wiem jak długo jeszcze to wytrzymam... Proszę pomóżcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
karo tak jak kolezanka ci napisala wczesniej powinas z nim porozmawiam
![]() dziewczyny jaka wy macie antykoncepcje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
witaj,
jak mówią koleżanki - nic nie zastąpi szczerej rozmowy z partnerem. Może on sobie nie zdaje sprawy z Twoich potrzeb? Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że u nas było tak jak w innych wymienionych wyżej postach... najpierw okres nienasycenia i ciągłego napalenia (nawet kilka razy dziennie) a potem... no cóż, przywykamy do siebie z czasem potrzeby się trochę zmieniają i zmniejszają. W ciągu 12 lat związku (rany to już tyle ??) były okresy kiedy ja miałem nienasyconą chęć na moją TŻ - niestety bywało tak, że ona była czasem zupełnie "wygaszona" - kiedyś z powodu źle dobranych pigułek, libido spadło poniżej krytyki. Potem ja miałem okres "niewrażliwości" na jej wdzięki (związane ze stresami w pracy itp.). Teraz od kilku lat mamy ustabilizowaną pozycję zawodową, jesteśmy na etapie "odświeżania" związku więc częstotliwość wzrosła... jest 2-3 razy w tygodniu a było zwykle 1x tydzień.... w czasie wakacji aktywność na urlopie rośnie w tempie astronomicznym ![]() Dobrym objawem jest to że go cały czas "kręcisz" - ciągnie go do Twoich piersi, więc korzystaj z tego i staraj się robić z tego "grę wstępną"... pojętny facet szybko dojdzie o co kaman... pozdrawiam i trzymam kciuki. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Często się zdarza kilka razy dziennie, no chyba, że już jesteśmy strasznie zmęczeni obowiązkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
ja mam podobna sytuację...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
pozazdrościć Wam dziewczyny :P ja z moim TŻtem to średnio raz na 2 tygodnie :/ bywa, że częściej, bywa, że rzadziej... bo "wiecznie nie ma dla mnie czasu, wiecznie zalatany" . przykre, ale co zrobić, gdy rozmowy nie pomagają
![]()
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
zdarza się , może to przez brak czasu i zmęczenie ? przeciez jak jestes zmeczona to nie masz na nic ochoty. ja tez tak czasem mam
![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja jestem z moim TŻ-tem od 2 lat i ostatnio od jakiegoś miesiąca chodzimy do łóżka raz na tydzień, a teraz będziemy mieli trzytygodniową przerwę - w tym tyg większość naszych spotkań odbywa się w plenerze, gdzie on nie chce się kochać, "bo ktoś zobaczy", w przyszłym ja mam okres, a za dwa tyg on wyjeżdża na 4 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Czasem jest sie zmeczonym, czasem nie ma ochoty, ale generalnie to codziennie
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- No i co z tego? Na pelen stosunek nie namawiam, bo nie jestem zwolennikiem, ale jest wiele innych form. Slyszalas moze o orgazmie piersiowym? Stosunek hiszpanski, lub samo masowanie calowanie piersi moze byc bardzo przyjemne dla obojga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Sprobuj i tyle. Wielkosc nie gra roli jakby co pomoz troche rekami. Mozna sobie radzic jakos w te dni, tak zeby obydwie strony byly zadowolone.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Już próbowaliśmy, to było dla mnie straszne upokorzenie, bo nawet jak pomogłam sobie rękami nie było się w co wsuwać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Wiecej wiary w siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.