|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
hormony tarczycy w ciąży, problem :(
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: hormony tarczycy w ciąży, problem :(
Hej Gossik,
Nie martw sie, wg mojego endokrynologa to jest jeszcze w porzadku, poki FT3 i FT4 sa w normie to na tym etapie jeszcze moze tak byc, po 16 tyg trzeba jeszcze sprawdzic no i ogolnie cala ciaze. Ja mam TSH 0,005 i na razie lekarz zalecil czekac bo s FT3i4 sa ok a jestem w 16 tyg. Mam do niego zaufanie i wiem ze nie zrobi nic co by moglo zaszkodzic dziecku. Ale cie doskonale rozumiem bo tez mie to bardzo martwi. Mam zalecone usg co 4 tyg by monitorowac jak roznie dzidziolek i to na razie tyle. Buzka ![]() Gossik ty jestes na watku marcowych mam ![]() Edytowane przez Agattek33 Czas edycji: 2010-09-22 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Witaj! Ja najniższy poziom hormonów <0,005 miałam w zaawansowanej nadczynności tarczycy, ale po zastosowaniu leków unormowało mi się wszystko - ale to było przed ciążą. W ciąży co miesiąc badam TSH i przez pierwsze 4 miesiące było na takim samym poziomie 1.530, w sierpniu nieznacznie spadło. Także nie wiem, czy do końca tak jest z tym spadkiem hormonów w I trymestrze...Poczekaj na wyniki ft3 i ft4, a potem ginekolog zadecyduje, co robić. Warto, żebyś wybrała się do ginekologa - endokrynologa, ja zwracałam uwagę właśnie na to przy wyborze lekarza. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mam nadzieję że u mnie będzie tak samo ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2010-09-22 o 13:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
a juz myslalam ze cos poradze, ale niestety, mam niedoczynnosc
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.