|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Czym poczęstować chłopaka?
Trafił mi się chłopak, który nie lubi ciast ani ciastek, które ja uwielbiam piec
![]() Zastanawiam się czym mogłabym go więc poczęstować, powinno to być danie, które mogłabym przygotować wcześniej i po prostu postawić na stole w moim pokoju, bo kuchnię mam aktualnie w warunkach polowych(remont). Do głowy przyszły mi tylko jakieś sałatki, ale chciałabym go zaskoczyć czymś naprawdę pysznym i 'innym'
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czym poczęstować chłopaka?
może małe paszteciki z ciasta francuskiego gotowego z serem i szynką (taką białą, chudą) i otoczone z sezamem
![]() albo też zawinięte w ciacho francuskie kawałki szynki, papryki, sera i pieczarek, sos pomidorowy, małe pizze ![]() a jak nie lubi ciastek i ciasteczek i na słodko to ptasie mleczko własnej roboty albo kisiel ( z torebki ! )
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
albo np.salatka z tortellini,wytrawne babeczki,salatka gyros.
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za propozycje
TŻ jako fan fast foodów będzie pewnie zadowolony:p
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
a może kiedyś :
http://www.wielkiezarcie.com/recipe43238.html lub lody bananowe własnej roboty: zamrożone 2 banany i 1 jabłko, zamrożony jogurt, troszkę cukru i łyżeczka cukru waniliowego ![]()
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o ciasto francuskie to jest wiele możliwości na szybkie i smaczne przekąski:
1. parówki zawijane w ser i ciasto francuskie - wychodzą takie jakby hot-dogi w cieście, mój TŻ je uwielbia 2. Ostatnio zrobiłam koperty z ciasta francuskiego a w środku szyneczka, serek topiony i szpinak (wcześniej przygotowany na masełku, z czosnkiem i śmietanką) - pycha! 3. chrupiące paluszki z ciasta francuskiego - ciasto kroisz na paski i lekko zakręcasz (jak faworki :P), obsypujesz sezamem/makiem/solą/pieprzem i do piekarnika na chwilkę. Podawać z jakimś sosikiem, ja preferuję na ciepło z sosem serowym (takim jak do nachos) ale sos zależy od Twojej inwencji twórczej i smaku - pomidorowy, śmietanowy, ziołowy, czosnkowy Praktycznie możesz w to ciasto zawijać co chcesz i co lubisz - pieczarki, ser żółty, warzywa, owoce. Pozdrawiam i smacznego
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
Muszę się zaopatrzyć w ciasto francuskie, bo jednak jeszcze nie czuję się na siłach na tyle, żeby sama je zrobić
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Spóźniona jestem, ale ja bym Xtase polecała sałatka owocowa. Też kiedyś miałam takiego gościa co ciasta i ciastek nie jadał, i ta sałatka była w 10
Edytowane przez E.J. Czas edycji: 2010-03-23 o 12:10 |
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Nie, nie spóźniłaś się bo nowe pomysły zawsze się przydają
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Może po prostu koreczki?
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
ja nadziałam malutkie części schabowego, ser i winogrona na te patyczki do szaszłyków, był zachwycony
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Oj tak, zdecydowanie sałatkę z tortellini
Najlepiej taką z dodatkiem owoców
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
sub.\
a coś NIE z ciasta francuskiego ?
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.

)
matura na wyciągnięcie dłoni, 
Muszę się zaopatrzyć w ciasto francuskie, bo jednak jeszcze nie czuję się na siłach na tyle, żeby sama je zrobić