|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Czy może jest jednak jakiś sposób? Proszę o pomoc.
Wiem, że istnieje wątek o nadmiernym owłosieniu, ale tam są młodziutkie dziewczyny (ok. 14-17 lat) i nic mi raczej nie powiedzą na temat tego, co chcę się dowiedzieć. Sądzę, że nowy wątek trafi do szerszej grupy ludzi i być może takiej, co coś mi doradzi.
Mam nadmierne owłosienie. Robiłam badania. Nie mam żadnych chorób, nie mam żadnych problemów z hormonami, nie mam żadnego problemu z okresem (zawsze regularny, jak w zegarku). Miałam badania jakiś czas potem powtarzane znowu wszystko okay, więc wyszło, że taka moja uroda. Problem jednak tkwi gdzie indziej. Moje włosy ciemne są wszędzie, ale nie są czarne tylko koloru jasny-ciemny brąz. Chodziłam na laser, ale nic nie dał, ponieważ moje włosy mają za mało melaniny i laser ich nie wyłapywał. Czy jest jakiś sposób aby się ich pozbyć na stałe? Czy elektroliza wyłapuje takie w połowie ciemne włoski czy również działa tylko na czarne? Jestem blondynką, więc szczególnie u mnie te włosy widać. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2010-08-25 o 21:56 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy może jest jednak jakiś sposób? Proszę o pomoc.
Temat zakończony
Edytowane przez plum_12 Czas edycji: 2011-08-24 o 17:45 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czy to jest tak, że przyciemniając cebulkę od razu włosy ciemnieją?
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
hej, znalazłam metodę, która zdecydowanie zredukowała owłosienie na nogach, pachach i rękach - jeśli chodzi o bikini wciąż walczę. nie jest to metoda na stałe i nie zredukuje włosków do zera ale u mnie poprawa była i jest postępująca!! na nogach mam już 1/3 tego z czym zaczynałam ok. 2-3 m-ce temu a pachy 50% (depiluję je od 6 m-cy).
mówię o paście cukrowej.osobiście polecam Joannę bilską z Krakowa. |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Hej ale pasta cukrowa to zwykła depilacja. A co do lipoxome to zabrawia się cebulka włos ciemnieje ale cały proces trwa (zabarwiania)od 4 do 6 tyg przed zabiegiem.Potem zabieg i kontynuacja zabrawiania. Proces długotrwały jak widać ale Ja już wolę tak niż męczyć się z włoskami. Próbowałam depilować ale po tym np w okolicy bikini powstają brzydkie przebarwienia i skóra jakaś taka inna i tylko dodatkowa kasa na pozbycie się tego....
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
To powiem tak, najlepiej umów się na bezpłatną konsultację i tam dziewczyny opowiedzą Ci wszystko. Wiem, że robiły różne badania na włosach (siwych, blond i rudych) i to akurat najskuteczniejsza metoda. A włoski jak ciemnieją to wystarczy je golić
pozdrawiam
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze jedno pytanie mam. Czy oni karzą np. wąsika golić przed zabiegiem? Bo moje włoski nie są długie i wolałabym tego uniknąć (na wszelki wypadek), w poprzedniej klinice mi nie kazali i komplikacji żadnych nie było.
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Jak włoski nie są długie to raczej nie. Podobno to sprawa bólowa im dłuższy włos tym bardziej boli ale ile w tym prawdy to nie wiem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.

pozdrawiam