Patelnia ceramiczna a teflonowa? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2017-05-03, 14:17   #1
Itunia8
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2017-05
Wiadomości: 1

Patelnia ceramiczna a teflonowa?


Witam,

Rok temu kupiłam dwie patelnie ceramiczne marki Ambition. W domu mam płytę indukcyjną i patelnie są do niej przystosowane. Przez pierwsze 2-3 miesiące patelnie działały super, później zaczęły się kłopoty aktualnie jeśli robię na nich cokolwiek ( nawet jajka sadzone) wszystko się od razu przypala. Nie ważne czy mam małą temperaturę czy dużą, wszystko palą na węgiel. I mam takie pytanie czy to ja coś źle robię czy lepiej zakupić jednak patelnie teflonową???
Jakie patelnie Wam najlepiej służą w codziennym smażeniu
Itunia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-04, 14:21   #2
a3389c1658f289371e9f53ba70ebd6b73c85f48f
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2014-07
Wiadomości: 967
Dot.: Patelnia ceramiczna a teflonowa?

Cytat:
Napisane przez Itunia8 Pokaż wiadomość
Witam,

Rok temu kupiłam dwie patelnie ceramiczne marki Ambition. W domu mam płytę indukcyjną i patelnie są do niej przystosowane. Przez pierwsze 2-3 miesiące patelnie działały super, później zaczęły się kłopoty aktualnie jeśli robię na nich cokolwiek ( nawet jajka sadzone) wszystko się od razu przypala. Nie ważne czy mam małą temperaturę czy dużą, wszystko palą na węgiel. I mam takie pytanie czy to ja coś źle robię czy lepiej zakupić jednak patelnie teflonową???
Jakie patelnie Wam najlepiej służą w codziennym smażeniu
Żle nic nie robisz, po prostu jesteś kolejną ofiarą reklam patelni ceramicznych. Jak już koniecznie patelnia musi być czymś powleczona to...może wypróbuj coś z firm AMT albo CIRCULON.
Ja na indukcji na codzień używam patelni bez pwłoki (oczywiście nadają się tez na gaz itd.), sprawują się świetnie i służą kilkadziesiąt lat. Można po nich skrobać widelcem czy nożem bez obawy ze coś się uszkodzi. Jedyną "wadą" jest to,ze nie są kolorowe. Oczywiście nie myje się je w zmywarce czy płynem do naczyń.
a3389c1658f289371e9f53ba70ebd6b73c85f48f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2017-05-04 15:21:38


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.