![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Kraje,w których byliście
Jak wrażenia?Czy zamierzacie kiedyś tam wrócić?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kraje,w których byliście
zwiedziłam Polski troszkę
![]() Niemcy - hm.. nie pamiętam już jak tam było ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Hmmmm. Jest jeszcze tyle krajów, do których chciałabym pojechać, ale wysilam pamięć i piszę po kolei:
-Dania - a w zasadzie sama Kopenhaga -Włochy (3 krotnie) - za każdym razem inne rejony -Hiszpania -Grecja -Francja -Bułgaria (2 razy) -Turcja Krajów, w których byłam tylko "przelotem", czyli jeden dzień, nawet nie wymieniam, ale mogę powiedzieć jedno - wszystkie oszczędności byłabym w stanie wydać właśnie na jakiś wyjazd, niekoniecznie za granicę. Uwielbiam Włochy, mogłabym tam wracać jeszcze wiele razy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Polska - tu bywam najczęsciej.
A teraz chronologicznie (postaram się): *Czechy *Węgry *Włochy *Grecja *Hiszpania *USA Pierwsze trzy to raczej 'przejazdem'. Tak 3-4 nocki. Miło wspominam, szczególnie Włochy. Kolejne dwa to wycieczki dwutygodniowe. Pięknie i w Grecji i w Hiszpani. Chciałabym jeszcze kiedyś odwiedzić. A USA to ostatnie wakacje (3 miesiące). Bosko. Niewyobrażam sobie, żeby mogła tam nie wrócić. Najprawdopodobniej już w przyszłe wakacje. ![]() Marzy mi się Francja i Portugalia w niedalekiej przyszłości. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
we wloszech mieszkalam przez dwa lata - cudowny kraj, cudowni ludzi, bardzo chcialabym miec domek w toskanii i tak po prostu sobie siedziec na tarasie i robic wielki nic
![]() ![]() szwecja - moja siostra wyemigrowala do szwecji, bywam u niej srednio raz do roku. lubie szwecje chociaz nie moglabym tam mieszkac, jest za zimno ![]() grecja - grecje znam tylko z kilku wyjazdow wakacyjnych. jednak wole grecje kontynentalna, ktora ma w sobie bardzo duzo magii i tajemnic ![]() ![]() slowacja - niby jest tak blisko polski a jednak jest tak rozna. zupelnie inna jest mentalnosc slowakow, ich podejscie do zycia. zyja wolniej, nie przejmuja sie tak wszystkim. i to mi sie tam strasznie podoba. od przejscia granciznego w chyznem dzieli mnie ledwo 100 km, wiec gdy najdzie mnie ochota na odpoczynek, przede wszystkim psychiczny to wsiadam w samochod i jade. slowacja dziala na mnie terapeutycznie. ukraina, dokladniej lwow - pobyt ledwo kilkudniowy a zdazylam sie zauroczyc ![]() francja i paryz - jak mozna nie kochac paryza? ![]() portugalia - bylismy tam z chlopcem moim na wakacjach. cudowny kraj, szkoda tylko, ze na samym koncu europy ![]() japonia - kiedys tam dawno temu. wspomnienia mgliste, ale jak zamkne oczy to wszedzie widze zabieganych japonczykow, wielki tlum i mase nowinek technologicznych. republika poludniowej afryki - mamy tam rodzine i kiedys czesto latalismy na wakacje. mile wspomnienia, jak bog da chcialabym tam wrocic. szwajcaria czyli czekolandia ![]() ![]() austria - glownie wieden i innsbruck, gdzie mieszka daleka kuzynka ojca do ktorej jezdzilo sie na zimowe ferie. piekne widoki wrecz zapierajace dech w piersiach ![]() usa - bylam trzy miesiace, nie wspominam milo. wszystko tam mnie przytlaczalo, musialam liczyc tylko na siebie. nie chce tam wracac. hiszpania - znam tylko z wakacyjnych wypadow i tylko wybrzeze i barcelone. chcialabym wrocic, by poznac bardziej ![]() wegry - jestem zauroczona ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Moderatoreska
|
Francja- a dokladnie Alpy Francuskie okolice Chamonix i St. Gervais zokochalam sie w tym miejscu, mam nadzieje ze uda mi sie tam kiedys wrocic. Wspaniali ludzie, piekna okolica, cisza i spokoj.
I to byl moj jeden jedyny wyjazd poza granice kraju. Przejazdem bardzo mi sie spodobalo w Szwajcari, pare godzin spedzilam w Genewie, cudne miasto, jezioro Genewskie robi wrazenie swoja wielkoscia. Najwieksze wrazenie zrobili na mnie francuzi bardzo mili i pomocni ludzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
w ciągu moich 15 lat życia byłam tylko na Słowacji, Węgrzech, Rumuni i Bułgarii.
Słowacja - podobnie jak w Polsce, a jednak inaczej. Byłam z 10 razy. Węgry - Hajduszoboszlo [nie wiem jaka jest poprawna pisownia] - śliczne miasteczko, sympatyczni ludzie, wieczorem tętni życiem, a baseny? mnóstwo o różnej głębokości, właściwościach, temperaturze. Byłam 4 razy. Rumunia - w sumie tylko przejazdem [jakieś 2x 12h] większe miasta mają swój urok, ale na wsiach bieda] Bułgaria - uwielbiam. Byłam w Złotych Piaskach i Warnie. W ZP mieszkałam w hotelu nad samym morzem... Upał, przyjemna temperatura morza [nie taka lodowata jak Bałtyk, brrr], plaże z muszelkami, kręte uliczki - super. Warna - urocze miasto, byłam tam tylko kilka godzin, ale nieco zdążyłam zwiedzić. W upały każdy nosi butelkę wody ze sobą, inaczej ciężko przetrwać.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
-włochy (sycylia), bardzo mi się podobało, ale mieszkac bym tam nie mogla ze wzgledu na klimat, zdecydowanie nie dla mnie
-francja - swietne wspomnienia -niemcy - mieszkalam tam chwile jako dziecko, jedyne co pamietam to bardzo zadbane osiedla -dania - bylam tam jeden dzien na wycieczce, -ukraina (lwów) - zatłoczone miasto, bieda widoczna szczegolnie na przedmiesciach, -czechy, -slowacja,
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
*Polska oczaywiście choć we wszystkich zakatkach nie byłam
![]() *Turcja (Antalya)..polecam wszystkim fanatykom złotego piasku, turkusowej wody i temperatury min 26 stopni oraz przepieknych kurortów wypoczynkowych *Niemcy ( Albeck, Woberdsdorf)..małe miasteczka ale jakie malownicze, pyszna pizza..polecam ![]() *Czechy (Czeski Cieszyn)..małe miasteczko z pięknym zamkiem, małymi kafejkami no i..tanim alkoholem :P
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę..
Ja tylko Czechy - Lubawka.
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam w Grecji, Hiszpanii i Serbii i Czarnogórze.
Grecja, Olimpic Beach - ciche miasto, bardzo przyjemnie Hiszpania, Lloret de mar - bardzo głośne miasto ![]() ![]() ![]() Serbia i Czarnogóra, Rafailovici - bardzo ładne miasteczko Oprócz tego byłam w tych krajach na wycieczkach fakultatywnych. Mam miłe wspomnienia.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Grecja- byłam dwa razy, ale właśnie dopiero za drugim razem pokochałam ten kraj
![]() Bułgaria- tani alkohol, drogie jedzenie, świetna opalenizna ![]() Rumunia- to taka wycieczka tylko była...przyjemny kraj, chociaż może jakbym dłużej tam była, to powiedziałabym inaczej. Czechy- prawie jak w Polsce ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Austria, Czechy, Słowacja - w ciągu jednej kilkudniowej wycieczki, więc ekspresowe zwiedzanie. Praga śliczna, na Moście Karola postanowiłam powrócić tam już z mężczyzną mojego życia (buahaha, ciekawe czy się spełni
![]() Szkocja - mieszkałam tam prawie rok. Miasto, w którym mieszkałam, było przygnębiające, prawie nigdy nie było tam słonecznie. Położone było na wzgórzu i trzeba było drałować pod górę. Okolice przecudowne!! Morze Północne, piękne góry, pastwiska; pracowałam potem w St. Andrews, uroczym miasteczku, które parę lat wcześniej mi się przyśniło (!!) Edynburg = cudo.
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Czechy,Słowacja - bardzo często jeździłam z rodzicami na narty.
Francja- Paryż,ale muszę tam wrócić bo nie da się na raz wszystkiego zobaczyć ![]() Lazurowe wybrzeże- milutkie wakacje z moimi przyjaciólmi samochodem, więc zobaczyliśmy w zasadzie całe! Francja- góry, lodowiec tam robiłam kurs na pomocnik instruktora narciarstwa alpejskiego ![]() Włochy- zarówno latem jak i zimą ![]() Chorwacja- wspaniały kraj, śliczny adriatyk, śliczne tereny do nurkowania i nie aż takie drogie pyszne piwko ![]() Grecja- również planuję powrócić, wspaniałe wakacje Egipt- rafy koralowe warte zobaczenia, fanatycy nurkowania wiedzą o czym mówię Tunezja- wolę zapomnieć ![]() Hiszpania- Barcelona śliczna, a generalnie Costa Brava wcale mnie tak nie zachwyciła. Austria- byłam na nartach, wiele nie widziałam. Niemcy przejzdem tak jak i Słowenia.Chociaż byłam ze 2dni w Stutgarcie, i miasto mi się podobało. To by było na tyle ![]() Aha i jeszcze byłam w Angli w Londynie, 1 miesiąc. Londyn ładny, warty obejrzenia. Angole mniej fajni ![]() I CYPR, ale również mnie nie urzekł.
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
*Włochy
*Francja *Belgia *Anglia *Grecja *Czechy *Słowacja *Austria *Węgry *Niemcy Najmilej wspominam Grecję, Anglię i Francję. To są kraje, do których chciałabym wrócić. Oj bardzo bym chciała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki które były w USA, była któraś z Was w Californii? To było niegdyś moje wieeelkie marzenie... Jak tam jest?
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Norwegia
Grecja Chorwacja Hiszpania Włochy Francja Słowacja Niemcy Austria Belgia Dania Holandia Węgry zdecydownie najbardziej przypadły mi do gustu Francja, Hiszpania, Grecja, Włochy i Norwegia. coś cudownego... ![]() hmm. a w najbliższym czasie chciałabym odwiedzić Anglię, Portugalię, USA. a tak wogóle... to cały świat ![]()
One moment on the lips, a lifetime on the hips! było 90. jest 75. będzie 68. Edytowane przez black&white Czas edycji: 2007-11-18 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kocham Polskę i dlatego staram ją jak najwięcej zwiedzać. W tamtym roku miałam wybrać się do Norwegii , ale niestety nie wyszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Widze ze Hajduszoboszlo jest bardzo popularne;]
moja lista: Niemcy Czechy Slowacja Włochy San Marino Austria Węgry Bulgaria Grecja Egipt Izrael Tunezja Holandia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Polska
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
A to moje podróże-troche sie tego nazbierało
![]() ![]() czechy i słowacjamało pamiętam bo byłam mała,ale często jestem tam przejazdem, kojarzy mi się pyszny kotlet z sera i złote bażanty ![]() Niemcyteż raczej przejazdem,czyste ulice,zadbane ogódki,bardzo dobre hotele ![]() Austria(głownie Wiedeń)Piękne miasto,koniecznie chce wrócić i zobaczyć więcej ![]() Węgry(Budapeszt)byłam zbyt krótko żeby dobrze ocenić,trzeba wrócić i nadrobić ![]() Piękna Italiabyłam 3 razy,i za kazdym razem zakochiwałam się od nowa, zwłaszcza w małych urokliwych miasteczkach i w rzymie oczywiście ![]() ![]() ![]() ![]() BeneluxHolandia-tulipany,rowery i pralinki ![]() ![]() ![]() ![]() Angia(londyn)pamiętam żę padało caly tydzień,starszny ruch na ulicach i narkomanów w metrze :/ mimo wszytsko mam nadzieję że uda mi się tam jeszcze kiedyś pojechać (tym razem może w lecie ![]() ![]() ![]() ![]() grecjabyłam 2 razy: pierwszy raz na chalkidiki drugi raz na krecie ![]() ![]() ![]() ![]() chorwacjakolejny wakacyjny wyjazd,mam w sobie coś z grecji ale nie do końca,pamiętam skaliste plaże i przejrzystą już przy brzegu głęboką na kilka metrów wodę świetną do nurkowanie!jedzenie dobre najabrdziej zapamietałam pyszne lody ![]() ![]() ![]() Litwa-wilno kowno trokipięknie i swojsko!pamietam smak świeżego chleba z pieca,wszechobecną zieleń, zabytkowe mury jak najabrdziej wroćę! ![]() Francja-lazurowe wybrzeże+Monakawarte zobaczenia!jest drogo luksusowo ale to chyba nie dla mnie :P!mieszkałam w cannes-same hilony i butki prady itd ![]() ![]() ![]() Bułgaria-Sozpolmój tegoroczny wakacyjny wyjazd z którego jestem bardzo zadowolona! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ja byłam w Grecji,Francji,Czechach,N iemczech,Austrii
a bym z chęcią wróciła o Francji bardzo podobał mi się Paryż i ta wieża afla ![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
ohh podrozniczy watek! ostatnio po raz kolejny musialam wymienic paszport ze wzgledu na zaplenienie hahahaha
z tego co na teraz sobie przypominam to bylam w: anglii walii francji holandii niemczech czechach slowacji austrii wloszech danii a po za europa: kanada usa meksyk gwatemala brazylia za to strasznie chcialabym pojechac na balkany, do argentyny, kongo, bora-bora & fidzii, japonii & indonezji aa no i oczywiscie aussie&new zeland |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Walia, Anglia-kilka razy do roku
![]() Co do Walii, to pogoda była do niczego, na pewno lepiej się prezentuje w słońcu ![]() Co do Anglii, to jest całkiem sympatycznie. W lecie była świetna pogoda, tylko 3 deszczowe dni, nawet w morzu dało się wykąpać. Polecam wschodnie wybrzeże i Castleton, jeśli ktoś będzie miał okazję. Anglicy są specyficzni, ale większość sympatyczna i otwarta, nawet jeśli mylą Polskę z Holandią ![]() ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
uch...nieźle się dziewczyny nazwiedzałyście - zazdraszczam
![]() ja dopiero w tym roku zaczęłam swoje małe podróże, byłam po 1 dniu w Szwecji, Danii i Norwegii. a potem na Słowacji. Na bank wrócę kiedyś do Norwegii, chciałabym poznać ten kraj o wieeeeele bliżej ![]() W przyszłym roku, jeśli się uda, odwiedzę Szwajcarię ![]()
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
USA- na pewno tam wrócę. bo chyba lubię tę amerykańską 'freedom'.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Czechy - Praga
Słowacja - Bratysława Węgry - Budapeszt Austria - Wiedeń Hiszpania - Barcelona i Calella Francja - Paryż Włochy - Wenecja Grecja - Kreta Jest jeszcze wiele miejsc, których jeszcze nie zobaczyłam a bym chciała dla tego wróciłabym tylko do Paryża. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
*Włochy - 3razy - fajni ludzie, piękne miejsca, jednak nie urzekł mnie ten kraj aż tak bardzo
*Hiszpania - to już co innego ![]() ![]() ![]() ![]() *Grecja - wspaniale miejsce na wakacje *Ukraina - myslac o tym kraju mam przed oczyma balagan na ulicach, samochody, ktore dziwnie przestrzegaja zasad ruchu, oraz jedna z lepszych kawiarenek a nad glowami wysoko pranie ![]() *Czechy, Słowacja, Austria - dobre miejsca na zimowe wypady. no i fajne sklepy w Pradze w ktorej bylam chyba z 6razy ![]() *Francja - strasznie mi sie podoba, Paryz - no to nie trzeba komentowac ![]() ![]() *Niemcy - tez mam przed oczyma bardzo zadbane ogrody i postawione w nich krasnale ![]() *Belgia - ale tylko na chwile, ale mile wspomnienia
Edytowane przez zetka89 Czas edycji: 2008-08-02 o 23:22 Powód: błąd ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Włochy - 2 razy, raz nad Adriatykiem i raz na Sycylii
Francja - Langwedocja i Lazurowe Wybrzeze Grecja - Riwiera Niemcy Słowacja Czechy Węgry Austria Tunezja ![]() Włochy są cudowne!studiuję włoski więc napewno nie raz jeszcze tam pojadę ![]() W Tunezji również się zakochalam i lece tam znowu w czerwcu ![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Niemcy
Czechy Słowacja Austria Luksemburg San Marino Włochy Francja Hiszpania Dania -zakochałam się w Kopenhadze ![]() Szwecja
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.