| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-06-03, 12:05 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-06 
				 | Mniejsze oko/opadająca brew lub powieka - Czy da rade naprawić?

Witam wszystkich! 3lata temu miałem kolczyk w brwi, jednak po pół roku zdjołem gdyż nie chciało sie goić. Tu sie właśnie zaczyna mój problem. Odkąd zdjołem kolczyk brew mi opadła ale bardzo malutko (może 1,5 mm - 2 mm) było widoczne tylko na zdjęciach. Natomiast ostatio dostalem bardzo mocno w to oko (nawet była odma). Długo było spuchniete az wkoncu sie zagoiło i teraz dostrzegam ze oko jest znacznie mniejsze nie wiem jak to okreslić, mam chyba troche opadnietą powieke i moze troche brew i dzieki tem źrenica oka jest mniejsza (szczególnie rano to widać jak budze sie to przymnkniete oko prawie i potrzebuje sie rozbudzic zeby doprowadziło to sie do ''dobrego'' stanu) Powiem jeszcze ze po tym urazie co dostalem w oko mialem operowany oczodoł lewy. Moje pytanie jest takie czy mozna cos zrobic z moim przypadkiem, jakaś operacja na podniesienie powieki czy cos w tym rodzaju?? Prosze o konkretne wypowiedzi. Pozdrawiam! | 
|     |   | 
|  2010-06-03, 16:08 | #2 | 
				 | 

Dot.: Mniejsze oko/opadająca brew lub powieka - Czy da rade naprawić?

Dzień dobry. Jestem mieszkanką Opola i też planuję poddać się w najbliższym czasie operacji u dr Olender. Nie ukrywam, że będzie to pierwsza ingerencja w moje ciało i jestem lekko zestresowana. Głównym powodem jest sama organizacja tego jak się z panią doktor skontaktować :/. Cieszy mnie, że jest tyle pozytywnych opinii na jej temat. Przeglądałam stronę internetową pani doktor i w zakładce "kontakt" odczytałam, że gabinet p. Olender funkcjonuje w Katowicach i nie jest wspomniane, że wykonuje operacje w innych miejscowościach. Jest to dla mnie trochę niedogodna odległość. Wiedzą może panie, czy p. Olender wykonuje operacje tylko w Katowicach? I jak najdogodniej się z nią skontaktować? Nie wiem, na który nr dzwonić? To jest strona na której bazuję http://www.chplast.com.pl/klinika_ch...j_wroclaw.ht  ml byłabym bardzo wdzięczna, za szybką odpowiedź. Chętnie skontaktowałabym się z którąś z pań telefonicznie w celu... wyjaśnienia mi wszystkiego  | 
|     |   | 
|  2010-06-03, 19:50 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-06 
				 | 

ja mam minimalnie tez mniejsze oko od soczewek :P Może też soczewki nosisz?    Ale najlepiej idz do okulistki z tym :/ Wiem, że są operacje na opadające powieki ale ile kosztują to Ci nie napisze :/ Edytowane przez kle2 Czas edycji: 2010-06-03 o 19:52 | 
|     |   | 
|  2010-06-04, 00:31 | #4 | |
				 | 

Cytat: 
 Boruc to co czyli operacja? Bo nie zrozumialem do końca. A tu fotki jak to wygląda:   prosze spojrzec z tej perspektywy na prawe oko, różni sie:/ prawa powieka jest bardziej opadnieta i widac jej poprostu wiecej niz przy lewej. Moze ktos stwierdzi co tu wogóle trzeba robić? opadająca powieka czy brew.. jesli wogóle operacja?? Edytowane przez PrettyMiracle Czas edycji: 2010-06-04 o 00:34 | |
|     |   | 
|  2010-06-04, 14:58 | #5 | 
| Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy! Zarejestrowany: 2006-10 
				 | 

Ja czytałam na jakiejśc ze stron gabinetu medycyny estetycznej ze jest to koszt od 500 do 1200zł Jak sobie przypomne to napisze Wam gdzie... | 
|     |   | 
|  2010-06-04, 16:05 | #6 | 
				 | 

500 - 1200 zł wydaje mi sie ze za mało.. Poprosze hirurga o wypowiedzenie się. Wie ktoś moze gdzie robi sie takie coś na terenie województwa Warmińsko-Mazurskiego ?? | 
|     |   | 
|  2010-06-05, 17:02 | #7 | 
				 | 

Czy wogóle jest mozliwe takie operacyjne podniesienie powieki w jednym oku tylko ??

| 
|     |   | 
|  2010-06-05, 17:09 | #8 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

podlaczam sie do pytania ... chetnie dowiedzialambym sie wszystkiego dot podniesienia powiek

| 
|     |   | 
|  2010-06-06, 01:38 | #9 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

mam ten sam problem ;/ porobilem sobie  dzis zdjecia z mysla ze rozesle  je do chirurgow okulistycznych zeby mi powiedzieli co jest nie tak.Moze  najpierw poprosze Was o pomoc. Jak widzicie na zalączonym obrazku na  jednym oku fadka skory bardziej opada nich na drugim, moje oczy sa  niesymetryczne(jedno troche wieksze) przez co ta roznica jest jeszcze  bardziej widoczna   moj wzrok jest taki pusty, tepowaty, jakbym byl  wiecznie zmeczony i smutny. Myslicie ze korekta gornych powiek usunie  moja skaze? a moze czemus innemu mam sie poddac? probuje juz jakis czas  dowiedziec sie jak to usunac, ale bez skutku. http://img267.imageshack.us/i/oczy.png/ Edytowane przez tk90 Czas edycji: 2010-06-06 o 01:40 Powód: brak obrazka | 
|     |   | 
|  2010-06-06, 11:25 | #10 | 
				 | 

MOżna powiedzieć ze mam ten sam problem co tk90 , dotyczy to jednego oka tylko u Ciebie jest nadmiar skóry w okolicach powiek, a ja mam delikatnie opadnietą brew z powieką przez to oko wydaje sie mniejsze. Niech napisze ktoś cos konkretniej na ten temat! bedziemy wdzięczni. | 
|     |   | 
|  2010-06-06, 17:48 | #11 | 
				 | 

jak bym widziala moje oczy w wersji damskiej ... mysle ze najlepsze efekty dal by lifting samych brwi bez czola ... ale chcialabym dowiedziec sie co mysli o tym lekarz i jakie sa koszty Edytowane przez ohyea Czas edycji: 2010-06-06 o 17:50 | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2010-06-06, 18:29 | #12 | 
				 | 

nie myslalem nigdy o liftingu, raczej o korekcie gornych powiek (koszt tak 2 tysiace zloty,  wiec  duzy nie jest). Najlepiej jakby sie jakis specjalista wypowiedzial to bysmy wiedzieli na czym stoimy   pozdrawiam wszystkich w ten piekny dzien   | 
|     |   | 
|  2010-06-06, 19:02 | #13 | 
				 | 

ale korekta gornych powiek nie podniesie zbyt duzo brwi tylko usunie nadmiar tej skory ... jak dla chlopaka to uwazam ze opcja jest idealna ale jestem dziewczyna i chcialabym troche wyzej miec te brwi ^.^ czekam z wami na wypowiedz jakiegos chirurga

| 
|     |   | 
|  2010-06-06, 21:06 | #14 | |
				 | 

Cytat: 
 RACJA, jestesmy innej płci, jak moglem to przeoczyć  to pozostaje nam tylko czekanie na opinie chirurga i zbieranie kasy ;P | |
|     |   | 
|  2010-06-08, 16:30 | #15 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

Tez mam taki problem i dolączam sie do pytania. Tyle ze u mnie powieka nie na chodzi tak na źrenice. Prawa brew jest nizej od lewej i to chcialbym wymodelowac. Po tej korekcie chcialbym podciągnąc oba brwi do góry bo mam za nisko i zmiejsza moją przystojnosc ;/ Nie wiecie gdzie i u kogo to zrobic?

| 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-06-08, 18:05 | #16 | 
				 | 

Boruc dzięki za pomoc jeśli możesz proszę odezwij się do mnie na ten nr gg 24074514  bedę bardzo wdzięczy chce Cię o kilka rzeczy spytać a na forum by się ciągnęlo troche..

| 
|     |   | 
|  2010-06-08, 20:30 | #17 | 
				 | 

I jeszcze jedno, botox czy kwas to są metody na góra kilka miesięcy a mnie interesuje zeby poprostu zrobić to i miec spokój. Śą jakies inne metody ile moze kosztowac taki zabieg? chyba nie drogo bo to drobna korekta i tak mocno w sumie nie widac , najgorsze są poranki jak sie budzę wtedy moja szpara powiekowa jest mała (co prawda mam troche zagłebioną gałke oczą [oczodół]) ale potem w srodku dnia róznica jest 'mała'.. i do tego berdzo mnie to deprymuje (psychicznie) ten fakt i wydaje mi sie ze z tego powodu mnie również boli nad okiem w okolicach powiek i zatok. ????? Edytowane przez PrettyMiracle Czas edycji: 2010-06-08 o 20:40 | 
|     |   | 
|  2010-06-08, 21:22 | #18 | 
				 | 

dziwi mnie to ze operacje powiek i brwi sa tak malo powszechne bo wydaje mi sie ze jest to duzo mniejszy zabieg niz robienie nosa czy uszu a roznica ktora uzyskuje sie po zabiegu odmienia wiele w wygladzie... Od jakiegos czasu szukam po forach i stronach tych zabiegow ale natykam sie jedynie na nosy, uszy, piersi .. o brwiach nie ma prawie ze nic ;\ nie rozumiem dlaczego tak jest wiec jak ktos mial by dla nas jakies informacje niech pisze! chcialabym zalapac sie od razu do jakiegos lekarza bo chodzic po konsultacjach i uslyszec "nie", "nie w tym wieku", "nie wykonujemy" to szkoda mojego czasu i pieniedzy .. druga kwestia to wiek ... slyszalam cos ze robia takie zabiegi po 30-40 ale pytam sie CZEMU?! skoro nawet dzieciom na komunie robi sie nosy czy uszy... tak samo z piersiami ostatnio zapanowala tak moda ze 18latki robia sobie cycki a od jednego chirurga uslyszalam ze nie zrobi mi liftingu powiek/brwi bo jestem za mloda ;\ prosze o wypowiedz kogos kto mogl by pomoc | 
|     |   | 
|  2010-06-09, 15:30 | #19 | 
				 | 

Podobno w tym dziale odpowiedzi udziela dr. Piotr Skupin, chirurg plastyk a jakos go nie widze, wieje pustką  i zamieszaniem wsrod ludzi... skoro go nie ma to po co widnieje reklama? Moglby tutaja odpowiedziec. Przydaloby sie gdyby cos opowiedzial jeszcze o nosa, po udzielal sie troche bo wszystko stoi tutaj pod znakiem zapytania. Nie wiadomo czy wykonuje cos a jesli to rosyjska ruletka uda sie albo nie uda operacja ;D

Edytowane przez lonee Czas edycji: 2010-06-09 o 15:32 | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2010-06-09, 15:36 | #20 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2010-06-09, 18:37 | #21 | 
				 | 

Jednak zapewne duzo osob by chetnie uslyszalo swiezych informacji o operacji nosa   | 
|     |   | 
|  2010-06-09, 18:47 | #22 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2010-06-09, 19:57 | #23 | 
				 | 

caly dzien szukam dzis informacji o tym zabiegu a tu nic ... znalazlam lifting brwi i szczesliwa juz chcialam telefonowac z zapytaniami do lekarza ale postanowilam poczytac komentarze na jakis forach ... przyznam ze nie byly najlepsze ;\ zalamalam sie bo jestem w 200% zdecydowana na lifting brwi/powiek tylko zeby to bylo tak dostepne jak operacje nosa czy uszu ;( | 
|     |   | 
|  2010-06-09, 20:01 | #24 | 
				 | 

ohyea a na czym polega ten lifting brwi/powiek?  I czy mozna to wogóle zastosowac w jednej powiece/brwi ?? Edytowane przez PrettyMiracle Czas edycji: 2010-06-09 o 20:31 | 
|     |   | 
|  2010-06-20, 15:23 | #25 | 
				 | 

ohyea a na czym polega ten lifting brwi/powiek?  I czy mozna to wogóle zastosowac w jednej powiece/brwi ?? | 
|     |   | 
|  2010-06-20, 15:50 | #26 | 
				 | 

lifting brwi polega na ciecu na linii wlosow i naciagnieciu tej opadajacej skory, brew jest wtedy uniesiona a te worki nad oczami naciagniete... techniki sa rozne i to tez sprawa indywidualna bez rozmowy z lekarzem ciezko jest stwierdzic czy mozna jedno ok czy nie ... poszukaj troche na google napewno znajdziesz cos co Ci bedzie odpowiadac ; )

| 
|     |   | 
|  2010-09-08, 15:21 | #27 | 
| Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy! Zarejestrowany: 2006-10 
				 | 

Czy taki zabieg ma jakis pozytywny wpływ na tzw.doline łez?Czy on jakos oddziałuje na te zasinione miejsca?

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.