|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
potrzebna rada
Witam. Mam duży problem, ponieważ w połowie przyszłego roku muszę wyjechać za granicę na co najmniej 2 lata. Nie mam możliwości zabrania ze sobą mojej suczki. Dodam, że suczka ma nieco ponad 2 lata. Problem w tym, że to ja cały czas od jej narodzin byłam przy niej i ona jest bardzo do mnie przywiązana. Można powiedzieć, że traktuje mnie jak "mamę". Jeśli mnie nie ma 1 lub 2 dni to ona przestaje jeść, jest smutna, nie chce się bawić itd. Oczywiście oprócz mnie w domu są jeszcze 3 osoby do których jest ona przywiązana ale nie tak mocno, ponieważ to zazwyczaj ja z nią wychodzę na dwór i spędzam z nią czas. Proszę o radę. Słyszałam, że piesek może nawet zdechnąć z tęsknoty za właścicielem. Boję się, że w tym przypadku będzie tak samo a tego oczywiście bym nie chciała. Jak przygotować do tej rozłąki psa?? Ja muszę wyjechać i to jest pewne, że wyjadę. Tylko boję się o mojego kochanego pieska. Pomóżcie////Zrozpaczona właścicielka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: potrzebna rada
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze inni domownicy muszą zacząć z sunią spędzać więcej czasu, wychodzić z nią na spacer, staraj się przyzwyczajać ją do twej nie obecności w domu, z czasem wydłużaj czas nieobecności np z 1 do 2 dni, a później stopniowo do np 3 itd.
Powiedz mi czy nigdy nie wyjeżdżałaś np. na wakacje bez psa?
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
przerzuc czesc obowiazkow na te 3 osoby. gdybys sama zajmowala sie psem od poczatku to po wyjezdzie bylby problem... a tak - nie umrze z tesknoty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
niestety pieska mam od ponad 2 lat i nie wyjezdzałam nigdzie na dłużej. A gdyby byla taka sytuacja, że musiałabym zostać za granicą na stałe to pies nie zdechnie?? czy przyzwyczai się, że mnie już nie ma?? i nie będzie??Proszę o info. Z góry dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
piszemy Ci - przyzwyczaj psa do innych domowników, niech oni z nim wychodzą, niech z nimi spędza więcej czasu, niech oni dają mu jeść i pies się przyzwyczai do nich i będzie po problemie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.