REVITOL HAIR REMOVAL CREAM - ku przestrodze!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 16:12   #1
Develyn
Raczkowanie

REVITOL HAIR REMOVAL CREAM - ku przestrodze!!

Otóż dziewczyny, pewnie pomyślicie, że to nieładnie zakładać temat na forum celem obsmarowania jakiejś firmy, ale skoro ja zostałam przez nią tak nieuczciwe potraktowana, więc może ten temat uchroni i Wasze portfele. Tym bardziej, że zanim kupiłam ten felerny specyfik szukałam na polskich babskich forach i nic konkretnego nie znalazłam. Czas to zmienić.
Zatem o tym rzekomo cudownym, magicznym wręcz kremie dowiedziałam się z internetu. Krem objęty 90 dniową gwarancją w przypadku niezadowolenia, cytując z ich strony:
"Gwarancja
90 dni - jeżeli odeślesz opakowanie produktu w tym terminie, otrzymasz od nas zwrot pieniędzy."

Cholerstwo naprawdę drogie, bo ponad 80 zł, z wysyłką wyszło mnie ponad 90.. Krem przyszedł i okazał się nie wart funta kłaków. Wypróbowałam go na swoich włoskach, trzymając ponad dwa razy dłużej niż zalecane, efekt zerowy!!!! Dałam do wypróbowania mamie i cioci, ich wrażenia identyczne. Odesłałam krem na adres zwrotny i czekałam na zwrot pieniędzy. Po napisaniu do obsługi klienta lakoniczna pani odpisała mi, że gwarancja mnie nie obejmuje, gdyż krem należało odesłać na adres AMERYKAŃSKIEGO PRODUCENTA jakiś absurd, przecież skoro oni są dystrybutorem na polski rynek, to oni powinni się tym zająć - czyli najzwyczajniej w świecie dałam się oszukać na podły kruczek. Teraz nie mam ani kremu ani pieniędzy. Na stronie kremu widnieja pozytywne komentarze - nic dziwnego skoro negatywnych nie dodają!!!! i gdzie tu wolność słowa, gdzie możliwość klienta do poznania opinii innych użytkowników!!!??

Kremy za 8 zł z Rossmana dają 100 razy lepszy efekt, jednym słowem w całości nie polecam tego produktu i firmy z nim związanej. Temat jest ku przestrodze, żeby każda pani, która wpisze tę nazwę w google miała szanse poznać "drugą stronę" barykady..

Swoją drogą dziewczyny, czy nie ma już szans na odzyskanie tych pieniędzy? jakieś prawa konsumenta, czy coś...

Pozdrawiam
Develyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 17:00   #2
estra
Rozeznanie

Dot.: REVITOL HAIR REMOVAL CREAM - ku przestrodze!!

Przeczytałaś dokładnie regulamin tej promocji? To był najważniejszy krok. Firma zwykle przeznaczy na rekompensaty daną kwotę. Kiedy ta pula się wyczerpie program zostanie zakończony.
W praktyce odzyskanie takich pieniędzy jest dość trudne. Napisz do nich list dlaczego produkt nie spełnił Twoich oczekiwań, że go przesłałaś i w przypadku nie wywiązania się firmy z promocji, którą oferują na swojej stronie! rezygnujesz z umowy i oczekujesz zwrotu pieniędzy, albo w skrajnym przypadku odesłania produktu. Jeżeli firma nie wywiąże się z danej klientowi obietnicy to poweźmiesz czynności prawne.

Pierwszą rzeczą, którą powinnaś zrobić jest porada prawna.
Tutaj masz linki z telefonami i adresami do Federacji Konsumentów. Dają tam oni nieodpłatne porady prawne. Link

0800 800 008 - to numer telefonu, który powinien znać każdy. Z inicjatywy UOKiK rusza infolinia konsumencka, która umożliwia każdemu konsumentowi w Polsce bezpłatny kontakt telefoniczny z prawnikiem.

Życzę dobrego rozwiązania sprawy.

natura!
estra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 09:28   #3
Develyn
Raczkowanie

Dziękuję Ci bardzo za konkretną pomoc
Niestety teraz jestem ciągle w rozjazdach, jak wrócę wreszcie do domu to postaram się tym zając, bo coś takiego jest niedopuszczalne. Są firmy, które zawsze obejdą się z klientem elegancko i uczciwie, i niestety są i takie "cwaniaki"..
Stary 2010-08-25, 10:47   #4
moniqi
Przyczajenie

Co prawda nie musiałam korzystać z gwarancji, bo u mnie krem bardzo dobrze działa (zamawiałam jakieś 3 tygodnie temu), ale w czym problem - wysyłka do USA listem kosztuje max 15zł...
moniqi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 20:56   #5
Develyn
Raczkowanie

No właśnie w tym problem, że krem odesłałam na adres zwrotny i TYLE GO WIDZIAŁAM!!! teraz nie mam ani pieniędzy ani kremu
powinni go zwrócic, ale taka to "uczciwa" firma.... pewnie niejedną osobę w ten podły sposób oszukali.
Stary 2010-09-13, 19:52   #6
moniqi
Przyczajenie

O rany dziewczyno no to się upomnij czy coś - mają ci przynieść pieniądze pod drzwi??? Swoją drogą*nadal nie rozumiem po co reklamacja, bo u mnie po kilku tygodniach produkt ciągle świetnie się spisuje!
Stary 2010-09-15, 09:22   #7
Develyn
Raczkowanie

to chyba oczywiste, że zgłosiłam tą sprawę. osoba, z którą się kontaktowałam po informacji, że odesłałam krem na adres zwrotny i oczekuję zwrotu pieniędzy bądź kremu zerwała kontakt.

no to cudownie, że Tobie krem działa jak powinien, a mi nie usunął nic, mimo, że mam delikatne włoski i mimo, że trzymałam go trzy razy dłużej niż powinnam, podobnie było u jeszcze dwóch osób z mojej rodziny. krem był FATALNY, a jak poszperać w internecie, to można natknąć się na mnóstwo innych negatywnych opinii. jedynie na stronie tego ustrojstwa są same ochy i achy, bo najzwyczajniej w świecie nie akceptują negatywnych komentarzy. przestrzegam przed zakupem tego kremu, bo w żadnym wypadku nie jest wart takich pieniędzy!!!! W ŻADNYM...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-16, 08:06   #8
moniqi
Przyczajenie

I takie pisanie jest właśnie bez sensu - po prostu napisz, że u Ciebie nie zadziałał, bo to czy jest wart pieniędzy jest inną sprawą. Też nie uważam, że jest jakoś wyjątkowo tani (i nie jest), ale w moim przypadku sprawdził się wyśmienicie, bo np. mogłam go stosować do miejsc intymnych, gdzie praktycznie żadnym innym depilować się nie można.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości