Mój program w TV! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-18, 08:44   #1
Olimpia_23
Zadomowienie

Question

Mój program w TV!

Witam serdecznie
chciałabym was prosic o pomoc..... mam na zaliczenie semestru na studiach przedstawic mój własny projekt na jakiś program publicystyczny w Tv ,
Moze wy macie jakiś pomysł, coś chciałybyscie zobaczyc w tv a tego nie ma
co chetnie byscie same zobaczyły?

jaka tematyka- tytuł.

Dzieewuszki poratujcie mnie

Ja miałam pomysł o programie gdzie zapraszam rodziców trudnych nastolatków, młodziezy i z nimi rozmawiam, psycholog udzielałby rad....coś w ten deseń.

sama nie wiem

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=767469
Olimpia_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-18, 13:51   #2
Olimpia_23
Zadomowienie

Dot.: Mój program w TV!

kurcze nikt nie pomoże???

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=767469
Olimpia_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-18, 14:21   #3
3asiex
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olimpia_23 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
chciałabym was prosic o pomoc..... mam na zaliczenie semestru na studiach przedstawic mój własny projekt na jakiś program publicystyczny w Tv ,
Moze wy macie jakiś pomysł, coś chciałybyscie zobaczyc w tv a tego nie ma
co chetnie byscie same zobaczyły?

jaka tematyka- tytuł.

Dzieewuszki poratujcie mnie

Ja miałam pomysł o programie gdzie zapraszam rodziców trudnych nastolatków, młodziezy i z nimi rozmawiam, psycholog udzielałby rad....coś w ten deseń.

sama nie wiem
Rodzice nastolatków raczej nie pasują mi do programu publicystycznego. Mi pasowałoby coś typu debaty gdzie nie siedzą w wygodnych fotelach i nie gadają o dupie maryni co często spotykam. Albo nie to że prowadzący ma 50 pytań do każdego i wycisza dyskusję gdy coś zaczyna się dziać. Coś tego typu 2-4 polityków (żeby w razie czego ktoś był do pomocy - a w parze zawsze raźniej) rozmawiają o swoim sposobie postrzegania danej sytuacji ( a wiadomo że zawsze coś jest nie tak) a rola prowadzącego ogranicza się do minimum a nie to on jest gwiazdą programu i przez jego poglądy dyskusja idzie nie w tym kierunku co trzeba.

W sumie nie debata bo w debacie różne kwestie się porusza, ale mam nadzieję że tak opisałam że wiadomo co mi po głowie chodzi.
I tak masło maślane, dla tego kto mnie rozszyfrował

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

Edytowane przez 3asiex
Czas edycji: 2012-01-18 o 14:23
3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-18, 17:53   #4
slodki_lizaczek
BAN stały

może debata na temat.... - jak dalej widzimy przyszłość ludzi po studiach w oku polityków?? czy bedzie lepiej dla nas czy gorzej i co politycy chcą zrobić dla ludzi świeżo po studiach.... a przede wszystkim co politycy powinni zrobić dla nas....
slodki_lizaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 20:45   #5
Brangien
Rozeznanie

A czy program publicystyczny nie opiera się głównie na doborze tematyki "z prądem"? W sensie, że program płynie z prądem, czyli porusza kwestie, które w danym czasie są szeroko dyskutowane, jest zapotrzebowanie na informacje o nich, opinie ekspertów itp. Wg mnie taki program raczej nie może się zawężać do jednego tematu dot. rodziców trudnych nastolatków, może szerzej - o problemach polskiego młodego pokolenia? Nie tylko nastolatków, ale też absolwentów. Np. kłopoty ze znalezieniem pracy, sercowe, szkolne, stres, wyścig szczurów. Nie wiem, rozumiecie o co mi chodzi?
Brangien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 21:50   #6
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
A czy program publicystyczny nie opiera się głównie na doborze tematyki "z prądem"? W sensie, że program płynie z prądem, czyli porusza kwestie, które w danym czasie są szeroko dyskutowane, jest zapotrzebowanie na informacje o nich, opinie ekspertów itp. Wg mnie taki program raczej nie może się zawężać do jednego tematu dot. rodziców trudnych nastolatków, może szerzej - o problemach polskiego młodego pokolenia? Nie tylko nastolatków, ale też absolwentów. Np. kłopoty ze znalezieniem pracy, sercowe, szkolne, stres, wyścig szczurów. Nie wiem, rozumiecie o co mi chodzi?
To może komentarze do bieżących wydarzeń w wykonaniu młodych ludzi, z różnych środowisk? Jest program "Młodzież kontra", ale tam są przedstawiciele młodzieżówek, którzy toczą dyskusję z zaproszonym politykiem, a tutaj mogłyby być 2-3, może 4 osoby w wieku np. 18-30, które komentowałyby rzeczywistość z własnej perspektywy.

Tematy nasuwałoby życie - raz debata o wieku emerytalnym, raz o szkolnictwie, innym razem o projekcie legalizacji miękkich narkotyków itd. Tysiące tematów przewijają się codziennie przez media, więc zawsze któryś zainteresuje młodych ludzi i będzie się do nich jakoś odnosił. Grunt, żeby uczestnicy nie byli wyłącznie studentami jednego kierunku, czy młodymi politykami, albo nie reprezentowali takich samych poglądów na dany temat, bo wyszłoby wzajemne potakiwanie i kadzenie zamiast dyskusji.

Byłaby to publicystyka, bo tematy lotne, bieżące komentarze do wydarzeń, ale dobór gości wg. kryterium wieku i różnych poglądów na dany temat i program również musiałby być skierowany głównie do tej grupy wiekowej, może nawet licealistów. W końcu niemal rówieśnikom łatwiej do nich dotrzeć niż większości polityków
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 06:09   #7
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Tematy nasuwałoby życie - raz debata o wieku emerytalnym, raz o szkolnictwie, innym razem o projekcie legalizacji miękkich narkotyków itd. Tysiące tematów przewijają się codziennie przez media, więc zawsze któryś zainteresuje młodych ludzi i będzie się do nich jakoś odnosił.
Właśnie, o to to
Brangien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-20, 18:30   #8
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
Właśnie, o to to
To teraz zajmijmy się zabezpieczeniem praw do formuły programu, bo jeśli ktoś faktycznie uzna format programu za ciekawy i zacznie produkować, to nie będziemy miały nic do powiedzenia
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 18:38   #9
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
To może komentarze do bieżących wydarzeń w wykonaniu młodych ludzi, z różnych środowisk? Jest program "Młodzież kontra", ale tam są przedstawiciele młodzieżówek, którzy toczą dyskusję z zaproszonym politykiem, a tutaj mogłyby być 2-3, może 4 osoby w wieku np. 18-30, które komentowałyby rzeczywistość z własnej perspektywy.
No zgadzam się, tylko że ja bym tutaj wybierała osoby w różnym wieku z różnym wykształceniem i z różnych grup społecznych; sprzątaczka matka wielu dzieci, młody student bez szans na dobrą pracę, bogacz i tak dalej. każdy widzi to inaczej
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości