wiosenne 2011 mamusie z ostrowca i okolic - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-22, 19:49   #1
olsza30
Raczkowanie

wiosenne 2011 mamusie z ostrowca i okolic

Zapraszam do wątku wszystkie dziewczyny, które na wiosnę 2011 zostaną mamusiami i są ze świętokrzyskiego, szczególnie z Ostrowca Św. i okolic.
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-22, 21:40   #2
farminka
Wtajemniczenie

Dot.: wiosenne 2011 mamusie z ostrowca i okolic

Nie wiem czy znajdziesz tu aż tyle dziewczyn z O-ca planujących akurat na wiosnę 2011 dzidziusia.Aż taki wielkie miasto to to nie jest Niemniej życzę powodzenia,przyjemnej ciąży i lekkiego porodu
Ostrowiecka mamusia czerwcowa
farminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 10:03   #3
aniikaa
Raczkowanie

Czesć Ja jestem z okolic Ostrowca i termin mam na koniec kwietnia, więc chyba sie nadaj do tego wątku Coś rzeczywiście nas mało. Moża jeszcze pojawią się jakieś mamusie wiosenne A Ty na kiedy masz termin
aniikaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 11:51   #4
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniikaa Pokaż wiadomość
Czesć Ja jestem z okolic Ostrowca i termin mam na koniec kwietnia, więc chyba sie nadaj do tego wątku Coś rzeczywiście nas mało. Moża jeszcze pojawią się jakieś mamusie wiosenne A Ty na kiedy masz termin
Witaj, No jak narazie mało nas ale mam nadzieję, że to się zmieni. Ja mam temin na początek marca, teraz jestem w 13 tyg, a ty? do jakiego lekarza chodzisz?
Stary 2010-08-31, 11:07   #5
aniikaa
Raczkowanie

Cześć przepraszam, że się nie odzywałam ale miałam parę problemów, zmarł mi dziadek i nie miałam kiedy nawet się odezwać i nastrój miałam nie taki
Ja jestem dopiero w 7 tygodniu. Jejku chciałabym już być w 13 tygodniu, zawsze to pierwszy trymestr masz już w sumie za sobą. Pewnie niedługo i brzuszek Ci będzie rósł. ja chodzę do lekarza do doktora Materkowskiego do Starachowic i tam będe rodzić. Synka też rodziłam tam, tylko jeszcze w starym szpitalu a teraz to już w nowym. Mam nadzieję, że warunki się i nastawienie pielęgniarek się zmieniło. Termin mam z USG na 23 kwietnia, a z miesiączki na 20 kwietnia.
aniikaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 11:20   #6
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniikaa Pokaż wiadomość
Cześć przepraszam, że się nie odzywałam ale miałam parę problemów, zmarł mi dziadek i nie miałam kiedy nawet się odezwać i nastrój miałam nie taki
Ja jestem dopiero w 7 tygodniu. Jejku chciałabym już być w 13 tygodniu, zawsze to pierwszy trymestr masz już w sumie za sobą. Pewnie niedługo i brzuszek Ci będzie rósł. ja chodzę do lekarza do doktora Materkowskiego do Starachowic i tam będe rodzić. Synka też rodziłam tam, tylko jeszcze w starym szpitalu a teraz to już w nowym. Mam nadzieję, że warunki się i nastawienie pielęgniarek się zmieniło. Termin mam z USG na 23 kwietnia, a z miesiączki na 20 kwietnia.
Miło, ze się odezwałaś, przykro mi bardzo z powodu dziadka...
Ciągle mam nadzieje, że nas tu przybędzie na wątku i będziemy plotkować o wózkach, łóżeczkach itp.
Ale z tego co piszesz to ty już jesteś doświadczona mama- dla mnie to pierwsza ciąża. Co do brzuszka to powoli daje o sobie znać, tzn mam problem z dopięciem guzika w jeansach hehe no i jak siedzę w pracy to mnie troszkę już te spodnie uciskają. W sobotę kupiłam sobie spodnie ciążowe tylko muszę je jeszcze skrócić ( nogawki ) bo ja niewysoka jestem.
Co do porodu w naszym ostrowieckim szpitalu to mam dużo obaw na podstawie tego co się słyszy, biorę pod uwagę inne miasta ( do tej pory zastanawiałam się nad Kielcami ) tylko, że nie mam żadnych namiarów tam ty czemu zdecydowałaś się na Starachowice a nie na Ostrowiec?masz tam bliżej?
Stary 2010-09-02, 10:32   #7
rodzyneq84
Wtajemniczenie

GG do rodzyneq84

Witam przyszłe mamusie... Ja spodziewam się drugiej pociechy około 20 marca Rodzić będę w Kielcach w szpitalu przy ul. Kościuszki (z resztą pierwszy raz też tam rodziłam). Do lekarza również jeżdżę do Kielc...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-02, 12:22   #8
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rodzyneq84 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamusie... Ja spodziewam się drugiej pociechy około 20 marca Rodzić będę w Kielcach w szpitalu przy ul. Kościuszki (z resztą pierwszy raz też tam rodziłam). Do lekarza również jeżdżę do Kielc...
Witaj rodzyneq, A skąd jestes ? Z Ostrowca?
Stary 2010-09-03, 09:00   #9
Marciusia
Przyczajenie

Cześć, ja jestem z Ostrowca, wprawdzie nie spodziewam się narazie dzidziusia (chociaż w planach jest- za jakiś czas), ale mam już jednego, który skończył 1,5 roczku.
Chętnie doradzę coś przyszłym mamusiom, pogadam, a może kiedyś nasze pociechy się zaprzyjaźnią, np. na wspólnym spacerku ?
Marciusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-03, 09:35   #10
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marciusia Pokaż wiadomość
Cześć, ja jestem z Ostrowca, wprawdzie nie spodziewam się narazie dzidziusia (chociaż w planach jest- za jakiś czas), ale mam już jednego, który skończył 1,5 roczku.
Chętnie doradzę coś przyszłym mamusiom, pogadam, a może kiedyś nasze pociechy się zaprzyjaźnią, np. na wspólnym spacerku ?

cześć Marciusia, fajnie, że dołączyłaś, jak widzisz niewiele nas ale ciągle mam nadzieję, że ten wątek się rozwinie. Gdzie rodziłaś? w Ostrowcu? Do jakiego lekarza chodziłaś?
Stary 2010-09-03, 11:28   #11
rodzyneq84
Wtajemniczenie

GG do rodzyneq84

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
Witaj rodzyneq, A skąd jestes ? Z Ostrowca?
Tak, z Ostrowca jestem.
Stary 2010-09-06, 09:50   #12
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
Tak, z Ostrowca jestem.

To czemu w Kielcach chcesz rodzić, pytam bo sama się nad tym zastanawiam, chociaż wiesz jest to moja pierwsza ciąża więc boję się jechac tak daleko jakby mnie bóle porodowe dopadły
Stary 2010-09-06, 10:41   #13
rodzyneq84
Wtajemniczenie

GG do rodzyneq84

Cytat:
To czemu w Kielcach chcesz rodzić, pytam bo sama się nad tym zastanawiam, chociaż wiesz jest to moja pierwsza ciąża więc boję się jechac tak daleko jakby mnie bóle porodowe dopadły
Jakoś nie ufam Ostrowieckiemu szpitalowi. Też się bałam i dojechałam i urodziłam. Opiekę miałam i ja fachową i dziecko...
Stary 2010-09-07, 07:45   #14
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
Jakoś nie ufam Ostrowieckiemu szpitalowi. Też się bałam i dojechałam i urodziłam. Opiekę miałam i ja fachową i dziecko...

Ale rodziłaś naturalnie? Jeśli tak to czy jechałaś tam wczesniej przed wyznaczonym terminem i czekałaś na bóle porodowe czy dopiero dojechałaś jak bóle miałaś w domu?
Stary 2010-09-07, 08:30   #15
rodzyneq84
Wtajemniczenie

GG do rodzyneq84

Rodziłam naturalnie, byłam po terminie i pojechałam jak dostałam bóli.
Stary 2010-09-08, 09:54   #16
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
Rodziłam naturalnie, byłam po terminie i pojechałam jak dostałam bóli.
A czy musiałaś jwcześniej akieś formalności wykonac w tym szpitalu do którego jechałaś? czy tylko byłaś tak umówiona ze swoim lekarzem?Chodzi mi o to czy tak po prostru mozna pojechac do danego szpitala i tam rodzić czy wczesniej trzeba to jakoś zgłaszać?
A teraz z innej beczki: czy robiłas albo masz planach robic jakieś badania genetyczne ( nieinwazyjne oczywiście ) jak test PAPPA czy test potrójny ( te które robi się przez pobranie krwii ) ?
A na USG u kogo w Kielcach robisz? u tego lekarza co do niego chodzisz? ja robiłam u Guzika to co się robi w 12 tyg badające przezierność karkową.

jestem też na takim watku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post21930752
są tam dziewczyny z całej PL, które mają rodzić w marcu i kwietniu także jak masz ochotę to zajrzyj
Stary 2010-09-08, 13:23   #17
rodzyneq84
Wtajemniczenie

GG do rodzyneq84

Cytat:
A czy musiałaś jwcześniej akieś formalności wykonac w tym szpitalu do którego jechałaś? czy tylko byłaś tak umówiona ze swoim lekarzem?Chodzi mi o to czy tak po prostru mozna pojechac do danego szpitala i tam rodzić czy wczesniej trzeba to jakoś zgłaszać?
A teraz z innej beczki: czy robiłas albo masz planach robic jakieś badania genetyczne ( nieinwazyjne oczywiście ) jak test PAPPA czy test potrójny ( te które robi się przez pobranie krwii ) ?
A na USG u kogo w Kielcach robisz? u tego lekarza co do niego chodzisz? ja robiłam u Guzika to co się robi w 12 tyg badające przezierność karkową.

jestem też na takim watku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post21930752
są tam dziewczyny z całej PL, które mają rodzić w marcu i kwietniu także jak masz ochotę to zajrzyj
1. Rodzić możesz gdzie tylko chcesz - Kraków, Warszawa, Kielce, Katowice i nic nie musisz załatwiać - chyba, że chcesz dodatkowo mieć opiekę położnej - płatną lub poród rodzinny - płatny, to wtedy robisz taką opłatę w szpitalu.
2. Ani w pierwszej ciąży ani teraz testów PAPPA i innych z krwi nie robiłam. Jak najbardziej po 12 tygodniu miałam USG i mierzoną przezierność karku - u mojego ginekologa. Po 20 tygodniu byłam na badaniu genetycznym i echu serca w Łodzi. Teraz planuję zrobić je w Kielcach właśnie u dr. Guzika, chyba że mój ginekolog poleci mi kogoś innego (wiem, że przyjeżdżają specjaliślci z Łodzi do Kielc).
Stary 2010-09-09, 11:00   #18
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
1. Rodzić możesz gdzie tylko chcesz - Kraków, Warszawa, Kielce, Katowice i nic nie musisz załatwiać - chyba, że chcesz dodatkowo mieć opiekę położnej - płatną lub poród rodzinny - płatny, to wtedy robisz taką opłatę w szpitalu.
2. Ani w pierwszej ciąży ani teraz testów PAPPA i innych z krwi nie robiłam. Jak najbardziej po 12 tygodniu miałam USG i mierzoną przezierność karku - u mojego ginekologa. Po 20 tygodniu byłam na badaniu genetycznym i echu serca w Łodzi. Teraz planuję zrobić je w Kielcach właśnie u dr. Guzika, chyba że mój ginekolog poleci mi kogoś innego (wiem, że przyjeżdżają specjaliślci z Łodzi do Kielc).

A u kogo byłaś w Łodzi?
Stary 2010-09-09, 11:48   #19
rodzyneq84
Wtajemniczenie

GG do rodzyneq84

Cytat:
A u kogo byłaś w Łodzi?
Dr n.med. Katarzyna Janiak, teraz USG genetyczne kosztuje u niej 300zł
Stary 2010-10-06, 22:39   #20
sanderinka
Zakorzenienie

witajcie

ja do ostrowca mam nie daleko i wlasnie chciałam rodzić w Ostr. wiecie moze coś na temat tego szpitala?? opieka itp? dolączyłabym do was ale terminek mam na 30 grudnień
pozdrawiam brzuchatki

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości