Ślub w święto - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-09, 19:21   #1
domek123
Przyczajenie

Ślub w święto

Witam!
mam ślub w święto problem jest z fryzjerem nie wiem co robić, czy znacie na terenie wielkopolski a w szczególności (Śrem, Kościan, Mosina, Leszno) gdzie ktoś by mi zrobił z fryzurą, no i jeszcze jedno jak załatwić u księdza jeśli ma 3 msze, pozdrawiam serdeczne
domek123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-09, 20:34   #2
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Slub w święto

Jeśli chodzi o fryzjera to najlepiej pójść do salonu i spytać czy jest możliwość, żeby fryzjer uczesał cię właśnie w święto, podejrzewam, że ktoś na pewno się zgodzi. Jestem z tych okolic, ale niestety nie jestem w stanie Ci nikogo konkretnego polecić.
Co do księdza to jeśli nie uda się w tej parafii, to trzeba próbować w innej. No chyba, że ksiądz da się przekonać
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 10:16   #3
viola211985
Raczkowanie

GG do viola211985

Moj slub tez bedzie w swieto: 15 sierpnia i przyznam ze nie pomyslalam nawet o tym ze moze byc problem... Hmmm
viola211985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 10:54   #4
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Myślę, że to kwestia dogadania się. Wiem, że np kosmetyczka, do której chodzę (która zresztą robi również makijaże) bardzo często pracuje w święta. Umawia się na konkretną godzinę na makijaż i już. Teraz takie czasy, że klient nasz pan
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 17:10   #5
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viola211985 Pokaż wiadomość
Moj slub tez bedzie w swieto: 15 sierpnia i przyznam ze nie pomyslalam nawet o tym ze moze byc problem... Hmmm
Też chciałam ślub 15 sierpnia, ale właśnie stwierdziłam, że to święto i wolny dzień, a więc wszystko będzie pozamykane i będzie problem.
Wolałam tego uniknąć, ale z pewnością da się zamówić fryzjerkę czy makijażystkę na ten dzień, dla chcącego nic trudnego
Stary 2008-03-15, 13:11   #6
viola211985
Raczkowanie

GG do viola211985

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Też chciałam ślub 15 sierpnia, ale właśnie stwierdziłam, że to święto i wolny dzień, a więc wszystko będzie pozamykane i będzie problem.
Wolałam tego uniknąć, ale z pewnością da się zamówić fryzjerkę czy makijażystkę na ten dzień, dla chcącego nic trudnego
No wlasnie do tego to sobota wiec na pewno moje wesele nie bedzie jedyna. A dzieki temu ze tak ladnie sie ulozyla data-swieto to kazda rocznice bede mogla spedzac z mezem a nie w pracy.
viola211985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-15, 13:22   #7
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie do tego to sobota wiec na pewno moje wesele nie bedzie jedyna. A dzieki temu ze tak ladnie sie ulozyla data-swieto to kazda rocznice bede mogla spedzac z mezem a nie w pracy.
No tak To jest ogromny plus No i słyszałam, że małżeństwom zawieranym w święta maryjne właśnie Matka Boska nie szczędzi łask.
Stary 2008-03-24, 20:30   #8
babeczka1985
Raczkowanie

Ja rowniez mam slub 15 sierpnia, ale 2008
Cieszymy sie z tz, ze to Swieto i nie martwimy sie, ze salony wtedy sa zamkniete, bo na 100% mozna poprosic fryzjerke czy kosmetyczke do domu (oczywiscie pewnie za dodatkowa oplata), ale coz To jedyny taki dzien w zyciu

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 21:00   #9
Pollianna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez domek123 Pokaż wiadomość
Witam!
mam ślub w święto problem jest z fryzjerem nie wiem co robić, czy znacie na terenie wielkopolski a w szczególności (Śrem, Kościan, Mosina, Leszno) gdzie ktoś by mi zrobił z fryzurą, no i jeszcze jedno jak załatwić u księdza jeśli ma 3 msze, pozdrawiam serdeczne

Jeśli organizujesz ślub w święto to tak samo jak pracuje w ten dzień dla Ciebie fotograf tak samo pracować będzie wizażystka (bo kosmetyczka a wizażystka to dwie różne rzeczy!) i fryzjerka, która najlepiej jak jest jeszcze stylistką fryzur i dobierze fryzurę do Twojej urody. Zatem oczywiste jest że będą służyć Ci swoją pomocą w ten dzień Chętnie podam numery kontaktowe do obu bo wiem że nie będzie to dla nich żaden problem
Pollianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 06:28   #10
Elcia85
Rozeznanie

ja tez mam slub 15go sierpnia) czesac bedzie mnie znajoma fryzjerka a jesli chodzi o makijaz to wlasnie mam zamiar zaczac sie orientowac w tym temacie jelsi chodzi o ciasta to pani w cukierni powiedziala mi ze i tak nie wydaja tortów w sobote rnao tylko zazwyczaj juz w piatek na sale sie zawozi. ale skoro ludzie robia sluby w wielkanoc, w boze narodzenie itp tzn ze chyba nie jest tak zle no i co za plus-w kazda rocznice slubu bedziemy miec wolne
Stary 2009-04-19, 04:01   #11
Emm_Aga
Raczkowanie

Dot.: Ślub w święto

Ja tez mam slub 15 sierpnia i wlasnie zaczynam sie rozgladac za fryzjerka i wizazystka, ktora przyjedzie do domu uczesac/umalowac mnie, moja mame i siostre ( swiadkowa)
Emm_Aga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-19, 17:25   #12
li_ka
Raczkowanie

W takiej sytuacji polecam "zamowienie" wizazystki i/lub fryzjera do domu. Wiem, ze w Poznaniu sa osoby, ktore dojezdzaja takze poza Poznań. Osobiscie polecam Pauline Kupsik robi piekne i bardzo trwale makijaze i fryzurki slubne, wiem z doswiadczenia i dojezdza do domu takze w swieta, to jej stronka www.qferpracownia.pl
li_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 19:44   #13
Wisienki
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też biorę ślub 15b sierpnia - ksiądz nie robił problemów, a jeśli chodzi o fryzjera i kosmetyczkę, to w najgorszym razie uczesze mnie kuzynka fryzjerka i umaluję się sama, ale prawdę mówiąc nie sądzę bym miała kłopoty ze znalezieniem fachowca, jeśli tylko zacznie się szukać odpowiednio wcześnie i zaproponuje konkretne pieniądze
Stary 2009-04-22, 08:15   #14
nel_a
Zakorzenienie

pytać w salonach fryzjerskich i szukać na necie. Napewno wezmą więcej bo to święto ale myślę że problemu nie będzie większego. Powodzenia

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 10:38   #15
00aneczka
Rozeznanie

GG do 00aneczka

ja też mam słub 15 sierpnia i póki co nie miałam żadnych problemów z załatwianiem, ale teraz mam z fryzjerem właśnie, ale sie nie poddaje i szukam dalej
00aneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-14, 08:00   #16
martinkaa
Przyczajenie

GG do martinkaa

Cytat:
Napisane przez Pollianna Pokaż wiadomość
Jeśli organizujesz ślub w święto to tak samo jak pracuje w ten dzień dla Ciebie fotograf tak samo pracować będzie wizażystka (bo kosmetyczka a wizażystka to dwie różne rzeczy!) i fryzjerka, która najlepiej jak jest jeszcze stylistką fryzur i dobierze fryzurę do Twojej urody. Zatem oczywiste jest że będą służyć Ci swoją pomocą w ten dzień Chętnie podam numery kontaktowe do obu bo wiem że nie będzie to dla nich żaden problem
Witam... Czy moge prosić o numery telefonów do obu Pań... Bede bardzo wdzięczna. Mój e-mail : marpi_77@op.pl
POZDRAWIAM

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez martinkaa Pokaż wiadomość
Witam... Czy moge prosić o numery telefonów do obu Pań... Bede bardzo wdzięczna. Mój e-mail : marpi_77@op.pl
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
martinkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości