|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Santa Maria Novella - Fresia i Melograno
Ostatnio wyczytałam jakich perfum używa jedna z moich ulubionych aktorek-Eva Green, są to zapachy Fresia i Melograno. Jestem bardzo ciekawa jak one pachną,ale ceny za próbki z Galilu są powalające i mam pytanie, czy znacie te zapachy i warto je przetestować? Do jakich innych perfum można je porównać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Santa Maria Novella.Fresia i Melograno
Melograno jest przepiękne-ale tylko wtedy kiedy lubisz pudrowo-mydlane zapachy.Pomimo nazwy nie wyczuwam w nim cienia owoców-tylko piękne,luksusowe mydło.Mam jednak wrażenie,że jest bardzo ulotny,to woda kolońska.Jeżeli miłość mi nie przejdzie to zrobię sobie prezent na Gwiazdkę
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź. Miałam nadzieję,że jednak te pudrowe tony przełamuje cierpkość granatu. A czy możesz polecić inny zapach Santa Maria Novella,bardziej kwaśny,niezbyt słodki i duszący?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Niestety nie pomogę
![]() Jeżeli masz konto na makeupalley i znasz odrobinę angielski to jest tam mnóstwo recenzji zapachów SMN-większość jednak ma opinię dość trudnych i nieco może staroświeckich-duża część z nich jest właśnie taka pudrowo-mydlan.Jeśli szukasz delikatnych,owocowych lub kwiatowych zapachów to raczej tam nie znajdziesz
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym, że to są wody kolońskie i na mnie trzymają się bardzo krótko. A szczególnie Fresia, która pobiła wszelkie "rekordy" nietrwałości. ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi. Czytałam recenzje na makeupalley i zdecyduje się tylko na próbkę Frezji. Martwi mnie ta nietrwałość,bo cena jest dosyć wysoka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.