elegancka nastolatka -czy to możliwe? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-10-01, 19:22   #1
vanilia_ninja
Rozeznanie

Question

elegancka nastolatka -czy to możliwe?

hej!
tak ostatnio zastanawiam się czy nastolatka może być elegancka?
mam prawie 16 lat i chciałabym przestać już chodzić tylko w dżinsach i t-shirtach
bardzo podobają mi się takie ubrania,przede wszystkim z lat 60-tych
problemem jednak jest cena-firmowe rzeczy są bardzo ładne,ale też drogie
macie jakieś zdjęcia?

pozdrawiam
vanilia_ninja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-01, 19:24   #2
shinsa
Rozeznanie

Dot.: elegancka nastolatka -czy to możliwe?

ja mam jeszcze nascie, i praktycznie nie chodze w innych butach jesli nie ma obcasa, wyjatek ostatni zakup balerinek. Lubie tez satynowe spodnie, koronkowe bluzeczki, w t-shirt hmm na fitness

Z każdym dniem coraz bliżej Ciebie M.
shinsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-01, 19:26   #3
vanilia_ninja
Rozeznanie

hm..
a jaie firmy produkują eleganckie ubrania dla nastolatek?
h&m??
vanilia_ninja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-01, 19:30   #4
klaudynka4
Zakorzenienie

GG do klaudynka4 Send a message via Skype™ to klaudynka4

Cytat:
Napisane przez vanilia_ninja Pokaż wiadomość
hm..
a jaie firmy produkują eleganckie ubrania dla nastolatek?
h&m??
M.in.
Ale moim zdaniem bez sensu jest szukać takich firm, przecież w sklepach można zaleźć eleganckie ciuchy dla nastolatek tylko trzeba je odpowiednio dobrać, nie musi przecież na nich pisać, że są dla nastolatek.
Tylko trzeba uważać żeby z tym szykiem nie przesadzić, bo o to bardzo łatwo, a to postarza
Stary 2006-10-01, 19:48   #5
nena-mycha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaudynka4 Pokaż wiadomość
M.in.
Ale moim zdaniem bez sensu jest szukać takich firm, przecież w sklepach można zaleźć eleganckie ciuchy dla nastolatek tylko trzeba je odpowiednio dobrać, nie musi przecież na nich pisać, że są dla nastolatek.
Tylko trzeba uważać żeby z tym szykiem nie przesadzić, bo o to bardzo łatwo, a to postarza
no dokładnie
a w H&M mają prześliczne rzeczy
Stary 2006-10-01, 20:42   #6
sznurek
Raczkowanie

GG do sznurek

Fajne ciuchy z lat 60tych mozna znaleźć w szmateksach, wystarczy pogrzebać.
Dziewczyny z wątku "Lumpeksy ciucholandy" pokazują swoje zdobycze i tam jest mnóstwo rzeczy, które pasują nastolatkom ;D
Stary 2006-10-01, 21:00   #7
lemonka
Zakorzenienie

hm.. jasne ze nastolatki moga wygladac elegancko, ale jak ktos wyzej napisal trzeba nie zatrzec granicy i nie wpasc w dorosla elegancje..

jezeli chodzi o ciuszki..to niedrogo mozna sie obkupic na allegro(trzeba buszowac i szukac okazji).. no i jezeli chodzi o lata 60te..to polecam lumpeksy..rzeczywiscie jezeli trafisz na dorby lumpeks a nie szmateks to mozesz wyniesc stamtad jedyne w swym rodzaju ciuszki ktorych nikt inny miec nie bedzie..

zapraszam oczywiscie do w/w watku

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-01, 21:17   #8
shinsa
Rozeznanie

czasem w tally weijl tez cos ciekawego sie trafi, kupilam z promocji nie pamietam ceny ale zdaje sie ze 100 cos spodnie przeceniona na 49, czarne w prazki, bardzo je lubie, i biale biodrowki, pasuja niemal do wszystkiego.

Z każdym dniem coraz bliżej Ciebie M.
shinsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 15:33   #9
__Daria
Raczkowanie

Chciałabym odświeżyc wątek, bo jest dla mnie jak najbardziej na czasie i fajnie byłoby poznac opinie, zdanie moich rówieśniczek, a także starszych, dorosłych Wizażanek. Mam 16 lat i nie wyobrażam sobie siebie w sportowych ciuchach. Jednak wiem, że łatwo popaśc w wygląd a'la stara maleńka, w związku z czym przełamuję elegancką koszulę np. trampkami i dżinsami. Często też do balerinek wkładam eleganckie, czarne spodnie, np. do tuniki,czy jakiegoś sweterka. Preferuję długie bluzki/swetry/koszule- mimo iż jestem niska..

Chciałabym, aby ktoś powiedział co sądzi o takich eleganckich nastolatkach
Mile widziane też propozycje ubioru.
__Daria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 19:50   #10
maugorzata
Raczkowanie

w "eleganckich nastolatkach" najbardziej nie lubie wszechobecnego postarzania wlasnego wizerunku. przez jakis czas uczylam jezyka obcego i dziewuszki z ktorymi mialam zajecia wygladaly czesto KOSZMARNIE nie przez to, ze mialy zly gust, mialy na sobie ciuchy, ktore czesto sklanialy mnie do pytan - gdzie to mozna dostac??, ale przez niedobranie stylu do wieku.
wydaje mi sie, ze mozna byc elegancka nastolatka, byle nie przesadzac z przeladowaniem elegancja. jesli szpilki to np w zestawieniu z aladynkami, jesli spodnica olowkowa to moze do balerinek/botkow na plaskim obcasie, a nie 15centymetrowych szpil, jesli marynarka to do boyfirend's jeans, to oczywiscie przyklady, i ktos moze uznac, ze wybitnie ktoregos z podanych przeze mnie duetow nie cierpi.
ja z kolei nie cierpie nastolatek, wygladajacych jak sekretarki w korporacji. naprawde dziewczyny, jeszcze wam ten look zdazy wyjsc bokiem...

pozdrawiam
Stary 2010-09-11, 20:22   #11
__Daria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maugorzata Pokaż wiadomość
w "eleganckich nastolatkach" najbardziej nie lubie wszechobecnego postarzania wlasnego wizerunku. przez jakis czas uczylam jezyka obcego i dziewuszki z ktorymi mialam zajecia wygladaly czesto KOSZMARNIE nie przez to, ze mialy zly gust, mialy na sobie ciuchy, ktore czesto sklanialy mnie do pytan - gdzie to mozna dostac??, ale przez niedobranie stylu do wieku.
wydaje mi sie, ze mozna byc elegancka nastolatka, byle nie przesadzac z przeladowaniem elegancja. jesli szpilki to np w zestawieniu z aladynkami, jesli spodnica olowkowa to moze do balerinek/botkow na plaskim obcasie, a nie 15centymetrowych szpil, jesli marynarka to do boyfirend's jeans, to oczywiscie przyklady, i ktos moze uznac, ze wybitnie ktoregos z podanych przeze mnie duetow nie cierpi.
ja z kolei nie cierpie nastolatek, wygladajacych jak sekretarki w korporacji. naprawde dziewczyny, jeszcze wam ten look zdazy wyjsc bokiem...
No, szpilek to ja nie noszę, bo rzeczywiście niezbyt to pasuje osobom w moim wieku.
Dzięki za odpowiedz Oby takich więcej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-11, 20:28   #12
roolka
Raczkowanie

alladynki+szpilki? dla eleganckiej nastolatki jakos mi się nie widzi osobiście preferuje styl a'la romantyczny, retro, elegancki. Do szkoly chodzę głownie w sukienkach i spódnicach (rozkloszowanych,babydoll itp.) do tego jakiś sweterek,zazwyczaj ciemne rajstopy, na wierzch płaszcz i buty na obcasie-ale raczej nie czólenka tylko botki, kozaki, oxfordy (w szkole zmieniam na plaskie). Oczywiscie czasem zakladam i jeansy z adidasami, jednak do tego zawsze laduje jakis sweterek (nie nosze bluz), koszula (np.marszczona z paskiem w talii), torebka i ladna bizuteria może czasem wygladam troche cudacznie, bo bardzo odstaje od tych wszystkich ludzi,ale kto by sie tam przejmowal
roolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 22:51   #13
BJean
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lemonka Pokaż wiadomość
hm.. jasne ze nastolatki moga wygladac elegancko, ale jak ktos wyzej napisal trzeba nie zatrzec granicy i nie wpasc w dorosla elegancje..
moim zdaniem nie można zachować "nastolatkowego" stylu ubierając się elegancko.
Bycie eleganckim łączy się ściśle z wyglądem "dorosłym", jedno bez drugiego nie istnieje.

elegancka nastolatka zawsze będzie wyglądała jak lejdi po 20stce.
Nie ma bata.

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-12, 16:57   #14
__Daria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BJean Pokaż wiadomość
moim zdaniem nie można zachować "nastolatkowego" stylu ubierając się elegancko.
Bycie eleganckim łączy się ściśle z wyglądem "dorosłym", jedno bez drugiego nie istnieje.

elegancka nastolatka zawsze będzie wyglądała jak lejdi po 20stce.
Nie ma bata.
Bez przesady!
Moim zdaniem elegancka nastolatka nie oznacza "sztywno ubrana". Ważne jest poczucie smaku.
Rzeczywiście, może jakiś czarny żakiet bardzo klasyczny na codzień, czy szpilki nie pasują młodej dziewczynie, no, ale czy to znaczy, że ma nosic bluzy z kapturem i inne sportowe ciuchy, nawet jeśli źle się w nich czuje?
Stary 2010-09-12, 19:06   #15
Hedvigis
Zakorzenienie

A ja właśnie zatęskniłam za czasami bycia nastolatką i za tym wiecznym luzem w ubraniu, tym, że możesz się ubierać jak chcesz i w jakie tylko kolory tylko Ci się spodobają. Potem już tylko trzeba człapać przez pół miasta w niewygodnych szpilkach i udawać, że wszystko jest świetnie.;p Wg mnie po to się ma te naście lat żeby je jak najlepiej wykorzystać, a nie na siłę strać się wyglądać doroślej. Tyle jest teraz świetnych ubrań dla nastolatek, że sama bym chciała się tak ubierać, ale to mnie niestety już nie wypada;p

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-13, 14:22   #16
__Daria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
A ja właśnie zatęskniłam za czasami bycia nastolatką i za tym wiecznym luzem w ubraniu, tym, że możesz się ubierać jak chcesz i w jakie tylko kolory tylko Ci się spodobają. Potem już tylko trzeba człapać przez pół miasta w niewygodnych szpilkach i udawać, że wszystko jest świetnie.;p Wg mnie po to się ma te naście lat żeby je jak najlepiej wykorzystać, a nie na siłę strać się wyglądać doroślej. Tyle jest teraz świetnych ubrań dla nastolatek, że sama bym chciała się tak ubierać, ale to mnie niestety już nie wypada;p
No tak, ale "szalec" można w każdym wieku, byleby z umiarem i gustem. Mlodosc usprawiedliwia także te szaleństwa bez smaku, ale po co na siłę korzystac z tych praw.
Elegancja to zresztą nie tylko szpilki. Będąc nastolatką fajnie jest nosic balerinki, czy buty na obcasie "kaczuszce"(3-4cm) i wyglądac stylowo, a jednak nie tracąc przy tym świeżości i delikatności.
Stary 2010-09-13, 16:30   #17
iwusia222
Przyczajenie

Zgadzam się z Darią. Jestem nastolatką i uważam , że ubieram się jak przystało na nastolatkę, aczkolwiek z pewną elegancją. Bluzy i rzeczy sportowe noszę jedynie na siłownie, rowery. Kiedyś bluza sportowa była moim must have, jednak z wiekiem to się zmieniło. Polubiłam koszule, sweterki, buty na obcasie. Nie wyobrażam sobie bez nich życia. Przestałam chodzić w adidaskach. Lubię ubrać się ładnie, jednak nie przesadzając. Wtedy czuję się poprostu lepiej
iwusia222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 16:36   #18
__Daria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwusia222 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Darią. Jestem nastolatką i uważam , że ubieram się jak przystało na nastolatkę, aczkolwiek z pewną elegancją. Bluzy i rzeczy sportowe noszę jedynie na siłownie, rowery. Kiedyś bluza sportowa była moim must have, jednak z wiekiem to się zmieniło. Polubiłam koszule, sweterki, buty na obcasie. Nie wyobrażam sobie bez nich życia. Przestałam chodzić w adidaskach. Lubię ubrać się ładnie, jednak nie przesadzając. Wtedy czuję się poprostu lepiej
Ja podobnie
Zrezygnowałam z bluz mniej więcej pod koniec 1 gimnazjum Fajnie, że ktoś mnie popiera
Stary 2010-09-13, 18:21   #19
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Daria Pokaż wiadomość
Ja podobnie
Zrezygnowałam z bluz mniej więcej pod koniec 1 gimnazjum Fajnie, że ktoś mnie popiera
I stad się właśnie biorą rozbieżności, bo każdy słowo elegancja rozumie na swój sposób. Wg mnie to akurat jest żakiet + ołówkowa spódnica + czółenka. I nie przypisuję nastolatkom bluz i adidasów, bo sama nigdy nie chodziłam ani w jednym elemencie ubioru, ani w drugim. Sama się ubierałam zawsze w swetry i koszule, więc jeżeli dla was to elegancja, to już rozumiem jak w tym kontekście był zrozumiany mój wcześniejszy post. Bo mi się na przykład podobają różne T-shirty z nadrukami czy napisami + kardigany, do tego jakieś rurki i baleriny, co szczególnie wpisuje się w modę dla nastolatek, a mnie już nie wypada.

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości