Zmuszanie do seksu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-16, 21:39   #1
ejaros
Przyczajenie

Zmuszanie do seksu

aaaaa

Edytowane przez ejaros
Czas edycji: 2012-05-09 o 17:48
ejaros jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 21:52   #2
BJean
Wtajemniczenie

Dot.: Zmuszanie do seksu

ja się zawsze bałam etapu seksu w związku i tym oto sposobem nigdy oficjalnie w zwiazku nie byłam.

bezsens.
nie myśl o tym, po prostu za każdym razem gdy on podejmie temat seksu powiedz spokojnie i jasno że jeszcze nie czujesz sie gotowa i boisz się.
proste.

nie zmusi Cię jeśli będziesz stanowcza i wyślesz mu czytelny sygnał "NIE".
nie ulegaj i nie doprowadzaj do sytuacji by go bardzo poniosło.
nie daj się wpędzić w poczucie winy lub litość.

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 22:02   #3
MysteryMe
Raczkowanie

Na Twoim miejscu nie martwilabym sie tym co sie moze ewentualnie stac,po co gdybac,ciesz sie ze podniecasz swojego faceta
MysteryMe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 22:18   #4
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MysteryMe Pokaż wiadomość
Na Twoim miejscu nie martwilabym sie tym co sie moze ewentualnie stac,po co gdybac,ciesz sie ze podniecasz swojego faceta
Tylko wiesz, bywają tacy, których podnieca *każda* i tak naprawdę ich nie obchodzi z kim są, byle by seks był. Z jednym takim byłam. I też ciągle inicjował rozmowy o seksie, zaczepiał, ciągle lądowaliśmy w łóżku z jakimiś pieszczotami... Nie trzeba się bać samych intymnych sytuacji, ale takich, kiedy ma się wrażenie, że tak naprawdę idzie tylko o seks już tak. I mój naprawdę radykalnie mnie przymuszał, ale zareagowałam gwałtownie - zerwałam.
Autorko - przede wszystkim istotnie nic na siłę. Ale też nie bój się i nie nakręcaj, bo sama sobie wytworzysz psychiczną blokadę (jeszcze mocniejszą niż już masz, bo w końcu już masz obawy). Długo jesteście razem? I jak oceniasz wasze wzajemne uczucia? Bo jeśli czujesz opór, to to po prostu najwyraźniej (jeszcze) nie jest to. Nie przejmuj się i absolutnie nie sądź, że coś musisz, bo druga strona 'NAPRAWDĘ NIE MOŻE WYTRZYMAĆ'. No i pamiętaj, że czasem po prostu tak jest, że ludzie nie pasują do siebie temperamentem...
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 23:30   #5
Ilsa Lund
Zakorzenienie

ale skoro on ma duże potrzeby seksualne to w jakim sensie "obydwoje zdecydowaliście się na seks po ślubie" ? Nie zmuszaj go do czegoś, co go unieszczęśliwia i zerwij z nim bo prędzej czy później złamiesz swoje zasady a on nie będzie wiedział czemu jesteś zła.

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 23:55   #6
Asiaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
ale skoro on ma duże potrzeby seksualne to w jakim sensie "obydwoje zdecydowaliście się na seks po ślubie" ? Nie zmuszaj go do czegoś, co go unieszczęśliwia i zerwij z nim bo prędzej czy później złamiesz swoje zasady a on nie będzie wiedział czemu jesteś zła.
ja to widze tak : Ty zdecydowalas, ze po slubie - on przytaknal, zebys juz mu nie zwracala tym glowy, powiedzial to co chcialas uslyszec ale w glebi duszy mysli sobie, ze to tylko takie gadanie i tak sie predzej czy pozniej zlamiesz
Asiaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-17, 00:20   #7
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiaa90 Pokaż wiadomość
ja to widze tak : Ty zdecydowalas, ze po slubie - on przytaknal, zebys juz mu nie zwracala tym glowy, powiedzial to co chcialas uslyszec ale w glebi duszy mysli sobie, ze to tylko takie gadanie i tak sie predzej czy pozniej zlamiesz
si si, właśnie tak uważam.

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-17, 07:21   #8
aktaga13
Zakorzenienie

zastanawiam się, czy wy w ogóle planujecie ślub? na pierwszy rzut oka nasuwa mi się jedno - ten facet nie wytrzyma w związku bez seksu.
Stary 2010-09-17, 08:04   #9
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Możliwe.

A tak w ogóle to co - weźmiecie ślub, żeby seks uprawiać? Z opisu wynika, że niezbyt temu facetowi ufasz, już nie mówiąc o wielkiej miłości. Bez sensu to wszystko.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-17, 11:58   #10
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Możliwe.

A tak w ogóle to co - weźmiecie ślub, żeby seks uprawiać? Z opisu wynika, że niezbyt temu facetowi ufasz, już nie mówiąc o wielkiej miłości. Bez sensu to wszystko.
Zgadzam się.
Stary 2010-09-17, 16:18   #11
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Możliwe.

nie dosc ze bez sensu to seks jest tutaj karta przetargowa.

PS pieszczotki sratatata sa wiec dziewica nie ludz sie ze jestes.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-17, 17:28   #12
anka68
BAN stały

Zapewne nie oczekujesz takiej odpowiedzi, ale seks jest bardzo ważnym elementem udanego małżeństwa.
Ja raczej nie kupiłabym "kota w worku".
Ty jesteś w tej kwestii konserwatywna.
Wg mnie nie jesteś pewna uczucia i akceptacji swojego chłopaka i jak do tej pory nie spotkałaś mężczyzny, którego mogłabyś obdarzyć zaufaniem. Stąd wynikają też Twoje obawy.
A jeśli macie taki sam system wartości więc powinien go podtrzymywać, a nie czynić takich podtekstów.
Musi się na coś zdecydować, bo po pewnym czasie sytuacja będzie na tyle irytująca, że wszystko się rozpadnie.
Każdy związek będzie wyglądał podobnie jeśli jasno nie określisz swojego przekonania i nie znajdziesz mężczyzny, który będzie tak samo zasadniczy.
Ciężkie zadanie przed Tobą .
anka68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-17, 19:50   #13
myslov
Raczkowanie

no właśnie... a zaufanie w tym wszystkim to gdzie?
Krótka piłka- nie jestem gotowa na seks i już- on albo to akceptuje albo bye, bye. nikogo nie można zmusić do czegokolwiek, a już na pewno nie do seksu. Musisz jasno postawić granicę i być stanowcza- nie, to nie i już. nie ma zmiłuj.
myslov jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-20, 12:42   #14
201801191006
Konto usunięte

z jakich względów zdecydowałaś się na seks dopiero po ślubie?
bo z jednej strony pieszczoty, miziu miziu, ale sam seks to już nie i pewnie myślisz, że jesteś dziewicą, a na to nie składa się tylko kawałek błony.

macie jakąś datę ślubu, planujecie konkretniej przyszłość? bo z Twojego posta jakoś nie bije miłością po grób.
myślę, tak jak dziewczyny - że on w głębi duszy liczy na to, że się złamiesz. i w sumie to wcale mu się nie dziwe, seks jest ważny w związku.
a jeśli się okaże, że po ślubie jest w łóżku całkowita klapa to co wtedy?

rozumiem, że nie jesteś gotowa na seks. powiedz mu to i tyle, powinien to zaakceptować.
ale nie twórz sobie problemów typu że on albo jakiś inny facet zmusi cię do seksu. tym sposobem się tylko bez potrzeby zamartwiasz i z góry zniechęcasz.

pogadaj z nim, ot co.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-23, 16:33   #15
Ieka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejaros Pokaż wiadomość
Witam

Mam dylemat.
Otóz spotykam się z chłopakiem, który ma duże potrzeby seksualne. Nie uprawiamy seksu jeszcze bo obydwoje zdecydowaliśmy się poczekać do ślubu. On wiem, że miał partnerki wcześniej.
Bardzo boje się, że kiedyś zmusi mnie do seksu. Właściwie nie tylko on. Boję się, że w ogóle może zdarzyc się kiedyś taka sytuacja z nim lub z kims innym. Nie wiem jak sprawdzić czy byłby do tego zdolny. Poradzicie coś ?
Rozmawiamy na temat seksu i pieścimy się. Ostatnio zapytał mnie czy gdybym była padnieta to znalazłabym siły na seks (on tak). No i miała miejsce taka sytuacja, że któregoś dnia gdy się zabawialiśmy i mi robił malinki bolało mnie to. Powiedziałam mu o tym i się powstrzymał. Jak ma "chcice" też się potrafi powstrzymać, chociaż czasami muszę go trochę ja postrofować.
No ale cały czas się boję, że może kiedyś on lub jakiś inny mężczyzna zmusić mnie do seksu w związku . Boję się tego teraz i bałam przed tym związkiem.
Nie wiem jak go wybadać/sprawdzić! Macie jakieś sugestie/rady ?
co za dylemat
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-23, 18:54   #16
3a032fcd5bcbee239629acde3cc1a01c42f8ddce_607622724de4b
Konto usunięte

czekanie do ślubu na pewno sprawy nie ułatwia, bo skoro podejrzewasz go o nadmierny temperament w łóżku, nie uprawiając z nim seksu nie sprawdzisz, jak jest rzeczywiście.

to tak, jak z alkoholem, dopóki nie zaczniesz pić nie wiesz, czy wciągnie Cię w dużym stopniu, czy wcale.
3a032fcd5bcbee239629acde3cc1a01c42f8ddce_607622724de4b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości