|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Brak inwencji, zrozumienia i adoracji z jego strony :(
Nie wiem co mam juz robic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brak inwencji, zrozumienia i adoracji z jego strony :(
No wiesz ponoc po 3 latach przychodzi taki wiekszy kryzys. Mi sie wydaje ze to normalna sprawa, bedąc z kims przez wiele lat, czlowiek sie zmienia, nadchodzi stabilizacja czasami wkrada sie nuda, codziennosc. Związek przechodzi rozne etapy.
On sie sam nie domyśli, porozmawiaj z nim. A moze tu chodzi o cos innego, moze wiosenne przesilenie, facetow tez dopadają przyziemne humory, zmęczenia itd. No a seks.. powiedzial Ci w twarz ze nie ma ochoty? nie powiedzial.. wiec moze za szybko wysunelas wnioski. Postaraj sie, w koncu tworzysz 50% tego zwiazku i duzo zalezy od Ciebie. W koncu kazda kobieta wie o czym marzy jej facet i jak doprowadzic go do szału. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Porozmawiaj z nim o tym wszystkim. Tylko wtedy dowiesz się, dlaczego tak postępuje. Może wydaje się mu, że po tak długim czasie powinnaś wiedzieć, że dla niego jesteś najpiękniejsza i nie musi Ci tego już mówić. Faceci postrzegają różne sprawy trochę inaczej niż my.
A co do sexu: może nie miał ochoty nie na Ciebie, tylko na sex właśnie w tej chwili. Czasami z różnych powodów (zmęczenie, stres, małe dołki i depresyjki...) ochota na sex nie przychodzi, wystarczy np. tylko się poprzytulać... Każdy związek należy pielęgnować i przez cały czas strać się, żeby nie wdarły się rutyna i zobojętnienie. Nie można sobie odpuszczać. Pogadaj z nim o tym i razem postarajcie się o renesans uczuć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Witam,dziewczyny,nie przesadzacie przypadkiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
tak to już jest, że po pewnym czasie w związku pojawia się rutyna. I to może jest odpowiedzią na jego zachowanie. Może jest przepracowany, wiecznie zmęczony, nie wyspany?
Może spróbuj wyrwać go na cały weekend poza dom? W miejsce bez telewizora, komputera, telefonów komórkowych, weź ze sobą jakieś dobre żarełko, winko, stwórz nastrój i jakąś romantyczną atmosferę... Spróbuj, co Ci szkodzi? Teraz będzie coraz cieplej, na dworze coraz ładniej, więc warunki masz sprzyjące ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Myslę, że najodpowiedzniejsza będzie rozmowa- w końcu związek głównie powinien opierać się na zaufaniu- powiedz, co czujesz, tylko pamiętaj, że mężczyzna często nie rozumie co się do niego mówi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dokładnie tak, Sovilo mądrze gada
![]() U mnie np. nie przeszedłby pomysł Sovilo z żądaniem niespodzianki raz w tygodniu, bo TŻ by się zaparł wszystkim, co tylko możliwe ![]() ![]() ![]() Wydaje mi się, że na pewnym etapie związku oni po prostu przechodzą do porządku dziennego nad tym, że nas kochają, że jesteśmy piękne itd. Stają się to dla nich rzeczy tak oczywiste, że nie warto już o tym mówić. Serio ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
albo rozmowa albo poprostu zacznij tak samo sie zachowywac w stosunku do niegi i momentalnie zauwazy ze mu czegos brakuje i sam bedzie inicjowal wszystko
![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() i myślę że to przez to że to już 5 lat i może myśli że i tak ze sobą będziemy to po co ciągle się starać ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Tak poczytwałam wasze wypowiedzi i może macie racje....ale nic nie poradze że nadal jest mi żle...musze cos z tym zrobic ale małymi kroczkami..tak jak mówice porozmawiam z nim delikatnie i zobacze co z tego bedzie bo zazwyczaj widze poprawe przez dzien dwa a potem wszystko wraca do normy...
Widzisz monka111 nie jestes sama...jednak cos z tymi facetami jest....nie wiem moze to tez dlatego ze sie widujemy codziennie ale jakos tak juz jest ze kazdego dnia do mnie przychodzi...i wiecie tu nie chodzi o nie wiadomo co ale drobne rzeczy, słowka ktore dadza mi znak ze jeszcze mu na mnie zalezy, ze jeszcze mu sie podobam...bo chyba kazda z nas tego potrzebuje...ale jednak z ta rutyna cos jest...teraz troche inaczej juz reaguje na moj placz i gniew...kiedys mnie od razu przytulal glaskal..a teraz? teraz sobie moge ryczec bo to nie robi na nim wrazenia, gdyz mysli ze placze z byle powodu... Ale dziekuje wam jeszcze raz bardzo bardzo serdecznie!!! porozmawiam z nim i napisze czy to cos pomogło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
wiecie, ja jestem w zwiazku juz 4lata i tez wydaje mi się, że mój TŻ troszkę poluzował. Czasami mam do niego o to pretensje, ale on wtedy zawsze mnie przytuli i mówi, że przecież wiem, że bardzo mnie kocha. On w ogóle nie jest skory do rozmów o uczuciach, cieżko mu powiedzieć "kocham Cię", po prostu taki juz jest.
Myślę jednak, że nie jest z nim tak do końca xle, bo kiedyś przyniósł mi do domu tak dużo bzu, który sam zerwał. No i jeszcze mówił, że wcale go o to nie prosiłam. Oj, jego po prostu nie da się nie kochać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Taaa... a stęskoniony TŻ to coś wspaniałego...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
W moim związku było podobnie. Po 3 latach pojawił się (standardowy?) kryzys. Ciężko było nam się dogadać, rozważałam rozstanie. Później wszystko się ustabilizowało. Tylko przeszkadzał mi właśnie brak adoracji, komplementów z jego strony. Nie, żeby mnie nosił na rękach i spiewał pod oknem serenady - ale żeby zwyczajnie powiedział, że ładnie wyglądam. Czasami specjalnie robłam eksperyment - cały tydzień w dresach, nieumalowana. Później, po tygodniu ubieralam się naprawdę sexy, makijażyk, kolczyki od niego...on tego nie widział. Czasami wyjeżdżał na tydzień a po powrocie dostawałam cmoka w policzek. Zauważał mnie tylko wtedy, kiedy miał ochotę się kochać. Ja też zaczęłam się od niego odsuwać. Pod koniec naszego związku spaliśmy plecami do siebie, bez dotykania, bez przytulania nie mówiąc już o czymś więcej. Rozstałam się z nim kilka tygodni temu, po 4 latach bycia razem.
Wiele zależy od faceta. Jeśli wiesz, że potrafi okazać uczucie a "rozleniwił" się troszkę, porozmawiaj z nim, powiedz czego Ci brakuje, dlaczego to jest dla Ciebie ważne. Wytłumacz mu to, bo faceci czasem nie rozumieją, że przytulenie jest ważniejsze niż seks. Rozmowa wiele daje i jeśli Wam obojgu zależy- na pewno pokonacie ten kryzys. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Wiecie wczoraj porozmawiałam z moim TŻ
![]() ![]() ![]() Ale postanowiłam ze ja go tez bede czesciej chwaliła...bo wkoncu jak on bedzie prawil mi komplementy to ja tez jakos musze sie odwdzieczyc ![]() Za kilka dni napisze jak sprawy sie maja!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że w Waszym związku dzieje sie lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Kiedys dla mojego TŻ mówiłam ciagle ze slicznie pachnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeannie_jk - kiedyś jakby zobaczył na mojej twarzy cień smutku to starał się mnie rozweselić a teraz - mogę płakać godzinę (wiem z doświadczenia ) i żadnej reakcji pocieszenia bo twierdzi że nie mam tak naprawdę powodów płakać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2006-04-07 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Niby coś się zmieniło, ale nie potrafie powiedziec co...na ostatnim i jedynym komplemencie sie skonczyło...dzisiaj jednak stało sie cos okropnego dla mnie....lezymy w łóżku i naprawde miałam na niego ochote...bylismy juz nadzy i wszystko i raptem poczulam ze nie moge tego zrobic....jego pieszczoty nie dawały mi juz takiej przyjemnosci...cos sie ze mna stało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
U mnie to samo po 5 latach kompletna olewka. Kiedyś przytulił mnie bez powodu, pocałował. Teraz to już nie mogę na to liczyć tym bardziej w miejscu publicznym kiedyś już mu powiedziałam że czuje się tak jakby się mnie wstydził dało to taki efekt że zaczął ze mną chodzić za rękę. A co do rozmowy to powiedział że wydaje mi się tylko. Choć ostatnio jak przychodzimy z pracy i zjemy obiadek to prosi żeby sobie odpocząć i wtedy się do mnie przytula no i w nocy też mnie zaczął tulić. Plusem jest to że jednak często mi mówi że mnie kocha, ale o komplemencie mogę zapomnieć... brakuje mi tego... a jeśli chodzi o seks to sprawa wygląda w ten sposób że często się chce kochać (ja za to cierpię na obniżone libido) ale się nie postara żeby mnie w łóżku docenić, nie lubi poświęcać czasu na grę wstępną choć nie raz mu zwracałam uwagę że sprawia mi to przykrość, niestety w tej sytuacji rozmowa przynosi marny efekt często słyszę: następnym razem proszę dziś już nie... ehh faceci... Za to ja często mówię mu komplementy i wykonuje jakieś czułe gesty... ale najbardziej przeszkadza mi wyżej opisana sytuacja w łóżku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.