|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Tęrzyczki!!!!!!!!
Witam Wszystkich!!!!!!!!!
![]() Pisze tu po raz pierwszy dlatego proszę o odrobinkę wyrozumiałości Postanowiłam zacząć ten temat gdyż przeszukując forum nie znalazłam nic na temat dręczącej mnie już od lat choroby Chociaż diagnozę postawiono mi dopiero kilka tygodni temu brzmi jędza TĘZYCZKA! Jeżeli są tu kobitki posiadajace ta cholerę prosiłabym o odezwanie sie mam nadzieję, że nie jestem tutaj sama! Z niecierplliwośćią oczekuje jakis wpisówEdytowane przez 7wiola-71 Czas edycji: 2010-11-02 o 14:04 |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tęrzyczki!!!!!!!!
Bosz... Nawet nie znając tej choroby, można się domyślić, że to się pisze przez "Ż"! "TĘŻYCZKA" (bo tężec) - poszukaj, może coś znajdziesz
PS wpisałam w wyszukiwarkę i trochę tego wyskakuje. A więc jednak nieznajomość ortografii utrudnia życie
Edytowane przez hermajona Czas edycji: 2010-11-02 o 13:44 |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
UPSSSSSSSSSSSS
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Tężyczka.
Sama tężyczka to nie choroba, tylko objaw zaburzeń elektrolitowych. Czy jestes pod opieką dobrego endokrynologa? |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Jeszcze nie na 18 listopada mam neurologa dopiero. Badanie miałam w zeszłym tygodniu po ostrym napadzie
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Endokrynolog to lekarz leczący choroby układu wydzielania wewnętrznego, czyli zajmujacy się szeroko pojętą gospodarką hormonalną
W pierwszej kolejności odwiedziłaby właśnie jego, bo napady tężyczki mają związek z nieprawidłową gospodarką elektrolitową, za którą odpowiadają pewne hormony. Najczęściej napad teżyczki wywołuje niskie stężenie wapnia we krwi.
Edytowane przez dr_ka Czas edycji: 2010-11-02 o 17:39 |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Robili mi wyniki magnezu i wapnia i wyszły w porządku w ogóle to nie mam pojecia co mam teraz robic mam małe dziecko i boje sie, że przy kolejnym ataku zemdleje i nikt mi nie pomoże i córeczka sie wystarszy
Tak w ogóle dziękuje za zainteresowanie |
|
|
|
|
#8 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Poczytaj dokładnie ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=48051. Nie raz wyjaśniałyśmy elektrolitowe sprrawy i co najważniejsze ich źródło
|
|
|
#9 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"9. W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, i robienie tego na forum publicznym. Jeśli zrobisz to w sposób prześmiewczy, licz się z punktem karnym. O stopniu kary - „upomnienie lub punkt karny”, decyduje moderator." |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.

Chociaż diagnozę postawiono mi dopiero kilka tygodni temu brzmi jędza TĘZYCZKA! Jeżeli są tu kobitki posiadajace ta cholerę prosiłabym o odezwanie sie mam nadzieję, że nie jestem tutaj sama! Z niecierplliwośćią oczekuje jakis wpisów