salon kosmetyczny z kawiarenką - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-22, 11:04   #1
Krolewna_Sniegowa
Raczkowanie

salon kosmetyczny z kawiarenką

Dziewczyny, mam do Was wielką prośbę...

Otwieram niedługo salon kosmetyczny i proszę was napiszcie mi czego byście oczekiwały od takiego miejsca. Mam już pewien konspekt mojej firmy, mianowicie połączę kosmetykę i z miejscem, w którym można napić się spokojnie pysznej kawki, czy też aromatycznej herbaty, zjeść pyszne ciacho etc. To będzie też miejsce, gdzie można przyjść z dzieckiem, zostawić je u nas pod opieką i pięknić się do woli.

Moze macie jeszcze jakieś wizje? Radzę się Was bo jesteście strasznie twórcze i wiem, że pomysłów tu nie brakuje.

Rozważam jeszcze nazwę. Może i tu coś podsuniecie?

Krolewna_Sniegowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-22, 11:30   #2
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky
Dot.: salon kosmetyczny z kawiarenką

Królewno_Śniegowa pomysł połączenia salonu kosmetycznego z kawiarenką bardzo mi się podoba. Jeszcze bardziej podoba mi się, że zapewnicie opiekę nad dziećmi, bo mimo, że ja jeszcze dzieci nie posiadam, to widzę ile razy bratowa chciałaby się wybrać na zabiegi upiększające, ale nie może, bo nie mam z kim zostawić córki. Taka wizyta byłaby dla mam nie tylko sposobem na piękniejszy wygląd, ale przede wszystkim chwilą relaksu, której tak bardzo potrzebują.
Jako potencjalna klientka proponowałabym, aby w menu obok ciast znalazły się lekkie sałatki i koktajle owocowe i warzywne, bo jak wiadomo, sporo kobiet (w tym ja ) jest na różnego rodzaju dietach i całą przyjemność z zabiegów zepsułyby wyrzuty sumienia z powodu pochłoniętego ciacha

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-22, 11:34   #3
Krolewna_Sniegowa
Raczkowanie

Rzeczywiście, świeże owoce i warzywa to bardzo dobry pomysł. O tym nie pomyślałam.

Koktaj z truskawek w trakcie masażu ciała. Pychotki

Co kilka wizażanek to nie jedna Dziękuję.
Stary 2009-09-22, 11:50   #4
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Nazwa: Ladys Heaven

Kurcze, ja marzę o tym, żeby coś takiego otworzyć, ale ja mam inny problem... kasa już myślałam nad jakimś kredytem, ale w końcu wkład własny też pewnie jest potrzebny... Nawet biznes plan chciałam pisać, ale jakoś zwątpiłam w to, że mi się uda :/

Pomysł bomba, ja także myślałam na kawiarenką z dużą salą zabaw dla dzieci
Stary 2009-09-22, 12:00   #5
Justa30_1990
Raczkowanie

ja moze opowiem o czyms troche innym ale z tego mozna czerpac jakies pomysly:
w okolicach w ktorych mieszkam byla kiedys tak hm restauracja raczej nie mysle ze byl to raczej bar, ale do rzeczy, rodzice czesto nas tam zabierali poniewaz byla tam sala dla dzieci (a trzeba wspomiec ze bylo to w nie tak duzym miescie jakies 15 lat temu wiec bylo to dosyc neispotykane u nas) rodzcie siedzieli na duzej sali w ktorej byly normalne stoliki byl tez bar, mozna tam bylo zjesc np. pizze ale byly tez i salatki, a dzieci wtedy mogly isc do takiej sali przeszklonej zeby rodzice ich widzieli pelnej pileczek w ktorych moznabylo plywac, zakopywac sie, byla tam zjezdzalnia, z ktorej moznabylo zjechac do "pileczkowego morza", a kazdej chwili moznabylo leciec do mamy i taty i "chapnac cos szybko" by znow wrocic do zabawy.

Twoj pomysl jest swietny i mysle ze bedzie sie cieszyl duzym powodzeniem, a mzoe moja opowiesc ci dostarczy jeszcze wiecej inspiracji
Stary 2009-09-22, 12:28   #6
koniarka
Raczkowanie

Pomysł jest bombowy - może przeprowadzisz się do wrocławia ;-)

Myślę, że fajnie byłoby też jakąś nastrojową relaksacyjną muzykę dodać!
może jakiś chillout...
Koktajle owocowe są bardzo dobrym pomysłem - witaminy poprawiają urodę

Pozdrawiam
koniarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-23, 09:01   #7
Krolewna_Sniegowa
Raczkowanie

Koniarka może kiedyś otworzę sieć salonów w Polsce i Tobie dam dużą zniżkę za motywowanie mnie do pracy hihi

Dzieci na pewno będą u mnie miały jak w raju, stworzymy im miejsce do dzikich zabaw

Muzyka oczywiście... lubię spokojne klimaty, w szczególności gdy babeczki przyjdą np. na leczniczy masaż stóp- akupresurę.

Justa a te piłeczkowe raje musiały robić duże wrażenie

Ladys Heaven hmm panowie będą się bali przychodzić, pomyślą że to tylko i wyłącznie dla kobiet także odpada
Kolciag mi też się zawsze marzyło. Pracowałam w różnych branżach, na 1,5 etatu za 1200 zł, wszedzie mnie okradano z kasy, oszukiwano, wykorzystywano i mam tego serdecznie dosyć. Nie jestem jakoś bardzo pewna siebie, ale modle się i wierzę że mi się uda
Stary 2009-09-23, 09:29   #8
koniarka
Raczkowanie

To ja czekam na wrocławską filię już od dzisiaj
Na pewno Ci się uda!! Jestem pewna, że Twój pomysł zostanie doceniony i odniesiesz sukces - pomysł jest naprawdę świetny !!

Pisz koniecznie o postępach
koniarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-23, 12:41   #9
Krolewna_Sniegowa
Raczkowanie

Na bieżąco będę opowiadać i się Was radzić, aż mi palce uschną od pisania i Wam od odpowiadania

buziaki
Stary 2009-09-23, 13:24   #10
wszełka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniarka Pokaż wiadomość
To ja czekam na wrocławską filię już od dzisiaj
Na pewno Ci się uda!! Jestem pewna, że Twój pomysł zostanie doceniony i odniesiesz sukces - pomysł jest naprawdę świetny !!

Pisz koniecznie o postępach
Ja też czekam na filię we Wrocławiu

A mi tak wpadło do głowy, że mogłabyś raz na jakiś czas zaprosić do salonu np dietetyczkę na jakieś spotkanie z klientkami- żeby odpowiadała na pytania, radziła jaka dieta jest najlepsza dla danej osoby itp

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-24, 10:02   #11
Krolewna_Sniegowa
Raczkowanie

Super pomysł, dziękuję bardzo
na spotkanie ze specjalistą sama bym się chetnie wybrała
Stary 2009-09-24, 10:06   #12
cindy17
Raczkowanie

U mnie w miescie ( 50 tys mieszkancow) jest pelno salonow kosmetycznych ale takiego jak Ty masz nie ma i szkoda, uwazam za bardzo dobry pomysl mozesz tez pomyslec o spotkaniach z dermatologiem i chirurgiem plastycznym -> botoks , bo wiem ze u mnie sa takie organizowane i popyt na to jest
cindy17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-25, 09:51   #13
Krolewna_Sniegowa
Raczkowanie

Raz w miesiącu będzie spotkanie z jakimś specjalistą. Ogłoszone w witrynie salonu

W niektórych dzielnicach usług pseudo kosmetycznych jak grzybów po deszczu, a ja niestety nie lubie ani nieprofesjonalizmu ani banałów
Stary 2009-09-25, 10:54   #14
miss venflon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krolewna_Sniegowa Pokaż wiadomość
Raz w miesiącu będzie spotkanie z jakimś specjalistą. Ogłoszone w witrynie salonu

W niektórych dzielnicach usług pseudo kosmetycznych jak grzybów po deszczu, a ja niestety nie lubie ani nieprofesjonalizmu ani banałów
ja bym najpierw dowiedziala się wlokalnym sanepidzie czy zgodza sie na polaczenie tych dwóch funkcji w jednym miejscu
pomysl fajny ale mozesz zderzyc sie z przepisami-bo u mnie w gabinecie kawke to ja sobie moge wypic w jednorazowym kubeczku
musialabys kierowac sie przepisami obowiazujacymi w gastronomii rowniez-wiec czeka cie zrobienie odpowiedniego zaplecza z wyparzaczami itp.
Stary 2009-09-25, 21:32   #15
Lady Hellsing
Rozeznanie

bardzo mi się ten pomysł podoba myślę że dobrą reklamą byłaby fajnie zrobiona (wizualnie) strona internetowa, na której byłyby zdjęcia z salonu, opisy zabiegów, cennik itp
to kiedy wielkie otwarcie?
Lady Hellsing jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-02, 17:37   #16
kasdem
Raczkowanie

GG do kasdem

Cytat:
Napisane przez miss venflon Pokaż wiadomość
ja bym najpierw dowiedziala się wlokalnym sanepidzie czy zgodza sie na polaczenie tych dwóch funkcji w jednym miejscu
pomysl fajny ale mozesz zderzyc sie z przepisami-bo u mnie w gabinecie kawke to ja sobie moge wypic w jednorazowym kubeczku
musialabys kierowac sie przepisami obowiazujacymi w gastronomii rowniez-wiec czeka cie zrobienie odpowiedniego zaplecza z wyparzaczami itp.
witam
wiesz moze jakie sa wymogi bhp dotyczące wizażu??
pozdrawiam
Stary 2010-03-02, 17:46   #17
szatanica1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krolewna_Sniegowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was wielką prośbę...

Otwieram niedługo salon kosmetyczny i proszę was napiszcie mi czego byście oczekiwały od takiego miejsca. Mam już pewien konspekt mojej firmy, mianowicie połączę kosmetykę i z miejscem, w którym można napić się spokojnie pysznej kawki, czy też aromatycznej herbaty, zjeść pyszne ciacho etc. To będzie też miejsce, gdzie można przyjść z dzieckiem, zostawić je u nas pod opieką i pięknić się do woli.

Moze macie jeszcze jakieś wizje? Radzę się Was bo jesteście strasznie twórcze i wiem, że pomysłów tu nie brakuje.

Rozważam jeszcze nazwę. Może i tu coś podsuniecie?

Moim zdaniem nazwa powinna być polska, za dużo jest angielszczyzny w nazwach salonów, knajp, etc.

Poza tym pomysł super

Piszę.
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 16:00   #18
femi_nistka
Przyczajenie

hej
ja tez otwieram salon kosmetyczny
zastanawiam sie nad nazwa
mam dwie propozycje:
FEMInistka i wySpa
co wy na to???
ktora wam bardziej pasuje-mniej wiecej z takim akcentem literowym
a moze macie jakies ciekawe propozycje??
pozdrawiam
femi_nistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości