![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
13 latka dźgnięta cztery razy nożem ...
Najpierw na tę informację natknełam się ogladając popołudniowe Fakty w TVN24, następnie więcej informacji przeczytałam na stronie gazeta.pl - http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...kolezanke.html
Myślałam, że w naszych szkołach nic mnie już nie zaskoczy (mowa tu o symulowaniu gwałtu przez grupkę chłopców na dziewczynce w czasie nieobecności nauczyciela w jednym z Gdańskich gim, ktora później popełniła samobójstwo), ale to mnie wprawiło w osłupienie, teraz chyba przed wejściem kogokolwiek do szkoły powinno się dokładnie sprawdzać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 13 latka dźgnięta cztery razy nożem ...
Cytat:
mam nadzieje ze do tej szkoly juz nie pochodzi. oby ja przeniesli do jakiegos poprawczaka. Nie chcialabym zeby moje dziecko chodzilo do szkoly z taka degeneratka. Mam nadzieje ze poraniona dziewczynka szybko poczuje sie lepiej ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
to straszne. szkoda ze nikt wczesniej nie zareagowal skoro dziewczyna chwalila sie ze ma noz. co jest w glowie dziecka ze chce zranic lub zabic??
![]() Edytowane przez gringolada Czas edycji: 2010-09-08 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tylko nadzieję, że któregoś pięknego dnia w wiadomościach nie usłyszymy, że jakiś dzieciak wpadł do szkoły z bronią i zaczął strzelać do przypadkowych ludzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Brak słów
![]() 13latka zadająca ciosy nożem podczas przerwy szkolnej... wyobrazić sobie tego nie potrafię nawet, co za czasy? Patologia za patologią. Niedługo strach będzie wyjść na ulicę ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Miałam praktyki w tym gimnazjum. Nie przypuszczałam, że tam się może coś takiego stać. To bardzo mała szkoła.
Edytowane przez Ninquelote Czas edycji: 2010-09-08 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
To jest jakaś patologia ?? Nie wyobrażam sobie tego... jestem w szoku. Jak w przyszłości będę miała dziecko to będę się bała je puścić do szkoły, a nawet do przedszkola bo już coraz mniej mnie dziwi...
Mam nadzieję, że pokrzywdzona dziewczynka dojdzie szybko do siebie i nie będzie miała blizn... A tą degeneratkę do poprawczaka najlepiej zamkniętego... bo nic dobrego z tego nie wyrośnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Aż strach się z domu ruszać. Niektórym całkiem w głowie się pomieszało.
Cytat:
Bo pamiętam, że początkowo mówiono, że oni ją dotykali. W ogóle słyszałam dużo informacji na ten temat i trochę się pogubiłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W artykule wyraźnie jest napisane,że była wyśmiewana. Być może nie potrafiła sobie inaczej poradzić z dręczącym ją otoczeniem. Oczywiscie nie popieram tego co zrobiłam,ale nic nie jest czarne albo białe i mam wrażenie,że ta zaatakowana dziewczyna nie była zupełnie niewinna. Napastniczkę powinno się oddać pod opiekę psychologa albo i psychiatry ,poprawczak nie rozwiaże problemu,najwyżej ja zupełnie zdegeneruje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z poprawczaka to dopiero wyjdzie "ukształtowana". Jakby nie było, to 13 latka. OSTATNI dzwonek, żeby wziąć sie do roboty i doprowadzić to DZIECKO do porządku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
pewnie jest tak jak Ninquelote mówi.
Z Anią z Gdańska to na początku był wielki szok i sensacja... Generalnie spokojnie i powoli rzekomo było tak że była średnio lubiana a oni zaczęli udawać że ją gwałcą, w celu poniżenia jej. Nie zgwałcili jej jak na początku pisały gazety. Nie wiem jaka była prawda z tym lubieniem to mało istotne z resztą. Ale nie zgwałcili. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Cóż, skoro ojciec nie pozwolił, by przetłumaczono świadectwo, coś w tym jest... Cokolwiek by nie było, za moich czasów 13latki chodziły się poskarżyć pani a nie przynosiły nóż do szkoły. Owszem, może tamta ją sprowokowała. Ale na litość, jak można wziąć nóż i po prostu dźgnąć kogoś w twarz?!
Może to ma mało wspólnego z tematem, ale 13latka mająca kolczyk w wardze to dla mnie coś nie halo. To dziecko! Jej rodzice nie bali się, że będzie mieć problemy w szkole przez to? No to jak tak się nią interesowali, to nic dziwnego, że wyrósł taki "mały dzikusek". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
No co do "moich czasów" to w 5 klasie podstawówki napadła na mnie laska z równoległej klasy bo zabrałam jej rolę w ptasim radiu.
Wzięła koleżankę z gimnazjum (wtedy to było ŁOHOHO GIMNAZJUM! TO DOROSŁA JUŻ!) i mnie zaszły pod wieczór jak wracałam z rekolekcji. Generalnie wyszłam z tego obronną ręką. To nie jest tak że "kiedyś było inaczej" patologia była jest i będzie, gwałtów nie wymyślili wczoraj. Po prostu ktoś przyniósł nóż do szkoły, ale wcześniej 150 innych osób tego noża użyły poza szkołą a sprawy pewnie nawet nie wyszły na jaw i nie były zgłaszane. Dużo jest cichych przypadków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
niewazne ze cie wysmiewaja nie rzuca sie z nozem na inne dzieciaki.
skoro po 4 dniach szkoly przyszla z nozem to coz z nia jest nie halo jeszcze powinno byc sledztwo- zeby bylo wiadomo co te dziewczatka jej robily. Jezeli byla zle traktowana to trzeba bedzie ukarac gowniary ktore to robily. Lacznie z pocieta dziewczynka bo pewnie niewinna nie byla
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. Edytowane przez kennedy Czas edycji: 2010-09-08 o 19:40 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
dobrze że u mnie w szkole jest jeszcze w miarę normalnie
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Tak samo jak ze szkołą i rodzicami, którzy nie potrafią zareagować kiedy trzeba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2010-09-08 o 19:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
btw 1 gimnazjum i kolczyk w wardze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kilku ciekawostek szkoły podstawowej: któraś z was pisała że jak dziewczynce dokuczali to powinna powiedzieć o tym nauczycielowi- niestety aktualnie juz w szkole podstwowej skarżenie na to że coś się dzieje jest traktowane jako nieumiejętność odnalezienia się w grupie. Moje dziecko jest w trzeciej klasie szkoły podstawowej i ostatnio usłyszałam że nie mogę wpisać dziecku w zeszycie do korespondencji ani nauczyciel w dzienniku moich danych ani numerów kontaktowych, pytam dlaczego? A jak się coś stanie, dziecko dostanie gorączki, to w jaki sposób mnie zawiadomią? Paranoja jakaś. Generalnie ja uważam że w każdej szkole powinien być monitoring, ale np. nasza Pani Dyrektor twierdzi że monitoring w szkole powoduje spadek w rankingu szkół bo sugeruje że coś dziwnego się w niej dzieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Gimnazja to najdurniejszy twór...
A jeżeli miałoby zostać jak jest, proponowałabym przedłużyć naukę w liceum o rok :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Już to pisałam. Ja mam kolczyk w nosie- zrobiłam go sobie po maturze, uważam, że szkoła to nie czas na takie rzeczy. I mojemu dziecku też póki szkoły nie skończy na żadne tatuaże ani kolczyki nie pozwolę. Dorosły człowiek- proszę bardzo, niech robi co chce. Ale nie dziecko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
A przepraszam pominęłam. Ale w każdym bądź razie się z tobą zgadzam. Generalnie ok kolczyki w szkole, ale w przypadku gdy mówimy o osobach pełnoletnich, no bo kończąc technikum można mieć 20 lat i jakoś ten wiek to nie jest za mało moim zdaniem na kolczyki.
W każdym bądź razie, trochę nie zrozumiałam ale o co chodzi z tym że ona nie mieszkała w Polsce?;p |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Despa no to tym brakim numeru do rodzica to mnie powalilas. na pierwszych lekcjach musialam zdobyc od rodzica aktualne adres dziecka, rodzica , nr kontaktowy, pesel i wszelkie zezwolenia, opinie wszystko. jestem zszokowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
w artykule bylo cos napisane ze opinia zachowania byla opisowa i ojciec nie zgodzil sie na przetlumaczenie. pewnie ladne kwiatki byly. rodzic sie nie chcial zgodzic na tlumaczenie ale szkola sama sie nie postarala o to tlumaczenie? przeciez chyba kazda szkola wydaje na koniec roku opnie o dziecku i tam jest wszystko. chyba ze na zachodzie jest inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Raczej trzeba zacząć od dzieciaków, które zawsze sobie znajdą kozła ofiarnego, czasem bez przyczyny. W gimnazjum tak dręczyli moją koleżankę, że myślałam, że nie wytrzyma. Wyrywanie włosów było, noży nie, ale niewiele brakowało. Nauczyciele - brak reakcji.
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nie wiem, ale byłam pierwszym rocznikiem 'eksperymentalnym', który poszedł do gimnazjum i już wtedy widziałam, że to nie będzie dobra reforma. . Kiedyś po skończeniu 8 klasy,człowiek myślał, że jest dorosły bo idzie do nowej, 'dużej' szkoły. Teraz tak myślą 13 latkowie.
![]()
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
kurcze jak ja konczylam 8 klase i szlam do liceum to nadal sie czulam jak gowniarz. odwazniejsza sie zrobilam w 3 klasie czy 4 klasie szkoly sredniej dopiero. niestety jeszcze bardziej odwazne i czesto glupie sa teraz13 latki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.