|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
![]() Jak rozja¶niæ w³osy ? - tonery La Rich'e Directions.
i tak mam ju¿ bardzo zniszczone.
od dwóch lat farbowa³am na ciemno, z regu³y na czarno. + prostowanie, tapirowanie, mocny lakier, codzienne suszenie. nie s± w dobrym stanie. teraz chcê zrobiæ na niebiesko, tj. tonerem La Rich'e Directions - Lagoon Blue. Muszê rozja¶niæ w³osy do koloru prawie bia³ego. Na pocz±tku u¿y³am dwóch rozja¶niaczy Delia - rozja¶niaj±cy krem do w³osów , dwóch na raz, bo nie jeden nie starczy³, mam w³osy za ramiona. Efekt by³ taki ¿e mia³am platynowe odrosty i reszta by³a zupe³nie czarna, wiec wygl±da³o to co najmniej dziwnie i ¶miesznie. Fryzjerka powiedzia³a mi, ¿e i tak mam szczê¶cie ¿e nie wypad³y mi w³osy, bo utleniacz z tego kremu by³ bardzo mocny. Doradzi³a mi rozja¶niacz Joanna - super blond, gdzie zast±pi³a utleniacz specjaln± wod± utlenion± 3 % . U¿y³am go dwa razy pod rz±d. Nie powiem , ¿eby to ca³e rozja¶nianie bardzo zniszczy³o mi w³osy, mam tylko trochê przesuszone. Po drugim rozja¶niaczu wysz³y u góry jasne, i coraz ciemniejsze - do rudego. ¿eby ju¿ ich nie mêczyæ, zafarbowa³am jena jasny blond. Teraz mam jednolity marchewkowy rudy kolor. I nie wiem co mam robiæ. Rozja¶niaæ je dalej ? Zale¿y mi ¿eby uzyskaæ naprawdê jasne w³osy, tylko bojê siê o nie. Raczej nie chcê ich straciæ. Polecacie jaki¶ porz±dny ale delikatny rozja¶niacz ? Kupi³am toner White , mo¿e pomo¿e. z góry dziêkujê za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 514
|
Dot.: Jak rozja¶niæ w³osy ? - tonery La Rich'e Directions.
Gdyby¶ posz³a do fryzjerki, ona zrobi³aby Ci rozja¶nienie w jeden dzieñ, bez miliona ró¿nych rozja¶niaczy i bez Twoich nerwów. Tak¿e polecam, fryzjerzy zwykle bywaj± mili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
by³am u fryzjerki, powiedzia³a, ¿e mogê rozja¶niæ je sama.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 58
|
Mo¿esz, tylko czy umiesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 514
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 887
|
Trzeba by³o i¶æ na dekoloryzacjê, ¿eby wyp³ukaæ ciemn± farbê z w³osów.
Te¿ kiedy¶ koloryzowa³am tonerami, a wcze¶niej mia³am ciemne w³osy, z tym ¿e u mnie ciemny kolor by³ ju¿ dawno wyp³ukany i po 2 rozja¶nianiach mia³am platynê. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
sama nie umiem, oczywi¶cie.
rozja¶nia³a mi ciocia, z zawodu fryzjerka . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 58
|
I w³a¶nie dlatego uwa¿am, ¿e stosowna by³a sugestia fryzjera..
A je¶li cioca jest fryzjerk±, czemu jej nie zapytasz? Edytowane przez malyhasacz Czas edycji: 2011-05-03 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
a ja dodam od siebie, ¿e toner "white" jest fioletowy i robi dok³adnie to samo co p³ukanka fioletowa do blond w³osów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.