![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Okropne since pod oczami
Witam wszystkie dzirlatki
![]() Czy macie jakies SKUTECZNE i SPRAWDZONE sposoby na te cholerne since pod oczmi ? ! Wygladam okropnie ![]() Wiem ze bylo wiele tematow na ten temat wszystkie sposoby nic nie daly ![]() Ostatnio sobie zrobilem taka "kuracje" . Przez dwa tygodnie nie ogldalem telewizji i nie gralem na komputerze, codziennie oklady z zielonej herbaty, ogorka, kostki koldu i na noc krem ze swietlika i lykalem witamine a i e . Efekty zadnee . Wiec ja sie pytam i oczekuje na konkretna odpowiedz : JAKIE MACIE SPRAWDZONE SPOSBY NA SINCE POD OCZAMI ? ! Ps. Duzo czytalem na temat korektorow i nie wiem co o nich myslec, czy naprawde tego nie widac pod oczmi i wszystko zakrywa. I czy chlopakowi wypadka koektorowac since pod oczmi czy to nie jest najlepsze wyjscie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Okropne since pod oczami
Niestety też mam z tym problem
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Bylem kiedys posiadaczem tego "cudownego" zelu arniakowego z Flosleku . Cudow nie bylo .
![]() Przymiezam sie do kremu o nazwie Cernor za wzgledu na sklad albo do Hylexinu . Tylko pytanie czy nie jestem za mlody na takie kremy (16 lat) no i czy ktos je stosowal ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
jeżeli nie jest to tymczasowe zasinienie, wynikające np z niewyspania, to przykro mi, problemu się nie pozbedziesz. stosowałam sporo kremów, żeli, maści, w sporym przedziale cenowym, nic nie pomogło. w koncu dermatolożka powiedziała, ze z tym nie da się nic zrobić - po prostu pod oczami mam skórę cieńszą, płycej unaczynioną i niczym tego nie zmienię, "taka moja uroda" (tyaa, uroda). dlatego nie trać kasy na drogie kremy bo i tak nawet jeśli efekt będzie to chwilowy.
z tym że ja mam nieco lepsza sytuacje, bo nikt się nie dziwi, że kamufluję je podkładem/korektorem, bo jestem dziewczyną ![]() możesz jedynie wcinać dużo witaminy C, żeby wzmocnić ścianki naczyń krwionośnych ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
No to mnie zasmucilas
![]() Fuuck, ale przeciez musi byc na to jakis sposob ![]() A witamine C rowniez lykam bo jem codziennie 2 tabsy Rutinoskorbiny . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
nie tylko ciebie meczy ten problem
![]() ![]() nie będę ci radzić, żebyś zaopatrzył się w korektor, bo rozumiem, że niewiele jest facetów, którzy zdecydowaliby się na jakikolwiek makijaż ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
A duza jest roznica po tym korktorze, bo szukalem u siostry korektora ale tyle tam jest tych pudrow i wszystkiego ze nie idzie sie odnalesc .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
jakbyś znalazł idealny dla siebie to może nawet wyglądałbyś tak, jakbyś nic nie miał na twarzy, a sińce byłyby nie widoczne... ale to już wyższa szkoła jazdy
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli dobierzesz odpowiedni kolor do twojej karnacji to będzie ok i to nic że jesteś chłopakiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
No to czeka mnie skok na gleboka wode .
Czas wybrac sie po korekto ! ![]() Tylko czego szukac, sa jakies rodzaje ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
a próbował ktoś może tych okularów żelowych? które najpierw chłodzi się w lodówce a później na oczy ?
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Naturalnie ze tak . I jak zwykle efekt zerowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
też nic nie pomogło? kurcze.. a sama miałam spróbować, ale na miejscu ich nie znalazłam a jakos nie widziało mi sie zamawiac na allegro . To ja juz sama nie wiem mi chyba tez pozostaje jedynie korektor i podkład .. ;/
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
takie okulary żelowe to raczej na zmęczone oczy, opuchliznę...
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
tak, oczywiście zgadzam się ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja mam sińce pod oczami od urodzenia po tatusiu
![]() ![]() Stosowałam różne specjalne kremy pod oczy na sińce i nie wiele to dało, sińców nie zlikwidowały, raczej powiedziałabym, że dają efekt wypoczętego spojrzenia. Jeśli chodzi o "makijaż" polecam Ci korektor i po jego aplikacji przypudrować wtedy trzyma się na miejscu. Jeśli chodzi o sam dobór korektora to musi być on jasny w lekko żółtawej tonacji ale uwaga, nie za jasny gdyż za jasny kolor korektora jeszcze bardziej uwydatnia sińce i będzie wyglądać nienaturalnie. Wybieraj naturalne beżowe kolory, dosyć jasne i wpadające w żółtawy ton ![]() Jest jeszcze jeden sposób ale przyznam, że dopiero będę go testować. Czytałam, że sińce pod oczami powinno się pielęgnować jak skórę naczynkową bo są wynikiem delikatnej, cienkiej skóry i właśnie słabszych naczynek. Sposób polega na tym, że należy kupić jakąś maseczkę przeznaczoną do skóry naczynkowej i nakładać ją ale zamiast na całą buźkę to tylko stosować pod oczy. Maseczki dla cery naczynkowej mają za zadanie wzmacniać ścianki naczyń krwionośnych a więc powinny delikatnie rozjaśniać siniaki pod oczami i wzmacniać te okolice ![]() Jeżeli masz sińce od urodzenia, "od zawsze" to prawdopodobnie "taka Twoja uroda" ![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Nastepna osoba ktora walczyz tym mankamentem bezskutecznie .
Chyba jednak na to nie ma sposobu. Chodz chirurgia plstyczna jest jedynym wyjscie z tego co czytalem ale bez przesady . Moze jeszcze taka ciekawosta . Bylem tak zdesperowany ze stosowalem nawet 2 roze kremy na ... hemoroidy. Jedna oparta na kasztanowcu efekty jak zwykle a druga o nazwie proktohemolan, ale niestety nie wytrzymalem z nia calej nocy bo strasznie podrazniala oczy ![]() Mi sie wydaje ze to jest cos z tymi naczynkami jeszcze do tego dochodzi bardzo cienka skora, u mnie tak cienka ze zyly przez nia widac . Jak sprobujesz z ta maseczka daj znac chetnie sprobuje bo to ma troche sensu . A wracajac do korektora to to jest nawet dobre rozwiazanie . Wzielem sobie od siostry jakis ale mowila ze jest koncowka i ze jest zaschniety a efekty jakies tam byly wiec doszlem do wniosku ze jakbym kupil jakis porzadny yo kto wiem . ![]() Troszke poszperalem i waham sie miedzy dwoma : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...r-w-plynie.htm albo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...r-pod-oczy.htm Ktory lepszy ? ![]() I jeszcze jedno wlasnie patrzylem na zdjecia z dawnych lat i chyba nie mialem z tym problemu . Bylem juz u lekarza, zbadalem krew i mocz i co taka moja uroda . A na te nerki co by bylo trzeba zbadac ? ; b Edytowane przez kopnietywczolo Czas edycji: 2010-08-29 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
ten korektor z Bourjois nie kryje jakoś specjalnie (sprawdzałam tylko na ręce, nie zakrył nawet moich żył, a co dopiero sińców
![]() ten z Maybeline... no cóż, tylko dwa kolory, wiec istnieje możliwość, że po prostu nie będzie ci pasować i będzie go widać. no i w recenzjach można wyczytać, że szybko wysycha (czyli moze być problem z równomiernym rozłożeniem, zwłaszcza dla początkującego to może byc trudne, mogą się robić smugi i plamy) i niektórym podkreśla zmarszczki (to, że nie masz zmarszczek jak na ironie nie oznacza, ze korektor w nie nie wejdzie ![]() ja na twoim miejscu unikałabym takich w pędzelku czy z aplikatorem jak błyszczyk (np ten z maybeline), one zwykle słabo kryją, a rozświetlają. lepiej poszukaj takiego w sztyfcie albo kredce, lub w kremie, matowego (ale nie takiego, który deklaruje, że nadaje się na wypryski, bo te wysuszają)
Edytowane przez fiasco Czas edycji: 2010-08-29 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
To moze jakies konkretne nazwy bys podala bo tak ten opis to mi za duzo nie wyjasnia ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
wybacz, ale niestety takich nie znam
![]() jak mówie o sztyfcie - wygląda to jak szminka, tak: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...w-sztyfcie.htm ten korektor chyba ogólnie jest niezły, słyszałam pochlebne opinie ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Doszlem do wniosku ze sobie zrobie jeszcze jedna taka mala kuracja a jak nie pomoze to korektor .
![]() Wiec tak od wtorku : -nie gram na komputerze i nie ogladam telewizji , -rano i wieczorem krople do oczu , -witamina A i E i Rutinoskorbin , -oklady z czarnej herbaty, ogorka, ziemniaka i kostki lodu , - jakies 3 owoce dziennie , -1,5 l wody dziennie , -zero soli i ograniczam slodkie , -przynajmniej 10 godz. snu, moze i wiecej , -pic tylko wode, -i jakies krem na noc . Odnosnie kremu prosze o polecenie jakiegos ![]() I jeszcze pytanie czy czrna herbata to jest taka najzwyklejsza ? ![]() Zalozylem sobie ze bede to robil przez 4 tygodnie ! Ale nie wiem czy wytrzymam . Ale jak tak to poimformuje co i jak . Jaaa jakbym tyle wytrzymal to bylbym strasznie zadowolony ![]() A jak wytrzymam i nic nie pomoze to zostanie mi jedno wyjscie mianowicie korektor . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
czekam na sprawozdanie z efektów
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Na sprawozdanie przyjdzie czas za jakis miesiac
![]() I koniecznie prosze o jakis krem pod oczy bo jutro musze kupic ? ! I jeszcze tak jak pisalem czy herbata czarna to jest ta najzwyklejsza np. Saga ? . I do mojego planu dorzucam jeszcze 30 min. ruchu dziennie . ![]() Aaa wpadlem na pewnien pomysl bo niestety jestem tez posiadaczem tradziku . ehhh I zazywam izotretinoine wiec nie moge sie opalac . I moze dlatego zauwazylem teraz u siebie te since ? . A nie powiem lubie sie troche musnac sloncem ; D . Edytowane przez kopnietywczolo Czas edycji: 2010-08-29 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja nie używam żadnych cudaków korektorów. Żal mi kasy na drogie kosmetyki, więc kupuję te z niższej półki i naprawdę dobrze się sprawdzają. Np. bardzo sobie chwalę rossmanowski korektor
![]() Co do kremów, stosowałam kiedyś krem z Flosleka i widziałam znaczną poprawę, jednak nie na długo. Widziałam też ostatnio w Rossmanie maseczkę pod oczy, myślałam czy by nie zaryzykować, ale stwierdziłam, że najpierw poczytam opinie no i proszę.. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...a-i-stresu.htm ![]() Tak, ta zwykła Saga to czarna. Też robiłam sobie okłady z Sagi, ale brakowało mi systematyczności i przestałam:/
Like an empty bottle takes the rain And heal, heal, heal, heal." Edytowane przez veronicas15 Czas edycji: 2010-08-29 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tą maseczką wypróbuję ale nie w najbliższym czasie bo i tak teraz śpię po około 5-6h i ciągle siedzę przy kompie bo piszę pracę licencjacką i sądzę, że efektu przez to i tak nie będzie zbytnio widać. Ja też mam bardzo cienką skórę pod oczami i właśnie na lewym oku mam widoczną zieloną żyłkę przez to. Jeśli chodzi o kremy nie znalazłam jeszcze dobrego ale teraz kupię ten bo ma dobre opinie na KWC jeśli chodzi właśnie o walką z sińcami: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...obrzmienia.htm Co do esencji z herbaty to ona działa ale ściągająco tzn. jak ktoś ma opuchnięte oczy albo uraz oka to ona działa tak, że ściąga gorączkę/opuchliznę. Na sińce nie ma wpływu, podobnie jak ogórek. Kiedyś pamiętam, że czytałam gdzieś o tym, że te plasterki ogórka to nic nie dają tak naprawdę, że to po prostu mit.
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
No to obra kupuje ten zel z Flosleku z arnika, a jakby co to juz zbieram 150 zl przez ten miesiac na https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-6...wietlajacy.htm . Dobry ten korektor ?
![]() Aha i dodam ze teraz za duzo nie przebywalem na swiezym powietrzu moze tez cos w tym jest. Dobra od jutra zaczynam to wszystko i za miesiac dam znac . ![]() I jeszcze jedno pytanie ten zel nakladac 2 razy dziennie bo zawsze nakladalem tylko na wieczor bo jak nalozylem rano to mi sie wydawalo ze bardziej mi cienie widac ? Edytowane przez kopnietywczolo Czas edycji: 2010-08-30 o 06:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia czy dobry ten korektor ale ja bym na Twoim miejscu kupiła coś tańszego - bo nawet nie wiesz czy będzie Ci pasować używanie korektora, poza tym cienie lepiej kryją wg mnie korektory w sztyfcie (choć pod oczy faktycznie powinno się stosować te płynne - ja się nie stosuję do tej reguły, trudno wole sztyft i już). Aha no i przy codziennym użytku pod oczy takiego korektora w pędzelku to myślę, że starczy Ci on na dosyć krótko więc nie wiem czy jest sens wybulić 150zł ale to Twoja decyzja.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Wlasnie moja siostra miala ten korektor z Rimmela Recover i sobie go zastosowalem i niestety zakryl je w jakis 10 % ale mowila juz ze jest stary i zaschniety to nie wiem .
Plany sie zmienily zaczynam od jutra czyli napisze co i jak za 31 dni . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
14 dzien oko lekko rozjasnione ale since jak byly tak sa .
Cudow nie ma, jeszcze mam zamiar porobic sobie roznego typu badania . Ostatnio czytalem cos o pasozytach i powiem ze prawie wszystkie objawy u mnie wystepuja wiec jest nadzieja . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.